Lastniki 1,9 dci motorjev POZOR!
Lastniki 1,9 dci motorjev POZOR!
Pozdravljeni.
Nevem ce se je zgodilo samo meni,ali je to se kdo opazil.
Prejsnji teden sem na svojem meganu break 1,9 dci letnik 2002,menjaval zracni filter ter iz radovednosti snel cel airbox. Pod njim se nahajajo kabli ki gredo na vbrizgalne sobe. Kabli so bili v dveh mestih preribani od airboxa tako da je bil baker zunaj,in to pri 83000km. Ce bi prislo do kratkega stika......adijo racunalnik in se kaj. Zato si dajte pogledat te kable pri svojih avtih ker ni dosti dela in vas nic ne stane.
Imam tudi slike vendar nevem kako jih naj dam zraven.(prosim da mi nekdi razlozi)
Nevem ce se je zgodilo samo meni,ali je to se kdo opazil.
Prejsnji teden sem na svojem meganu break 1,9 dci letnik 2002,menjaval zracni filter ter iz radovednosti snel cel airbox. Pod njim se nahajajo kabli ki gredo na vbrizgalne sobe. Kabli so bili v dveh mestih preribani od airboxa tako da je bil baker zunaj,in to pri 83000km. Ce bi prislo do kratkega stika......adijo racunalnik in se kaj. Zato si dajte pogledat te kable pri svojih avtih ker ni dosti dela in vas nic ne stane.
Imam tudi slike vendar nevem kako jih naj dam zraven.(prosim da mi nekdi razlozi)
slike nalozi na nek server, in potem URL slike kopiras na forum.
lahko pa mi slike posles na mail [email protected] pa jih nato jst prilepim sem gor.
drgac pa dobro opozorilo, glede teh kablov
EDIT; SLIKE:

lahko pa mi slike posles na mail [email protected] pa jih nato jst prilepim sem gor.
drgac pa dobro opozorilo, glede teh kablov
EDIT; SLIKE:

Zadnjič spremenil tešo, dne 14 Maj 2006, 18:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Evo nisem imel kaj za pocet pa sem se spravil malo sraufat mojega dci-ja.
Podrl sem plastiko in snel air box.(pazite da vam vijaki ne padejo v motor kot meni- pol ure sem ga iskal in koncno nasel).
In poglejsi tole: pri meni isti smoren.
Kabli so bili cisto preplozani. - mislim izolacija kablov.
Nato sem sel po kablu gor in tudi pri levem vijaku air box-a, kjer pride na povrsino ta kabel ravno tako malo prezrto.
Potem sem vzel izolir trak in vsak kabel posebej ovil na novo, ker je bil pac poskodovan - nato pa sem se debelejse vezice cez zasponal, tako da ce slucajno pride pretoplo da ne sname izolir traka.
Probal pa ga se nisem vozit - bom sel cez kako urco.
Vzgal avto je in mam obcutek da je avto tisji.
A si ti tudi porajtal kako razliko???
Podrl sem plastiko in snel air box.(pazite da vam vijaki ne padejo v motor kot meni- pol ure sem ga iskal in koncno nasel).
Nato sem sel po kablu gor in tudi pri levem vijaku air box-a, kjer pride na povrsino ta kabel ravno tako malo prezrto.
Potem sem vzel izolir trak in vsak kabel posebej ovil na novo, ker je bil pac poskodovan - nato pa sem se debelejse vezice cez zasponal, tako da ce slucajno pride pretoplo da ne sname izolir traka.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
¸Tommy28 napisal/-a:Evo nisem imel kaj za pocet pa sem se spravil malo sraufat mojega dci-ja.
Ja, evo, sprobano.
Avto je tisji in ne trese skoraj nic vec.
Obcutna razlika.
Folk, ki vozi dci-je obvezno preglejte kaj se dogaja pod air-box-om.
Se fotka:Tommy28 napisal/-a:¸Tommy28 napisal/-a:Evo nisem imel kaj za pocet pa sem se spravil malo sraufat mojega dci-ja.
Ja, evo, sprobano.
Avto je tisji in ne trese skoraj nic vec.
Obcutna razlika.
Folk, ki vozi dci-je obvezno preglejte kaj se dogaja pod air-box-om.
Samo se malo slabse vidi k je slikano z gsm-jem.
Uglavnem tam kjer so kabli brez plasca - se visijo zice na katerih pa manjka v dolzini cca 2-3 cm izolacije.

Jst sem pogledu in je cist normalno (Megane 1.9 dci) nic se ne drgne ker je kar nekaj lufta med posodo in tistimi zicami. Je pa res da je fotr avto pelu takoj na zacetku ko ga je dubu na menjavo nekaksne plastike, ki lahko nekaj predrgne in so to takrat zamenal (vpoklic avtomobilo) sam nevem ce je bila to ta napaka
je sze dolg nazaj pa pismo smo stran vrgl 
Ja mislim da je tudi moj malo tisji in lepse vlece. Nevem ali je samo tak obcutek ali je res kaj na tem. Je pa res bla sreca (vec ko pameti) da sem airbox vzel dol,in videl ta smorn. Ampak je zdaj popravljeno.
Mimogrede da vprasam lastnike teh meganov,a ste imeli se kake probleme z avti? Jaz sem jih enih par (hudih) pa me zanima kak ste ostali(lahko se odpre tudi druga tema da nebomo tukaj smetili)?
Mimogrede da vprasam lastnike teh meganov,a ste imeli se kake probleme z avti? Jaz sem jih enih par (hudih) pa me zanima kak ste ostali(lahko se odpre tudi druga tema da nebomo tukaj smetili)?
Moj fotr ga ma 4 leta in ima prevozenih 80.000 km avto deluje brezhibno, edina napaka ki je bila , je bil zadnji brisalec, bil je pozimi primrznjen na zadnjo sipo in fotr ga je uzgal, in je nekaj pregorelo tako da bi bilo potrebno menjat nek Box ki pride 100k sit, ampak ga je en lokalni majster zrihtu za 15k sitdarkec1 napisal/-a:Ja mislim da je tudi moj malo tisji in lepse vlece. Nevem ali je samo tak obcutek ali je res kaj na tem. Je pa res bla sreca (vec ko pameti) da sem airbox vzel dol,in videl ta smorn. Ampak je zdaj popravljeno.
Je pa res da pozimi ce fajn zategnes rocno zavoro rade ploscice primrznejo na diske (ker ma odzad diske namest bobnov) in nocejo takoj spustit
Jst in fotr sva mnenja da bolsga avta nismo mogl kupt
darkec1 napisal/-a:Ja mislim da je tudi moj malo tisji in lepse vlece. Nevem ali je samo tak obcutek ali je res kaj na tem. Je pa res bla sreca (vec ko pameti) da sem airbox vzel dol,in videl ta smorn. Ampak je zdaj popravljeno.
A si ti tudi z izolir trakom zascitu - izoliru??
Jst gruntam, da bi sel kupit kako negorljivo gibljivo cev cca 0,5 m dolgo in narezal po meri, ter vstavil pod airbox
Aja glede stoskov in napak na vozilu:darkec1 napisal/-a:Ja mislim da je tudi moj malo tisji in lepse vlece. Nevem ali je samo tak obcutek ali je res kaj na tem. Je pa res bla sreca (vec ko pameti) da sem airbox vzel dol,in videl ta smorn. Ampak je zdaj popravljeno.
Zaenkrat imam 146.000 km in dela k urca.
(pazim da se lepo ogreje in ohladim po hitri voznji)
Turbina je se prva - mehanik rekel da ce je tolk udrzala da bo se tolk, ker ce bi crknila bi ze okoli 100.000 km in manj.
Edino redni servisi, nove gume in vlecna kljuka. (pa kpl muska druga not).
To je to zaenkrat od mene in mojga dci-ja pa tok tok tok , da potrkam(da ne pohvalim prehitro).
Ja tudi jaz sem izoliral z izolirnim trakom in na spodnjo stran airboxa nalepil 0,5cm debeli armaflex(sredstvo za izolacijo).
Moj ima 84000km pa sem menjal predcrpalko za gorivo (30000sit) ,polos ker je pobralo zobe na notranji strani pri menjalniku(27000sit), ter turbino(189000sit garret NOVA).
Nekam sumljiva pa mi je poraba. Sicer se vozim po mestu pa mi racunalnik kaze 6,8l. Drugace pa ce se vozim v MB in nazaj(MS) pa mi kaze 6,0L.
Moj ima 84000km pa sem menjal predcrpalko za gorivo (30000sit) ,polos ker je pobralo zobe na notranji strani pri menjalniku(27000sit), ter turbino(189000sit garret NOVA).
Nekam sumljiva pa mi je poraba. Sicer se vozim po mestu pa mi racunalnik kaze 6,8l. Drugace pa ce se vozim v MB in nazaj(MS) pa mi kaze 6,0L.