R 19 16V sveti lucka za elektroniko

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
seba16v

R 19 16V sveti lucka za elektroniko

Odgovor Napisal/-a seba16v »

Pozdravljeni!
Zanima me ce ima kdo kaksno idejo ali nasvet za moj problem. Pred dnevi mi je nekajkrat zasvetila lucka za racunalnik (druga od spodaj na desni strani ob obratomeru) in sicer ko sem pri visjih obratih (okrog 5 tisoc ) prestavil iz 4 v 5 prestavo. Lucka je samo nekajkrat utripnila. Danes pa mi je kar naenkrat avto zacel cukati in potem je celo ugasnil. To se je nekajkrat ponovilo. Cez nekaj ur ko sem se vracal domov pa je bilo vse spet ok. Res pa je pa da sem se peljal ves cas pri niskih obratih in v 4 prestavi in nisem nic priganjal motorja. Ali je mozno da je kaka malenkost ali je elektronika fuc. Ce ima kdorkoli kaksen nasvet se zelo zahvaljujem za hiter odgovor preden peljem na servis in mi pol avta zamenjajo. :(
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Prvo kar naredi je to:

1. Odklopi akomulator, da se ti vse skupaj resetira
2. Preveri zicke na potenciometru lopute. Te znajo rade prepareti.
3. Lahko ti je sel kak senzor
4. Ko si vse to naredil in se ti problem se vedno pjavlja ga pelji na tester, ce bo nasel kako napako

Verjetno se ti ni racunalnik pokvaril kar tako :roll:

Probaj, porocaj, pol pa naprej iskat tezave :)
seba16v

killah bee napisal/-a:Prvo kar naredi je to:

1. Odklopi akomulator, da se ti vse skupaj resetira
2. Preveri zicke na potenciometru lopute. Te znajo rade prepareti.
3. Lahko ti je sel kak senzor
4. Ko si vse to naredil in se ti problem se vedno pjavlja ga pelji na tester, ce bo nasel kako napako

Verjetno se ti ni racunalnik pokvaril kar tako :roll:

Probaj, porocaj, pol pa naprej iskat tezave :)
Ej 100 ti hvala za tako urgenten odgovor, samo ker nisem ravno neki tehnicni strucko za take zadeve mi samo prosim povej kje najdem potenciometer lopute in tisti senzor ki bi lahko sel k vragu. Za akumulator pa ni problema :D
Uporabniški avatar
killah bee

Za senzor sem cisto tko rekel, jih itaq ima malo morje :lol:

Potenciometer je pa tak okrogel rdec ohisje na loputi za zrak. Tam kjer pride cev na sesalni kolektor. Ne bos falil. Samo ponavad so te tri zicke cisto preparele in lahko unicijo ta potenciometer. Je pa ful draga zadeva to.

Sicer nima tolk veze z lucko za elektroniko. Lahko pa zarad tega zacne cukat. Lahko to tud zmede racunalnik, ki ti javi napako.

Se to. Pri 4500 obrati se odpre se druga loputa za zrak. Ce pravis da takrat cuka, je lahko problem tud tu :roll:
seba16v

Bom jutr odklopu akumulator pa precekiral potenciometer (upam da najdem). Sam avto mi je cukal dons pr niskih obratih pol pa crknu, zadnjic pa je lucka samo dvakrat za kratek cas utripnila ko sem prestavil iz 4 v 5 prestavo in ni nic cukalo. Sem to naredil nekajkrat pa je bilo enako.
A je mozno da je kaj v zvezi z ubrizgom?
seba16v

killah bee moram rec da si ti res ''pametna zuzelka''. :wink: Problem je bil dejansko v zickah na potenciometru kot si reku. Zicke so malo preperele in so se stikale med sabo in takrat se je pojavljal problem. To bomo zdaj sanirali in mislim da tezav ne bi smelo biti. Ker sm pa full happy da je sam ta malenkost bom pa zdej kr ta glavn servis naredu. Itak je ze blizu 100 000 km od zadnjega. Hvala ti za nasvet.
Uporabniški avatar
killah bee

NP :D
Odgovori