Cabasse Tronic

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Cabasse Tronic

Odgovor Napisal/-a king_m »

A ma kdo kaj izkusenj, ce je mozno vgradit Cabasse sistem (ki je na voljo v Clio III) v Modusa?

Zdej mam sicer original radio s 6-CD streznikom (integriranim). Ta radio naj bi bil 4x40W, ampak je se dalec od tega. Mislim da je 4x15W oz. 4x22W. Kaj vec sigurno ne, ker ne da nobene stime od sebe.
Problem so tud zvocniki... Na tujih renault straneh pise, da naj bi Modus mel 6 zvocnikov, ampak js jih v mojem nikakor ne najdem. Vse kar je so 4 koaksialci.

Rad bi mel radio, ki se sklada z armaturko, zato bom najprej probu pr Cabasse tronic.
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Tista dva, ki ti manjkata sta visokotonca vgrajena v armaturno plosco vsak v enem kotu (pod vetrobranskim steklom), ki jih ima vsak Modus ze vgrajene, kako jih odstraniti me raje ne vprasaj. Sem sam poizkusal v zeninem Modus-su pa je potrebno odstranit celo armaturko.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
king_m

Visokotonca manjkata ja.... Serijsko bi mogla bit, ampak pr men je vse tiho. Sem sprednje v vratih odklopil, da bi tocno ugotovil ce kaj igra na armaturki, pa je vse tiho :oops:
Da prides do njih je pa treba vzet dol zgornji del armaturke ja :roll:
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Kar se tice visokotoncev mi je malo sumljivo, da jih ne bi bilo v armaturki saj jih ima (tako vsaj govorijo) vsak Modus vgrajene tovarnisko neglede ce je opremljen z radijem ali ne.
Kar se pa tice vgradnje Cabasse sistema v Modus sem na omenjenem forumu zasledil, da se vgradnja, predvsem cenovno, zaradi slabe kvalitete zvoka, ne izplaca. Na tem forumu imas tudi vec ostalih zanimivosti, ki se ticejo samo Modus-a, poglej si malo.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
king_m

Hvala za link :wink:
Drug teden grem na servis, da pogledajo kaj je narobe, ker visoki toni spilajo v prednjih bass zvocnikih na vratih, namesto v armaturki. To so zgleda nekaj zasustral pri montazi v Spaniji :roll:
Vgradnja Cabasse pa se ne denarno ne splaca.. to sem tud sam ugotovil ja, ker je treba gledat poprodajne cene, ne pa tiste ki so kot opcija pri nakupu novga avta. Samo radio Cabasse 4x40 pride okrog 90k SIT (brez kablov in zvocnikov).
Je pa baje ta moj radio v Modusu tud 4x40W, tko da mislem da bo zadeva dobr spilala ko uredim tole z zvocniki.

Bom porocal ;)
Uporabniški avatar
Doc
Kraj: L'usine Renault Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Doc »

Cabasse je v Renaultih prava sramota za odlicno firmo. Nevem kaj jim roji po glavi, ampak Cabassov sistem v Cliu II 2.0 16V je bil dalec slabsi od navadnih Infinityjev v prednjih vratih in armaturki, s povsem navadnim CD - radijem za cca. 40 k SIT. Enako je v Laguni, malo boljse v Vel Satisu.
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
Uporabniški avatar
king_m

Porocam zlo pozno, ampak boljs pozno kot nikoli...

V Modusu je sistem Cabasse in moj je bil ze v startu sistem Cabasse. Sam to v prospektu od Modusa ne pise, je pa identicen sistem zdaj v Clio III.
Da pa je bil zvok podn od podna pa so krivi Spanci, ker so pozabli v avto dat visokotonske zvocnike.
Namest 6 zvocnikov, sem mel v avtu sam 4. Dva midd-bass v prednjih vratih in trosistemce v zadnjih. Ni pa blo tweeterjev v armaturi.
Se na servisu niso mogli verjet, da so luknje prazne, ko so sneli armaturko. Se dobro da je treba zgornji del armaturke dol vrzt, da prides do tweeterjev, drugac bi se lahk pomislili da sem jih sam ven vzel.
Na servisu so to "cudo" slikali in poslali v LJ, da opomnejo Francoze kaj jim Spanci pocnejo :lol:

Sedaj je zvok dosti bolj kvaliteten. Moc glasnosti res mogoce malo sepa, ampak sama kakovost pa je na visokem nivoju. Res pride do izraza dober prostorski zvok, bass pa tudi vcasih malo pomasira hrbet v sedezu.
Kot sem rekel, ni to da bi nabijal kot nor in bi te culi 2km dalec, je pa vsekakor kakovost in cistost zvoka.

Sem zadovoljen ;)
Odgovori