Sicer z V3 še nisem imel opravka, lahko ti pa povem za V2 da je kar precenjena zadeva. Že res da je V3 nastavljiv bound in rebound, samo ni to tako easy kot ti misliš. Za nas hoby dirkače, povsem nepotrebna zadeva, za kaj več je pa zadeva že bolj slaba.
Zakaj? Zato, ker imaš pri twintube zgoraj gumb za nastavljat rebound, spodaj pa bound, in ni tko simpl to delat, če imaš avto recimo kot daily/track car. Kaj boš šel na pisto in bi rad da se do tja pelješ dost udobno, potem boš tam čaral in nastavljal, potem pa spet nastavljal oboje (beri: se valjal pod avtom) da se boš lahko bolj udobno domov peljal? A ni potem boljše/lažje imet samo bound/rebound nastavljiv preko enega vijaka/gumba? No to je veliko lažje, če so pa amortizerji še monotube dizajn potem pa sploh. Odpreš havbo in par klikov pa je.

Ne rabiš pod avto lezt
Zakaj slaba? Zato ker twintube amortizerji morajo biti dosti debelejši da imajo enako kapaciteto olja, kar pa večinoma ni izvedljivo. To pomeni da ima večina manjšo kapaciteto kot monotube in to pomeni prejšnje pregrevanje olja ter s tem slabše in mehkejše delovanje. Za kakšne rally vozit zelo slaba zadeva tale twintube, pa imamo v slo zelo malo gravel delov rally brzincev.
Ti bom kar citiral odgovor od AVO-ta ko sem spraševal za 106ko. Oni v osnovi prodajajo za tak "hobi racing" oz. cesto twintube, za kar sem se tudi zanimal:
"Luka
many thanks for your e-mail
for a rally car you must use a mono tube type damper system, this is very stronge and used on all rally cars
what we offer is
you send us a pair of struts from you car and we convert them to have an adjustable spring plate form which will accept 2.25" i/d race springs, the body is also converted to take a 40mm o/d mono tube insert which is adjustable in damping rate, independent bump and rebound, via a canister
rears are a mono tube telescopic damper again with a remote canister so it has independent bump and rebound
the kit uses alloy spherical bearing top mounts and the springs for the front you can have any rate you wish
a complete car set is 2000.00gbp + freight"
Poleg tega je monotube lahko obrnjen narobe - inverted, kot bilstein, kar pomeni manjšo nevzmeteno maso. Prednosti pred twintube je še veliko več.
Eni pač hvalijo KW V3, ker je "hudo", ker lahko nastavljaš oboje, večina jih pa sploh ne zna nastavit tega. Kaj ti to sploh nuca če ne znaš nastavit? Ko boš enkrat mel možnost nastavljat 2-way ali 3-way amortizerje, jo zagrabi. Boš videl da ni tolk simpl.
Še nekaj o samo rebound nastavljivih amortizerjih. Jaz sem bil zelo razočaran. Ogromen downgrade napram bilstein B8, ki sploh niso nastavljivi. Kakorkoli sem nastavil ni bilo tistega efekta ki sem ga želel. Avto je kar zaplaval čez kratke neravnine. Bound je še kako pomemben, pa žal ne more bit nastavljiv pri 106ki, če niso to monotube amortizerji in remote canisterji.
Pa da ne boš mislil da sem se sedaj pravil nate. Sploh ne, sej sva prijatelja, samo zagrabil sem priložnost in spisal malo o tem.