Serijski radio in ojacevalec/sub

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
rockson
Kraj: Novo mesto

Serijski radio in ojacevalec/sub

Odgovor Napisal/-a rockson »

Zdravo,

ker upam, da bo ta teden avto koncno narejen, bi rabil odgovor na tole vprasanje.

Clio Storia in serijski 4x20?W CD radio - a je mozno na to zadevsno prikljucit ojacevalec in subwoofer?

Doma imam namrec se vse to iz Megana (sub je prakticno nov), vendar sem imel tam Pioneer-ja noter.

Drugo vprasanje pa je - ce lahko stlacim not 16cm zvocnike?? V meganu mi je uspelo, brez kakrsnihkoli posegov. Zvocniki so res vrhunski in bi jih rad uporabil v tem avtu.

Hvala za odgovore :)
Lp
DIESL POWAH RULZZZZZZZ!!!!
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Serijski radio in ojacevalec/sub

Odgovor Napisal/-a drhouse »

rockson napisal/-a:Zdravo,

ker upam, da bo ta teden avto koncno narejen, bi rabil odgovor na tole vprasanje.

Clio Storia in serijski 4x20?W CD radio - a je mozno na to zadevsno prikljucit ojacevalec in subwoofer?

Doma imam namrec se vse to iz Megana (sub je prakticno nov), vendar sem imel tam Pioneer-ja noter.

Drugo vprasanje pa je - ce lahko stlacim not 16cm zvocnike?? V meganu mi je uspelo, brez kakrsnihkoli posegov. Zvocniki so res vrhunski in bi jih rad uporabil v tem avtu.

Hvala za odgovore :)
Lp
Mislim da radio direktno izhoda za amp nima, lahko pa das hi-low konverter na izhode in tako dobis linijski izhod, je pa res da bo potem kvaliteta slabsa. Obstaja tudi moznost, sicer bolj komplicirana, da odpres radio pa na vezju pred koncno stopnjo radia zalotas cince gor; ce mas vsaj mal pojma ti nebi smelo bit prevec problema, v nasprotnem primeru pa dej to raje kaksnemu elektrotehniku delat.. Ceprav na splosno jst nebi delal tega, ker pac posegas v radio in zna bit kaj narobe... Lahko pa kupis (ce ga dobis, ker jihn ni vec veliko) tudi amp ki ma poleg linijskega tudi zvocniske vhode in direktno prklopis gor.. je pa najenostavnejsa in tudi najcenejsa resitev (cca 4000 sit) li-low konverter, vendar gre na racun kvalitete!

16ke se da dat v cliota, vendar je treba mal plastike porezat, ce mas globje zvocnike pa tudi mal kovine pilit... :wink:
Uporabniški avatar
rockson

Na racun kvalitete - v kaksnem obsegu?

Tistih cincev se ne bi lotil not tlacit. Raje prodam ta radio in kupim kaj bolj koristnega. Men je blo itak najbolj pomembno da imam serijske komande ob volanu. Od renaulta mi je to se vedno dalec najboljsi sistem.

Kupi kdo serijski radio?! :P
Uporabniški avatar
drhouse

odvisno od konverterja, je pa slisna razlika... ne zdej toliko da bi se strogo odpovedal nakupu konverterja, je pa slisna tudi neizostrenemu usesu (al neki :lol: ).. vecji problem bi ti predstavljalo ce bi mel na ampu tudi prednji sistem priklopljen, ce bos mel sam sub po ni neke hude panike...

Ce ti pa gre za serijske komande, se dobi tudi radie ki jih lahko vezes gor - Alpine pa Clarion mata, mislim da tudi Pioneer, sam nism 100%...
Uporabniški avatar
gre_up
Kraj: malo naokoli

Odgovor Napisal/-a gre_up »

drhouse napisal/-a:Ce ti pa gre za serijske komande, se dobi tudi radie ki jih lahko vezes gor - Alpine pa Clarion mata, mislim da tudi Pioneer, sam nism 100%...
Pioneer ima vmesnik samo za Renoje do letnika 2004 :cry:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika
Uporabniški avatar
rockson

@drhouse

Sprednji sistem bo vezan direkt na radio. Samo sub bi mel na ampu.

Vem da obstajajo neki adapterji za te zadeve - mislim, da ima Alpine to najbolje postimano. Pa tud verjetno bi se za njihov radio odlocil. Sam prej bi moral prodat serijski radio, ker drugace ne bo $$$. :(

Na zivce mi gre, ker ni mozno v Renaultu narocit samo komande, brez radia. Oz. to varjanto je imela Laguna - serijsko predpriprava za radio (display in komande)
Uporabniški avatar
drhouse

rockson napisal/-a:@drhouse

Sprednji sistem bo vezan direkt na radio. Samo sub bi mel na ampu.

Vem da obstajajo neki adapterji za te zadeve - mislim, da ima Alpine to najbolje postimano. Pa tud verjetno bi se za njihov radio odlocil. Sam prej bi moral prodat serijski radio, ker drugace ne bo $$$. :(

Na zivce mi gre, ker ni mozno v Renaultu narocit samo komande, brez radia. Oz. to varjanto je imela Laguna - serijsko predpriprava za radio (display in komande)
no pol naceloma ni panike :wink:
za radio pa lahko tudi za kaksnim rabljenim pogledas, ker dvomim da ti bo uspelo prodat originalen radio... ce bos pa mel drugi radio pa bos itq mel tudi izhode za amp, tako da vse skrbi odpadejo :wink:
Odgovori