nightmare napisal/-a:Načeloma se olja v menjaliku naj ne bi menjalo, saj poleg obrušenih sinhronov tam ne bi smelo biti ničesar drugega.
Seveda pa menjava definitivno ne bo škodovala.
Ravno zaradi tega bi bilo fino menjat olje.
Olje v menjalniku se tudi greje in s tem zgublja svojo kvaliteto, tako kot motorno olje, servo olje itd.
Ma kot vem na servisu predpisane menjave olja ni. Edino, če si pač stranka to zaželi.
Itak sem pa napisal, da škodit ne more in je vsekakor priporočljivo ga na toliko XYkm zamenjati.
Pušča itak skoraj pri vseh renaultih, ker imajo blesavo narejen sistem vzvodov, na dnu menjalnika. Potem pa pušča pri semeringu na spodnji strani menjalnika.
Če boš vprašal kakega mehanika,ti bo lahko razložil zakaj.Jaz točno nevem zakaj,pravijo pa ,če le ni treba se naj nebi menjavalo,po možnosti le dolivalo.Sicer jaz sam sem že 2x mejaval v svojem.
zizek napisal/-a:Če boš vprašal kakega mehanika,ti bo lahko razložil zakaj.Jaz točno nevem zakaj,pravijo pa ,če le ni treba se naj nebi menjavalo,po možnosti le dolivalo.Sicer jaz sam sem že 2x mejaval v svojem.
Višje zgoraj sem napisal, da meni mehanik priporoča menjavo na 30,000km.
Zanima me koliko je življenjska doba avtomobila.
zizek napisal/-a:Če boš vprašal kakega mehanika,ti bo lahko razložil zakaj.Jaz točno nevem zakaj,pravijo pa ,če le ni treba se naj nebi menjavalo,po možnosti le dolivalo.Sicer jaz sam sem že 2x mejaval v svojem.
imam vprašanje glede tega tega menjalnika in to...pa me zanima če je normalno pri renaultu to, da je ohišje od menjalnika od zunaj malo mastno? olje pušče nekje od zgoraj...ko sem pogledal pod motorjem, snel zaščitno masko...prihaja vse to nekje od vrha. da ne bo pomote - zaščita motorja je brez kapljice masti, samo ohišje menjalnika je malo mastno... gre pa za laguno II letnik 2002 1.9dci.
imam vprašanje glede tega tega menjalnika in to...pa me zanima če je normalno pri renaultu to, da je ohišje od menjalnika od zunaj malo mastno? olje pušče nekje od zgoraj...ko sem pogledal pod motorjem, snel zaščitno masko...prihaja vse to nekje od vrha. da ne bo pomote - zaščita motorja je brez kapljice masti, samo ohišje menjalnika je malo mastno... gre pa za laguno II letnik 2002 1.9dci.
hvala!
lp
Drmo napisal/-a:Pušča itak skoraj pri vseh renaultih, ker imajo blesavo narejen sistem vzvodov, na dnu menjalnika. Potem pa pušča pri semeringu na spodnji strani menjalnika.
drhouse napisal/-a:Z isto temo se ukvarjava sedaj.
Kot sva uspela zbrskat, gre noter 3,5L. Elf TRP 75W-80, ki ga priporoèajo po knjigici, ni veè. Nadomestek je NFJ.
Trenutno najcenejši na netu je 7,98€/l.
Èe kaj zveš, sporoèi
Evo sem nabavil Elf Tranself NFJ 75W-80 v trgovini Hercules v zadobrovi. Sem ugotovil da ima naš klub popust (okoli 10%) tako da je blo res ugodno, sem dal samo 20€ za 3L, not gre pa mal manj. Pa še ful so prjazni-mal takih je še dans.
Evo zdle sm meu cajt in mal pogledu navodila za laguno, ki so na naši spletni strani. Tam v opisu piše, da se res ne menja, ampak tudi ni napisano v preimeru da se, katero olje daš not. Ali ima ta laguna tip menjalnika PK6 (1.9 dCi, grandtour 2 ph2 l. 07)? Ker zdej nism ziher a paše to olje al ne ker na nekem drugem forummu sem zasledil, da je to olje samo za J in ND tipe menjalnikov. Za PK6 pa je mišljeno TRZ 75W-40. Hvala za pomoč