Senzor za dez - interval brisanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
timberwolf

Senzor za dez - interval brisanja

Odgovor Napisal/-a timberwolf »

A bi kdo vedel ce ima Laguna 2002 Expression senzor za dez? Ali ima samo navadno intervalno funkcijo. Pri moji je tako, da ko imam nastavljeno na najmanj (na rocici) mi vedno obrise na 15 sekund ne glede na to ali lije al pa je cisto malo dezja. Verjetno torej nima senzorja, ali pac? Pa se to ali se da interval brisanja kakorkoli nastelat mimo nastavitve na rocici. Ker tudi ce imam nastavljeno na minimalno je 15 sekund prevec oziroma definitivno predolg interval sploh ker je se cela zaloga (do nastavitve max) za daljse intervale. Po mojem bi bilo normalno, da bi se zacelo nekje pri 5 sekundah dalje. A ima kdo kaksne izkusnje s tem?
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

Preveri na vetrobranskem steklu ali imas senzor za dez, saj se ga vidi v sklopu ogledala na sredini. S tem senzorjenm so ponavadi same tezave, sicer deluje takrat ko res lije super, za mnajse padavine ali pa rosenje pa ni velike koristi. jaz imam laguno 1,9 dci PRIVILEGE letnik 2003 in sem to dobil ze v paketu. Kot receno poglej na prednje steklo na zunanji strani bos videl tam kjer je fiksirano vzvratno ogledalo, na sredini sta dve leci.
timberwolf

Sem pogledal in ocitno tega nima, pa nic hudega. Zanima me se vedno a se da dolzina intervala brisanja kakorkoli spreminjati mimo moznosti nastavitve na rocici. Ker kot sem povedal je najkrajsi mozni interval, ki ga na rocici lahko nastavim dolg ca. 15 sekund kar je pa za moje pojme definitivno prevec za najmanjso vrednost.
lagunec

Seveda bi se moralo dati nastaviti, na rocki katera je za vklop brisalcev je eno stikalo s katerim vklopis zadnji brisalec, drugo stikalo pa je za dolocitev intervalov pri brisanju, ko je rocka v poziciji 1, pozicija 2 je pocasno brisanje in pozicija 3 je hitro brisanje. Stikalo prpoznas po tem, da ima narisan crtice katere o od zacetka bolj poredke potem pa gostejse in s tem stikalom se uravnava tudi pogpostnost brisov( samo v poziciji 1).
timberwolf

lagunec napisal/-a:Seveda bi se moralo dati nastaviti, na rocki katera je za vklop brisalcev je eno stikalo s katerim vklopis zadnji brisalec, drugo stikalo pa je za dolocitev intervalov pri brisanju, ko je rocka v poziciji 1, pozicija 2 je pocasno brisanje in pozicija 3 je hitro brisanje. Stikalo prpoznas po tem, da ima narisan crtice katere o od zacetka bolj poredke potem pa gostejse in s tem stikalom se uravnava tudi pogpostnost brisov( samo v poziciji 1).
Saj pravim "nastaviti mimo te rocke"! Ko je intervalno brisanje nastavljeno na minimalno stevilo crtic- tanke crtice (torej najbolj pogosto brisanje) je interval se vedno vsaj 15 sekund - predolg za normalne potrebe intervalnega brisanja po mojem mnenju. Manj pa se na rocki seveda ne da nastaviti. Zanima me a se da kakorkoli softwersko, mehansko... nastaviti, da bi bil interval brisanja pri minimalni nastavitvi na rocki krajsi kot sedaj. Torej da bi bila nova default nastavitev za najbolj pogost interval manj kot 15s kot je sedaj!!
timberwolf

NERODA, NERODA, NERODA!!! Se opravicujem in zahvaljujem vsem za vasa mnenja. Izkazalo se je da sem bil samo malo nedosleden. Preprican sem bil, da je zacetna nastavitev torej ko so tanke crtice najkrajsa torej 15 sekund v bistvu pa je to najdaljsa!!!! Ce zelis vedno hitrejse intervalno brisanje moras obracati valjcek vedno bolj proti koncu. Zapeljalo me je to, da je imel prejsni avto, ki je imel popolnoma enak sistem to urejeno ravno obratno, torej na zacetku hitro brisanje in bolj kot si obracal pocasnejsi interval je bil! Sorry se opravicujem.
lagunec

Ni hudega sam da zadeva dela, pa da pogruntas kako jo uporabljati.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Btw, si opazil sledece: ce imas rocko v 2 polozaju, torej konstanto brisanje, ne najhitrejse (1 = intevalno, 2 = konstantna hitrost, 3 = najhitreje) in se pripeljes npr. do krizisca, se ustavis popolnoma, ti avtomatsko preklopi v 1 polozaj (ne rocko, samo sistem brisanja) in potem ko speljes nazaj v 2 polozaj (again, ne rocko, samo sistem).

Lp.,
Ales
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

alesh napisal/-a:Btw, si opazil sledece: ce imas rocko v 2 polozaju, torej konstanto brisanje, ne najhitrejse (1 = intevalno, 2 = konstantna hitrost, 3 = najhitreje) in se pripeljes npr. do krizisca, se ustavis popolnoma, ti avtomatsko preklopi v 1 polozaj (ne rocko, samo sistem brisanja) in potem ko speljes nazaj v 2 polozaj (again, ne rocko, samo sistem).

Lp.,
Ales
To mam jest ze pri starem meganu (l.98 ), da ko se pripeljem do krizisca in se ustavim, da se mi avtomatsko zmanjsa hitrost brisalcev ko pa speljem pa spet kot je blo :)
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Nice :-)
Iz Audija na Renault... tam nisem imel... :-)
Zato sem bil pred casom prijetno presenecen... :oops:

A.
sajko napisal/-a:
alesh napisal/-a:Btw, si opazil sledece: ce imas rocko v 2 polozaju, torej konstanto brisanje, ne najhitrejse (1 = intevalno, 2 = konstantna hitrost, 3 = najhitreje) in se pripeljes npr. do krizisca, se ustavis popolnoma, ti avtomatsko preklopi v 1 polozaj (ne rocko, samo sistem brisanja) in potem ko speljes nazaj v 2 polozaj (again, ne rocko, samo sistem).

Lp.,
Ales
To mam jest ze pri starem meganu (l.98 ), da ko se pripeljem do krizisca in se ustavim, da se mi avtomatsko zmanjsa hitrost brisalcev ko pa speljem pa spet kot je blo :)
Odgovori