Pomoč pri nakupu pnevmatik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

woooow s plinom

Moderator opozarja; držite se teme in niti ne pomislite na kakršnokoli kreganje v stilu "ta pa ta guma je boljša". Vsaka kršitev bo sankcionirana! Prvo in zadnje opozorilo!

P.S. Letošnji AMZS test zimskih gum je tukaj, naj bo to referenca za nakup dobrih in kvalitetnih zimskih gum. Ne šparati tam kjer ni treba, da vas ne bo kasneje še bolj udarilo po denarnici.

Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Od česa se pa to naredi (profil se trga), pa ne štartam tko da gume škripljejo. Poznam pa več primerov ko se je isto zgodilo. V mojem primeru imajo gume cca. 15000km eno leto stare.

Slika

Slika
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Deniss mehka guma in kamenje
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

V mojem primeru imajo gume cca. 15000km eno leto stare.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kaj hudiča ti delaš s tem avtom?
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

Deniss napisal/-a:Od česa se pa to naredi (profil se trga), pa ne štartam tko da gume škripljejo. Poznam pa več primerov ko se je isto zgodilo. V mojem primeru imajo gume cca. 15000km eno leto stare.
isto se je meni naredilo z UG 7+. razlog je tak kot ti ga je povedal R19, in pa prehitro čez ovinke. letne gume se zaradi tega bol obrabljajo, zimske pa trgat začne, kr se lamele veliko boš občutljive na te stvari.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Pri prvi sliki mislim da neki optika ni vredu treba odpelat da poštimajo...
Sm pa že dobil odgovor
Gume se tako uničijo ker se vrti volan na mestu.
zarad servota
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Sem tudi sam pred nakupom zimskih gum pa me zanima, če bi blo kaj anrobe, če bi namesto 165 65 R13 dal gor 165 70 R13 (sepravi večji presek). Bi pa potem najbrž tetiste prenvmatike ostale na avtu tudo poleti, saj trenutno delamo zelo malo kilometrov, vendar sem vsakodnevno na cesti.

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Nič ne bo narobe, v nobenem primeru ... Tudi zimske skozi vso leto pridejo prav v primeru kot si ga opisal ... Srečno
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Se pa nekako najbolj nagibam na good year ultra grip 7 (smo imeli good yearke na kombiju in so res odlične gume za vse pogoje). Nekako nad savo nisem preveč navdušen na mokri cesti (ne samo takrat takoj ko začne deš in je mastna, tudi kasneje na več vode mi nekako ni všeč lega vozila in ustavitev). Mislim, da čeprav good year malo dražje pride se splača vzet in si bolj siguren na cesti.
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

odgovoril bi samo na to da imaš namen do poletja oz. čez poletje al kakorkoli imeti UG 7+. sej mogoče veš vendar UG7+ se zelo obrablja na toplem in vročem asfaltu.
sam sem jo imel 1x čez poletje in jo je pobralo. (normalne vožnje) sicer pa kot si dejal super guma.
Uporabniški avatar
anyy
Kraj: Hoče

Odgovor Napisal/-a anyy »

Evo pa ima moja lagunca nove copatke - sava eskimo s3+

Zdaj pa da vidimo, kako bo to šlo po snegu. Ga že čakam.

Hvala vsem za pomoč in nasvete! :wink:

LP!
anyy
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Za po cesti je **** sploh z kakim dizlom (več navora), čist premehka guma za moj okus :)
Uporabniški avatar
West_RAP
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a West_RAP »

folk v tušu majo sava eskimo s3 za okoli 28 eu na komad...se splača!
Fanj se jeb... oz. jemte vsi skupaj!!! :D
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Eh dejte no mir. Na gumi se ne špara. Ko sem kupu nov avto letos so ble gor gume Sava in sem jih ob prvi priliki dol vrgu dam pa rajsi 20€ vec pa mam spodobno gumo (goodyear, verdestein, dunlop itd). Samo sava ne. Sneg se nekako prebavljajo na dezju so pa drsalke.
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

se spozna gdo na novo savino gumo - sava eskimo hp?? za kakšno gumo gre to? je to dobra al slaba? in kakšna je razlika med to hp in pa S3+? katero gumo se bol splača glede na kvaliteto/denar?

dejstvo je da je bila savina eskimo S3 guma katastrofalna za na mokro cesto ( med zimskim obdobjem je pa po večini cesta mokra, le malokrat zasnežena ) to je bilo bolše da si imel nalite gume kot pa savino... zato me zanima kako je z novimi?

zanimam se za dimenzijo 205/55/R16 za laguno II

lp.b.
Zaklenjeno