moj clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

sej vem kje je, sprasujem samo za fi te cevi ce kdo ve ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

evo sm sel zmert ta tlak ... tlak je 1.1 bara, kar j reku mehanik da je tko tovarnisko nastavlen da se ga ne da nastavlat ... da tlak mora bit tak ... 1.06 +- 0,05 ...

@samojed: tista slikca k si mi poslal da je spodi vijak ... tisto je reku mehanik da je pr enmu drugmu modelu ... da pr mojmu ni tistga vijaka ... zdej ne vem ... al je to res al ne, ampak njegova utemeljitev je bla da na uni slikci se ze tko vid, da je dovodna cev kovinska, pr men pa gumijasta ...

tko da jst sm obupal ... pac mam serijsko porabo 9L, avto je star 11 let, tko da je to od starosti ... bom pa se dal lambdo tocno zmert ce dobr dela, pa enkrat se kompresijo ...

kar se mi pa najbl neumn zdi je pa to, da mehankarji k jim prpels avto, jim placas za kar reces da naj pregledajo, da se zacnejo na nek nacin norcevat iz tebe ... najbl izjava mi je bla ... uf, uzigalni kabli pa niso original Renaultovi ... o to je ze mozn vzrok da se poraba poveca ... pol pa rece, zihr tud filter nimate original renaultov notr, evo, se en razlog in bla bla bla da ne nastevam kaj vse je navedu ... k*rc ce ni original renault, ni nc vredno ... v tem smislu ...
Lp RoZleht
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

A je omenil tudi, da avto zato tolk zre, ker ni bil pri njih vseh 11 let servisiran z orignal Renault deli? :lol:
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

pa dej jst mam 19-ko in sportn filter, pa tud kabli so cist neki X svecke tudi pa 195/50/15 gume, pa mi poraba ne pride cez osem jo morm ze kr fajn tisat, drgac normalne voznje mam poroabo okol 7.
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

seveda so pametni, ce nimas original renaultovega! To je najlazje rect.

Glej...idi na odpad in kupi kompleten einspric. Ali pa kot sem ti ze povedal, regulator goriva menjaj. Kompleten mogoce zato, ker je skoraj najbolj ziher.
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

ja sej je reku (po njegovi razlagi da tud vzigalni kabli niso original Renaultovi) da on bi probu kr celo sobo zamenjat ... Jst: "kok pa pride to?" on men: "Ja ene 100 jurjev!" Ja hvala, ampak ne hvala, sej nism fu*nen ... sam je pa res, kok se pozna ce mas kolega na servisu ... zdej ne vem ce je to praksa al ne, men na enem Lj servisu niso nc racunal, ce niso najdl napake kar sm hotu da pogledajo ... ampak ok ...

@teso: uf pol bi mel cez tvoj avto mehanik marsikej za povedat ... kreteni ...

@bojci: bom za foro probu spucat einspric ... ce se pa ne bo nc poznalo, bom pa res na kaksnem odpadu komplet dubu ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

neki me zanima ... avto je clio 1.4 rt, letnik 94 ... ce se komu da, al pa ce kdo iz glave ve, ce ma isto kot jst ... samo zanima me ce je tole na slikci serijsko al kej spremenjeno ...

Slika
Tole naj bi bil einspric (to je pod filtrom zraka) ... tiste cevke so gumijaste, k naj bi ble po dialogysu kovinske ... a ma kdo na istem modelu tko narjeno????

Slika

tle se pa vidjo dovodne cevke bencina ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Bojci

hmm..nisem preprican, ampak jaz mislim, da so tudi na mojem gumijaste.
Sicer pa je tudi vseeno, saj bencin priteka pod tlakom, zato ni potrebe po kaksnem aluminiju.
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

no pa spet mal obujam mojo temo ... enkrat za spremembo brez vprasanj ampak samo porocilo :)

torej vsem k sm jih sprasval po PMjih zakaj mi trese cel avto k se peljem po neravnini je bla res kriva vilca ... bla je ze tolk zanic, da se je tist srauf k pride v puse, "zazrl" v tist gumijast del ... po eni uri matranja, nama je z mehanikom uspelo odstrant staro ... zdej se avto pelje kot da je "prlepljen" na cesto ...

zdej pa se en nasvet za tiste k jim avto cuka pr pospesevanju ... bi blo za pregledat zadnji nosilc motorja ... pr men je bil to vzrok ... zdej nc vec ne cuka niti nc ... tako da ce ma kdo iste probleme naj pregleda tist nosilc ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Mam js isti problem, bom preveril ta nosilec v bliznji pihodnosti. Hvala. :)
Uporabniški avatar
RoZleht

eno vprasanje za poznavalce ... kje bi dobil te cevke ki so oznacene na sliki??? mislm da niso neke navadne, je bl tak material, ne cist navadn ... vsaj men se tko zdi ...

uglavnem tiste cevke levo od vplinjaca pa k je tam tist T del k deli te cevke na 3 dele ... k mislim da gre po njih zrak oz plini ... in jih je po celi masini malo morje ...

Slika
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

zdej je einspric v nulo spucan ... bomo vidl rezultate ... mam pa eno vprasanje ... gledam v dialogysu neke podatke ... pa za vplinjac pise da je samo weber pa zenith ... o boschu nikjer ni nobenih podatkov ... a je to normalno al ja???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

aja pa se slikce tega pucanja (glede na uno slikco gor je razlika ocitna):

uporabu sm pa cistilo vplinjacev, zobno krtacko hehe ... uglavnem delal sm po tistem postopku k je mloncar se mi zdi v eni temi objavu link ...

Slika
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

se zadnji del komplet "sestavlanke" je bil danes menjan ... tko da porocilo sledi k nardim recmo 200 km ... jst upam na najbols :)

EDIT: aja neki me zanima ... ce obrati ne padejo takoj pod 1000 ... da k prtisnes na sklopko, obstanejo na 1500, potem pa pocas padejo, bi blo kaj narobe? a bi blo potenciometer mogoce treba nastelat???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Bojci

ni nic takega narobe..mam tudi sam isti problem ko je motor se mrzel, ampak se vedno se nisem spravil zraven razdirat einspric.
Slika
Odgovori