Megane Scenic - nekaj tezav

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Siju

Megane Scenic - nekaj tezav

Odgovor Napisal/-a Siju »

Pozdravljeni!

Imam Megane Scenica l.2001, motor 1.6, 16V, 79kW in nekaj vprasanj. Sicer vem, da bi bilo najbolj pametno iti k mehaniku, to bom tudi naredil, pa vseeno me zanima ali je kdo imel kaj podobnega in ima kak nasvet. Vprasanja so pa tale:

- obcasno avto ne vzge. Obrnem kljuc prvic, avto vergla, vendar ne vzge, poskusim drugic isto, ponavadi tretjic potem vzge. Nasploh se mi zdi vzig rahlo hecen...vcasih kresne takoj, komaj obrnem kljuc, vcasih nekaj casa ne, pa potem vzge, obcasno pa kot sem napisal moram veckrat obrnit kljuc. V cem bi bila finta?

- ob hitrem speljevanju na ravnem, oziroma vedno ob speljevanju v hrib, spredaj pri motorju (ali pa pri kolesih) nekaj cudno zaskriplje. Kot da bi nekaj drgnilo po necem. Kakor hitro speljem, zvok neha. Med voznjo ga ne slisim nikoli.

- pri dolocenih vrtljajih (ne vedno pri istih) se v kabini slisi nek cuden zvok (tk, tk, tk....). Ko pritisnem na gas ali ga spustim zvok izgine.

Ce ima kdo kaksne nasvet, bi bil zelo vesel.
Hvala.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Re: Megane Scenic - nekaj tezav

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Siju napisal/-a:- obcasno avto ne vzge. Obrnem kljuc prvic, avto vergla, vendar ne vzge, poskusim drugic isto, ponavadi tretjic potem vzge. Nasploh se mi zdi vzig rahlo hecen...vcasih kresne takoj, komaj obrnem kljuc, vcasih nekaj casa ne, pa potem vzge, obcasno pa kot sem napisal moram veckrat obrnit kljuc. V cem bi bila finta?
jaz bi rekel, da je fuc kljucavnica za vzig...
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

Poglej senzor polozaja vztrajnika, ce so na njem opilki oz ce sploh deluje. Namescen ti je na menjalniku z 2 vijakoma m6
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Ja tale senzor polozaja vztrajnika poglej,ker sem imel tudi jaz tam opilke,smeti pa je potem vzgal ali pa ne.Odvijes ga,ocistis z bencinom pa mora vzigat-imam isto 1.6 16V motor.

Kar se pa zvoka tk,tk,tk tice pa mozno da so injektorji oziroma eden je postal bolj glasen-lahko vlijes tekocino za ciscenje sob ampak zdravilo je samo menjava.
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Siju

Odgovor Napisal/-a Siju »

Hvala mojstri, bom to preveril, pa javim ali je resilo tezave ali ne.

:)
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Zaskriplje pa sklopka. Zakaj nebi vedel, ampak pac zastoka. Ne3 pomeni da je kaj narobe. To samo ob divjem speljevanju.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

sklopka skriplje ponavadi, ko je ze obrabljena (pri mojem skriplje, ce ne pazim), ampak dvomim, da je toliko prevozenih, da bi bila prevec obrabljena.

Razen varianta, ce jo je kdo prezgal...da je drsela kakih par sekund pri vecjih vrtljajih. Ker v tem primeru postane cudna obloga na lameli in zna povzrocati cviljenje. Kot recimo pakne na bremzah ali ferode.
Slika
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

No tole "cviljenje" sklopke oz bolj tog zvok pri hitrem speljevanju, se je pr men tut pojavu k sm dal sirse gume gor. Pomoje vecja obremenitev pa kej zajamra. Lahk da je tut potisni lezaj, kdo bi ga vedu. ne se sikirat normaln speluj pa k bo treba menjat sklopko bo pac treba.
Za ta tk tk tk pa poglej jermenico servo pumpe ce je aluminijasta rada napoka pa pol se tko slis. Mal poglej pa bos prec vidu c je pocila.
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

je pri vzigu aktivna blokada motorja? mala okrogla rdeca licka ki utripa ko je avto ugasnjen...
Odgovori