A imajo 1.4e motorji el. vbrizg goriva?
Ima mogoce kdo se kaksne tehnicne podatke (navor, pospeski...) za te motorje v cliotih (vem samo da ima 57,5KW)?
prosti tek clio 1.4e
- Enthusiast
Nekateri pravijo da je normalno +- 50 rpm pr teh motorjih..v avtodati sicer pise 800 +-25 kaj pa vem. Bom jaz itak zdej v kratkem mal razdrl loputo, jo spucal pa se tist motorcek prostega teka mal skoz instrumente dal pa scistil, pa bomo vidl, ce bo kej boljse..Samo morm met cajt ekrat v kratkem
btw..mish.a si ti tist mish, k js mislem da si?
btw..mish.a si ti tist mish, k js mislem da si?
Tudi jaz bi moral dati pomeriti obrate v prostem teku na svojem Twingotu, ker sumim, da mi nihajo, ceprav se to ne slisi ocitno na masini. Sumim zato, ker se avto trese v prostem teku in sem od nekoga dobil zanesljivo informacijo, da se na masni ne slisi ocitnega nihanja obratov v prostem teku, ceprav je le-to kljub temu lahko prisotno. Verjetno bom namrec moral menjati motorcek prostega teka oz. celo loputo za zrak, ce se bom hotel teh vibracij znebiti pa rabim nekoga z ustrezno diagnosticno opremo, ki mi bo 100% pravilno lahko pomeril obrate na motorju. Do zdaj mi jih en serviser ni mogel(ocitno neustrezna oprema), drugi pa neki bluzil, da jih kao je, samo mu nic ne verjamem, ker me ni bilo zraven. Torej kdor pozna kaksnega serviserja z ustrezno opremo za merjenje obratov v prostem teku na Twingotu
po moznosti kje cim blizje LJ. Za menjavo lopute se bom pa verjetno oglasil na Avto Jarcu v MB, ker so tam nekomu s foruma uspesno diagnosticirali problem, ki ima povsem enake simptome, kot na mojem avtu pa se za enak avto gre z enakim motorjem in celo enak letnik(motor trese, ko se ogreje, se vibracije pojacajo), drugje pa so mu enako kot meni samo blefirali. Temu modelu sicer nihajo obrati za 200-300 in ravno tako so mu govorili, da na masini ni slisat, da bi bilo kaj narobe. Ocitno se en **** slisi in se bolj cuti(vibracije) tole nihanje obratov v prostem teku na teh malih masincah.
Don`t worry, be happy:)