Clio 2.0 16v l2ooo

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Re: Clio 2.0 16v l2000

Odgovor Napisal/-a choko »

:P more it mimo. 169 pa tut! :D
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

hja... mi smo probaval z 207 RC ( isti motor ).. in 172 vs 207 ni blo neke razlike..mal je 172-ka šla naprej.. medtem ko se je 182-ka in trojka odpelala za šalo..

sam zdej nevem kok je kej razlika v teži med 207 in minijem..ker 207 je težka k svinc ( čez 1300kg če se ne motm ). tko, da.. :) . trojka mora it u usakm primeru mim..me pa zanima razlika :)
Uporabniški avatar
al€x
Kraj: izola

Odgovor Napisal/-a al€x »

Ja tko glede te 197 ne vem al je res tolko ulenjena glede na to da je stala 4 mesece baje :roll: al pa res ne gre ne vem kaj. Probali smo od 40km/h v 2 brzini (vozu jst 197) do 180km/h(mini 200km/h) mi je mini začeu bežat pri 130 km/h naprej enostavno rs-u zmnkovalo moči mislim ni me prepričau motor prau nič...Ko sem se potem usedu v mojega ko ga pohodiš in ga odpre na 5000rpm wauuu tkoj mi nasmešek prilezu na obraz :D mislim da bo nekoč moj drugi avto kašen megan rs, ker clio če gre res tko kot gre ta pol ga ne rabim se rajši vozim z mojo škatlico naokoli :D Aja neki malega sva probala on z 197 js pa 169 in sem ga komot držau 2,3brzina.Vozu sem golfa 5 gti (dsg), civic type-r, ibizo cupro(1.4 180hp)in po mojih občutkih gre na žalost clio najslabše...
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

jaz sem probal mojo 172 proti civic type-r in po ravnem mi ni bežala niti mm po ovinkih pa sem mogu jaz krrrr brenzat ker sem bil za njo :) Una rit od civic je bla več postrani kod da bi sledila prednjemu delu.

z minijem pa sem šel samo po ravnem in je mini dokler ni moj pršu na 5k rpm mal zbežal pol pa sem ga jaz počasi prehiteval. Ceste kod sem jaz razumel pa mini glih dobro ne drži :P
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

Hjeee si mi jo odpelu pred nosom :) Sem jo imel namet vzeti naslednji teden :) Včeri pa gledam, pa je ni blo več na avto.net-u ... Srečno vožnjo :)
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
al€x

Če ti type-r ni bežala, pol pa res mora it tvoj clio :wink: al pa je bla type-r zjebana, glede ovinkou pa se strinjam ciklistika od type-r je grozna. V use strani te vleče, samo tam ki bi mogla ne :D .Hmm glede minija pa...me je peljau kolega (mislim da ga poznaš-šandro) in drži za popizdit gre pa tudi presenetljivo dobro za tašen motorček. Zdej čist možno je da si šou mimo(to veš najbolše ti)Jaz sem 197-ko klau pa mi je mini bežau :roll:
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

no če še jst delim mal moje izkušnje.. z bivšo 182-ko sem dregou z golfom 5 gti ( ne DSG ) in sm mu z 2 in 3 prestavo ušeu..s 4 mi je pršu zravn in potem sva do 220 bila popolnoma enaka..mogoč je 182 bila malenkost hitrejša.. prau tako sva se naganjala enkrat s corso opc in sem jo rinu kot karjolo.. in mislm, da gre mini slabš od opc in gti. gre pa bojda moja 197 mimo 182-ke, tko da kot kaže je treba to belo 197-ko sam ulaufat ker to da gre mimo mini je nemogoče.

grejo pa turbaki seveda neprimerno bolje v klanec. npr v klanec kjer gre rs ( sam v autu ) 210-220 gre golf gti 6 z akrapovičem in s šterim juncem v avtu 230..tku da tuki je res razlika..
Uporabniški avatar
al€x

No po temu kar si napisau zgleda da je ta 197 lena kot hudič samo res lena ker gre mini sigurno bolše od 130kmh naprej.Čez kašen mesec ga bom nategnu da mi jo še malo renta pa bom poročau če je sprememba :wink: .Glede tega med 182 in gti ti popolnoma verjamem ker ni nikakršna raketa ta gti (mislim da ga cupra popapca vsaj glede mojih izkušenj in primerjau)182-ka pa ne vem kako gre po temu kar pišeste zgleda da leti :wink: (tkoj bi jo imeu samo škoda ki gre za una 2 konja čez zavarovanje :( )Glede corse pa ne morem reči nič ker sem jo samo enx na enem parkirišču malo šponau (1 in 2 prestava)in ugotovu tkoj da drži za en drek uspredaj rine vn da je joj Glede turbine pa da povem samo izkušnjo z cupro (kombinacija turbine in kompresorja)Avto leti da je joj glede na to da je 1.4 mlinček.Me pa zanima koliko bo zdržau tale mlinček hehe Ena slabost je že vidna in sicer da se je ne sme čipat ker baje menjalnik (dsg 7) ne zdrži.
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

ja ti dsg7 ne zdržijo ja..

lahko tut da sta bla tist gti in tista opc lena.. :D . nevem. heh. use je odvisn od posameznega avta. mislm pa da so vsi našteti nekje v skupnem rangu in v istem škornju..odvisn je pol sam od "ulaufanosti" posameznega avta.

se pa popounoma strinjam, da daje rs 3 občutek, da najmanj gre. ker če ga primerjam s 182-ko ne butne nikamor..v realnosti je pa to tle tle. iz tega vidika pa lahko potem vidmo dobro lastnost, da ma rs 3 zelo lepo razporejeno krivuljo, ki posledično odnaša SUNEK na 5k obratou, prinaša pa ne-lomljenje celega avta in NEVERJETNO lepo odzivnost in pospeševanje že pri nizkih obratih. tuki so res naredl ogromen napredek proti rs 2.. ni pa takega užitka kot pri rs 2, ko se ti pri 5k sam nasmeje :D
Uporabniški avatar
al€x

sej zato sem dau tudi tako primerjavo ..že res da je odvisno od ulavfanosti avta ampak ne smemo pozabit tudi na voznika(pretikanje prestau itd. Rs 3 je lep za ponoret ampak motor je za moje pojme premalo športen(kašen sport je če ne zalepi :D )tašen nežen se mi zdi, nič agresiven razporej čez use vrljaje(pa jih ni malo :wink: ) mogoče med ovinki res lepše izkoristiš motor kot na 2 ampak ko ga butne dvojka se ti pa res dlake dvignejo :D res težko vozit počasi haha kar pa za 3 ne morem reči.Ugl na kratko povedano VEČ SEM PRIČAKOVAU OD MOTORJA glede na 8 let napredka TER LEPO ŠTEVILO KONJEU(ki pa se lepo skrivajo)..
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

se strinjam s tabo od prve črke pa do zadnje pike. :wink:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Jaz sem z 182 za 200 največ izguil pri šaltanju, pri 130 v tretji sem ga začel dohitevati malenkost. Ampak to je bila samo ena proba, ko sva oba imela leteči štart, on pred menoj, jaz za njim. Enkrat proti Golfu 5 GTi sem pa videl kaj dela navor. Je bil pa pred menoj, ko sem ga dohitel, potem ga je pritisnil se je isto malo oddaljeval. Do ovinka seveda. Isto kot na Grobniku proti A4 3.0 TDI, ki je na ravnini kar lepše šel, navor pač dela svoje.
Ampak ja, še najbolj se pa strinjam, da te RS 182 sili, da ga pritisneš, prehitiš in greš naprej s svojim tempom. V drugih avtih te potrebe nimam. :mrgreen:
Uporabniški avatar
al€x

No po malem zatišju da malo povem kaj se je delalo in kaj se dela :wink: Torej auspuh se je popravlo tko da zdej je tudi lep za videt in ne pušča več (recimo :wink: ).In ker me že od začetka zajebavajo bremze (mi avto vleče v levo) sem polgedau kaj je na stvari in ugotoviu da sem imeu blokirano spodnje vodilo od desne čeljusti in posledica tega je da mi je porablo pou notranje ploščice :roll: To sem ešu .Zdej glih ki imam km da zamenjam olje v motorju, bom še ploščice komlet uspredaj in uzadaj. Aja pa klimo grem dat pogledat da se ugotovi zakaj ne dela(mogoče je samo prazen sistem :roll: )
Danes sem pa veselo brusu tole zadevco :wink:
Slika
v luknje pa gre to:
Slika
Drugače pa za enx dela brez težau, edino malček olja mi pušča iz menjalnika pri tisti štangici za menjavanje(ma bom rešu :wink: )
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

le sporoč kako boš rešu okol štangice :D mam isti problem :D
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
al€x

choko napisal/-a:le sporoč kako boš rešu okol štangice :D mam isti problem :D
Torej rešiteu u teoriji je al se razdre menjalnik in menja iz notranje strani semering ali pa kontaktiraj uporabnika klevo ki ima neko rešiteu če nočeš menjalnika razdirat. jaz pa bom verejtno kr razdru menjalnik in menjau ampak je še čas :wink:
Odgovori