Pomoč pri nakupu pnevmatik
woooow s plinom
Moderator opozarja; držite se teme in niti ne pomislite na kakršnokoli kreganje v stilu "ta pa ta guma je boljša". Vsaka kršitev bo sankcionirana! Prvo in zadnje opozorilo!
P.S. Letošnji AMZS test zimskih gum je tukaj, naj bo to referenca za nakup dobrih in kvalitetnih zimskih gum. Ne šparati tam kjer ni treba, da vas ne bo kasneje še bolj udarilo po denarnici.
Moderator opozarja; držite se teme in niti ne pomislite na kakršnokoli kreganje v stilu "ta pa ta guma je boljša". Vsaka kršitev bo sankcionirana! Prvo in zadnje opozorilo!
P.S. Letošnji AMZS test zimskih gum je tukaj, naj bo to referenca za nakup dobrih in kvalitetnih zimskih gum. Ne šparati tam kjer ni treba, da vas ne bo kasneje še bolj udarilo po denarnici.
isto se je meni naredilo z UG 7+. razlog je tak kot ti ga je povedal R19, in pa prehitro čez ovinke. letne gume se zaradi tega bol obrabljajo, zimske pa trgat začne, kr se lamele veliko boš občutljive na te stvari.Deniss napisal/-a:Od česa se pa to naredi (profil se trga), pa ne štartam tko da gume škripljejo. Poznam pa več primerov ko se je isto zgodilo. V mojem primeru imajo gume cca. 15000km eno leto stare.
Sem tudi sam pred nakupom zimskih gum pa me zanima, če bi blo kaj anrobe, če bi namesto 165 65 R13 dal gor 165 70 R13 (sepravi večji presek). Bi pa potem najbrž tetiste prenvmatike ostale na avtu tudo poleti, saj trenutno delamo zelo malo kilometrov, vendar sem vsakodnevno na cesti.
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
Se pa nekako najbolj nagibam na good year ultra grip 7 (smo imeli good yearke na kombiju in so res odlične gume za vse pogoje). Nekako nad savo nisem preveč navdušen na mokri cesti (ne samo takrat takoj ko začne deš in je mastna, tudi kasneje na več vode mi nekako ni všeč lega vozila in ustavitev). Mislim, da čeprav good year malo dražje pride se splača vzet in si bolj siguren na cesti.
se spozna gdo na novo savino gumo - sava eskimo hp?? za kakšno gumo gre to? je to dobra al slaba? in kakšna je razlika med to hp in pa S3+? katero gumo se bol splača glede na kvaliteto/denar?
dejstvo je da je bila savina eskimo S3 guma katastrofalna za na mokro cesto ( med zimskim obdobjem je pa po večini cesta mokra, le malokrat zasnežena ) to je bilo bolše da si imel nalite gume kot pa savino... zato me zanima kako je z novimi?
zanimam se za dimenzijo 205/55/R16 za laguno II
lp.b.
dejstvo je da je bila savina eskimo S3 guma katastrofalna za na mokro cesto ( med zimskim obdobjem je pa po večini cesta mokra, le malokrat zasnežena ) to je bilo bolše da si imel nalite gume kot pa savino... zato me zanima kako je z novimi?
zanimam se za dimenzijo 205/55/R16 za laguno II
lp.b.