Twingo + vibracije v prostem teku

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Hvala za hint. Nisem namrec naloadan s cashem pa se registracijo imam ta mesec. Ce bi lahko menjal le kos za 15 cukov, bi lahko to uredil se ta mesec, sicer pa bom moral malce pocakat, da spet malo nasparam. Pa drago je ze sam preklop na tester je 5+ cukov in res mi ni, da bi placeval pooblascenim serviserjem, ki velikokrat pojma nimajo o nicemer. Sem kontaktiral killah bee, upam, da bo imel kak pameten odgovor in da nima prevec zaposlenega in nedostopnega serviserja. :roll:
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Who´s calling me :lol:

Lej trensnic. Moj mehankar je bil iz ribnice. Ta mi je redno pedenal 19ko. Je dober mehankar z dobro tarifo, da te po zepu udari. Resno drag je ko pes, res pa da naredi tko kot se zagre. Drgac tud nima testerja doma, ce ga pa rabi ima pa dobre veze na nekem reno servisu. Zdaj si bom verjetno izbral pa RS-Sport, ki je tudi na forumu, ampak pa dela samo na pooblascenem servisu na Kalan-u v Medvodah oz. bom malo premislil in poiskal zame najbolj ugodnega in da dobro naredi :D Mal bluzim, ker sem pod pirom. Tuga v sluzbi.press :shock: :D

Drgac pa saj niti ne rabis testerja da vidis na kolk obratih ti dela. Itaq ce bos imel registracijo, bos moral skozi tehnicni pregled pa jih lahko tam vidis, na kok ti dela v prostem teku.

Niti se mi ni dalo prebirat tole celo kolobocijo kar ste pisal, ker je tu mac, zato te prosim , da izlusci pomembne stvari in jih se enkrat napisi. Da vidimo kaj to sploh je za en hudic :lol:

Pol se bova pa menila naprej kako pa kaj. Poznam pa tud enga k res pocen dela, ampak o tem kasneje :lol:
trance0

Joj no, zdej se tut men ne da ne vem kaksnega povzetka pisat, ker mam ze postlo pred ocmi. :lol: Ti pa tut ne bos bral, ce si pod pirom. :lol: No, na kratko je tkole: avto se trese v prostem teku, trese se avto, prestavna rocka, itd. Najverjetnejsi razlog za to je motorcek prostega teka ali pa morda sobe. Verjetno bom moral kupit ta motorcek in rabim nekoga, da mi ga naroci in namontira na loputo brez da bi mi menjal celo loputo, ki je trikrat drazja od samega motorcka, stekas? Seveda pa najbrz obrati nihajo v prostem teku, ceprav se to ne slisi ocitno zato bi jih kazalo pred menjavo se pomerit, da se ta teorija potrdi. Ce se bi motorcek prostega teka izkazal kot nepravi vzrok vibracij, bi kazalo se sobe stestirat in jih eventuelno spucat. Ostalo je zelo malo verjetno, da bi lahko bilo se kaj narobe. Te infos sem izluscil s precej mucnim zbiranjem informacij po razlicnih forumih in sem dokaj preprican, da sta ta vzroka najbolj verjetna, se posebej motorcek prostega teka. Torej, ce poznas koga, ki je poceni in dober, ki zna vsaj po navodilih narest, ce ze ne zna sam ugotovit vzroka(saj zdaj sem ga ze jaz najbrz, tko da to itak ni vazno vec) in ne racuna prevec, PM me. :D
Uporabniški avatar
killah bee

Jaz tukaj ne vidim problema v motorcku prostega teka. Zakaj? Zato, ker, ce bi bil problem v tem, ti avta nebi treslo ampak se bi ti avto zaganjal. To da se ti trese masina ,bo vzrok tical nekje drugje :idea: Resno. Bi blo fajn to vidt v zivo, mogoce te paranoja daje, pa v bistvu sploh ni nic narobe :lol:
trance0

Ah, prevec si pijan. Jaz sem ze ugotovil to, ne rabim pametnih potrditev. :) Sicer bom sel v Maribor v Avto Jarc, ce ne bo nobenega pametnega predloga glede mehanikov v Ljubljani. :)
Uporabniški avatar
killah bee

Nene, ni tuki pivo not :D

Jest ne vem po cem si ti ugotovil da je m. p. teka. Ker ko ta gre se ti veckrat zaganja ali ti pa avto crkne. Ni vedno motorcek :wink: Z tem motorckom je se povezan potenciometer, ki ti uravnava loputo. Lahko bi ti sel tudi ta :idea:

Vendar, ponavadi ce avto trese, je lahko da ti tece pod zelo nizkimi obrati, ali ti laufa po treh cilindrih :wink:

Tko da jaz se vedno mocno dvomim da je motorcek :wink:
trance0

No, nekdo ima povsem enake tezave s tresenjem motorja(ko je hladen se malo trese, ko se motor segreje pa precej bolj) in so mu na Avto Jarcu v MB ugotovil, da mu je sel uravnalnik leer laufa oz. motorcek prostega teka. Ima celo serviser pri Avto Jarcu povsem identicne simptome kot jaz in Skydancer na enakem avtu in celo enak letnik z enakim motorjem. Lahko sicer, da je kriv tudi ta potenciometer, v tem primeru bi bilo potrebno menjati verjetno celo loputo ali se tut, da samo ta del menjat? Vsekakor se bom verjetno oglasil kar v MB pri tisti avtohisi, ker majo ocitno se najvec izkusenj tam. Seveda ko bom mel cash, da se zamenja magari cela loputa, zdej ga nimam. :) Imam pa obcutek, da gre kar za serijsko napako tukaj, ker ima precej folka s tem tezave. Mi je pa ze Mare72 tu povedal, da sta mozni napaki za te tresljaje dve: sobe, ki bi jih bilo potrebno spucat z ultrazvokom, ker so razna cistila premalo ucinkovita in pa napaka na ohisju lopute tako rekoc na motorcku prostega teka, v tem primeru je potrebna menjava. Simptomi pa so tresenje in ne zaganjanje avta, kot bi bilo sicer logicno. Ker so tudi Skydancerju pri Avto Koletniku v MB gledali avto in se ni NIC slisalo, da bi obrati nihali na masini, serviser mu je celo rekel, da se mu zdi, da se bi lahko masina tresla zaradi neustreznega olja. Sele ko se je oglasil pri priporocenem Avto Jarcu, so mu pravilno diagnosticirali problem(obrati pa so mu nihali za 200-300, ceprav je masina razen tresenja na videz OK delala!), to pa zato, ker so ze imeli povsem enake primere, se celo en serviser tam ima Twingeca z istim tresenjem. ;) Karkoli ze je, je 99% nekaj na loputi za zrak in z menjavo le-te bi se to skoraj gotovo odpravilo. Ce bi avto delal na le treh cilindrih pa mi bodo to na konkretnem servisu tudi ugotovili oz. se bo ugotovilo, ko bo avto na testerju. Ce ne laufa na treh cilindrih pa je nekaj narobe na loputi za zrak ziher in avto ali tece pod prenizkimi obrati ali pa mu le-ti nihajo, sobe so manj verjetne po mojem!
trance0

Do zdaj sem bil se pri enem serviserju(Mare72 tuki na forumu). Mi je zatrdil, da so po njegovem krive za moje vibracije motorja sobe. Se oglasim 5.6. pri njem, da mi nese sobe spucat z ultrazvokom, nastavi ventile, zamenja kolektor(pocen in zalit z tesnilno maso samo baje bolje vse skup zamenjat) in zamenja kable(vcasih mi avto pod nizjimi obrati v nizjih prestavah cuka). Sem pa imel avto tudi na testerju in ni prijavil nobene napake(pricakovano), obrati pa so nekoliko nihali za okoli 20-30, povprecno pa so bili nikje okoli 730 na minuto. Po mnenju Mareta za tresenje motorja ni kriv motorcek prostega ali potenciometer teka na loputi, je pa zal na mojem avtu taksna loputa, da se z nje ne da odsraufat motrcka za prosti tek prav tako tudi ne potenciometra in ga dobro spucat. Vendar kot mi trdi Mare, bi v primeru, da bi bil kriv za vibracije motorcek prostega teka, obrati bolj ocitno nihali ne le za 20-30 povprecno kot pri meni. Je pa zanimivo, ce avto vozim nekaj kilometrov pod visjimi obrati(prestavo ali dve nizje kot obicajno), potem se za nekaj minut tudi vibracije motorja zmanjsajo, to nekako sovpada po mojem s teorijo o zamasenih sobah... Ce bi bilo pa res kaj z motorckom za prosti tek, kar je po mnenju Mareta malo verjetno, bi bilo pa treba menjati celo loputo za zrak, kar bi stalo cez 60 cukov in v to investicijo se ne bi spustil dokler ne bi stestiral z neko drugo loputo, ce je to to ali pa priklopil na nek 100% tester za samo loputo, ki bi mi potrdil, ce zadeva ne deluje OK.
Uporabniški avatar
Senta
Kraj: MB City

Odgovor Napisal/-a Senta »

Sem mela podobne probleme pri coupeju. Se je tresel cel motor, v prostem teku pa sem mela tak fajn masazo :) . Pri prvi svecki se mi je olje nabiralo, pa 4je odrocniki so mi sli. Popravila je bilo kar precej, pa se po denarnici me je fajn vdarlo. Zaenkrat laufa tak kot treba 8)

LP
x-Senta-x
Zadnjič spremenil Senta, dne 19 Jun 2006, 16:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
trance0

Meni je poseg pri mehaniku zmanjsal vibracije v prostem teku za okoli 70% po obcutku v povprecju. Malenkost nagaja se motorcek prostega teka ali potenciometer na loputi, a menjava lopute bi le malo zmanjsala vibracije, ker gre za majhno zafrkavanje. Vecinsko se je rec postimala z ultrazvocnim pucanjem sob, stelanjem ventilov in menjavo kablov za strom.
Uporabniški avatar
javr2

Re: Twingo + vibracije v prostem teku

Odgovor Napisal/-a javr2 »

(nov. '17)
twingo, letnik 2003, 16v; kakšni 2 leti nazaj je bil zamenjan sprednji nosilec motorja (okoli 80€). Razlika je bila občutna: prej sem na avtocesti moral imeti naglušnike na ušesih, potem pa milina.
Včeraj je isti mehanik zamenjal še zadnji nosilec motorja (okoli 75€). Ko sem zagnal motor: rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Vibracije motorja se prenašajo v kabino. Takoj povem mehaniku "tole ni vredu, vibracij je preveč, zadeva je občutno slabša kot pred menjavo nosilca."
Se je peljal en krog, a ni našel nič narobe. Nekaj pa je sigurno narobe, ker zadeva sedaj vibrira kot bi se vozil s traktorjem. Sicer grem v ponedeljek popoldan še enkrat nazaj k mehaniku, me pa vseeno zanima če ima kdo kakšne podobne izkušnje - kaj bi lahko šlo narobe pri menjavi zadnjega nosilca za motor da se vibracije motorja zdaj tako močno prenašajo v kabino ?
___
Odgovori