rocna klima v meganu I
rocna klima v meganu I
a mi kdo zna povedat kako se najboljs uporablja rocna klima v meganuI? problem je v tem, da ne vem (nimam navodil) na katerem polozaju naj bi bil stikal za ventilacijo- al na ventilatorju (desno) al za notranji zrak (levo). ne vem tud kolk hladn zrak piha, ce je stikal za temperaturo cist na modrem polju al pa recimo tam proti zacetku rdecega. 
Re: rocna klima v meganu I
Hja.To je pa rocna klima. Nikoli ne ves kako hladno piha.Ko pa te zazebe pa malo bolj proti rdeci obrni....grobor napisal/-a:a mi kdo zna povedat kako se najboljs uporablja rocna klima v meganuI? problem je v tem, da ne vem (nimam navodil) na katerem polozaju naj bi bil stikal za ventilacijo- al na ventilatorju (desno) al za notranji zrak (levo). ne vem tud kolk hladn zrak piha, ce je stikal za temperaturo cist na modrem polju al pa recimo tam proti zacetku rdecega.
Ravno car avtomatske klime je da ves kaka temp. je v avtu.
Drugac pa majstri delajo kao iz rocne klime avtomatsko: Pod armaturo vrze 2 tipala pa en grd display in veze na klimo.Pol pa kao sama ugasne in prizge. (kokr je na displayu nastavln- imas pa + in- gumb), se vedno pa ne mors ventilacije uravnavat.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
kako mas pa nastavljen stikal za ventilator, levo al desno?, jaz sploh ne pogruntam razlike v zraku med tema polozajema, pride tudi tko, da se mi ko klimo ugasanem in potem spet cez nekaj casa prizgem full zarosi sprednja sipa.mare72 napisal/-a:tudi sam sem imel megana z rocno klimo in zdej mam twingaca z rocno klimo. navadu sem se da imam temperaturo nastavljeno takoj na zacetku rdece crte. za kibi smo merel pa nam je prisla temper. na cca 21 stopinj, kar pa je idealno za samo voznjo.
kolikor jaz vem, je levo za notranje krozenje zraka, desno pa ventilacija iz zunanjega zraka.
Pri klimi velja eno pravilo: Najbolj zdravo je, da imas ventilacijo nastavljeno samo na vetrobransko steklo, ker ti direkt ne piha v telo. Sipe se pa rosijo, ce je v kabini vecja temperatura, kot pa na sipi. Vlaga tam kondenzira. Ce das klimo na mrzlo, bos videl, da rosenje izgine v par sekundah.
Pri klimi velja eno pravilo: Najbolj zdravo je, da imas ventilacijo nastavljeno samo na vetrobransko steklo, ker ti direkt ne piha v telo. Sipe se pa rosijo, ce je v kabini vecja temperatura, kot pa na sipi. Vlaga tam kondenzira. Ce das klimo na mrzlo, bos videl, da rosenje izgine v par sekundah.

Z polozajem ventilatorja na notranjem krozenju bos hitreje dosegel zeljeno temperaturo zraka (ni dotoka zunanjega zraka), preprecil smrad iz okolice (smrad, izpusni plini, cvetni prah), zrak pa se bo hitreje navlazil (resi klima) in pocasi bo imel vonj po zatohlem (kdaj si nazadnje menjal mikrofilter?). Torej, ko pogoji dopuscajo preklopi na dovod zunanjega zraka, klima dela tudi ce je polozaj za temperaturo na gretju (vklop kompresorja je odvisen od zunanje temperature).grobor napisal/-a:a mi kdo zna povedat kako se najboljs uporablja rocna klima v meganuI? problem je v tem, da ne vem (nimam navodil) na katerem polozaju naj bi bil stikal za ventilacijo- al na ventilatorju (desno) al za notranji zrak (levo). ne vem tud kolk hladn zrak piha, ce je stikal za temperaturo cist na modrem polju al pa recimo tam proti zacetku rdecega.
Idealni polozaj razporeditve zraka je sipa+noge, hitrost pa nekje 1 ali najvec 2. Temperatura notranjosti jaj bo najvec do 3 ali 4 stopinje pod temperaturo zunanjega zraka (poleti), da se izognes temperaturnemu soku in posledicno prehladom in revmi. Ni cilj klime da podhladis telo temvec prijetno pocutje, kar pa ga dosezes ze s tem, da susis zrak v notranjosti.
Imel sem Scenica I z rocno klimo; voznja po Losinju in Cresu med 11 in 13 uro. Ventilator je bil samo na 1 stopnji (pred tem sem dobro prezracil avto v senci). Ni bilo hladno, bilo je prijetno...Kako prijetno sem obcutil takrat, ko sem moral na potrebo
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
tile napotki so pa res dobrodosli. sem pa v zadnji stevilki revije AMZS prebral tud ful dober clanek glede uporabe in vzdrzevanja klime. neki pa mi se vseen ni jasno, ce je treba kdaj sploh menjat olje v kompresorju klime? eni pravjo, da je to potrebno eni pa da sploh ne. pa se to al je boljs da imas klimo vzgano non stop, tud, ko jo naceloma ne bi rabil, al da jo vzigas po potrebi?
Olje se samo precisti...Tudi pri avtomatski klimi se kompresor priziga po potrebi...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.