Megane II okvara...motor trese 1.9 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
RudolfMajstr
Kraj: Ljubljana

Megane II okvara...motor trese 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a RudolfMajstr »

Evo me spet....1 tedn je na avtu popravljena turbina pa je ze spet neki slo.... :x
Glavn peljem se jst proti morju za mano pa 3 BMWji (vsaj neki dobrga v tem :D ) no in prpeljem do cestninske in mi zacne motor zlooooo trest pa vibrirat, vmes je neki ropotal (kot klopotec) pa se cvilil kot da bi pleh ob pleh drgnu... No vglavnem naprej nism upu...spet avtovleka.
No zanima me ce kdo ve od cesa bi lahko motor tko grdo treslo....oz. ali bi to lahko bil injektor?
Zadnjič spremenil RudolfMajstr, dne 08 Maj 2006, 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Ne vem no ce ni sla spet turbina rakom zvizgat :?
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Verjetn ne....k ni nc dima pa ni nc zgubu na moci....sam trese se motor...
Sej ce bi bla turbina bi blo se kul k je v garanciji....
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Verjetno je sel regulator pritiska goriva na bosch pumpi. Lahko da kje vlece zrak na kaksni cevi. ...ali kaj takega.
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Ja no glih mehanik nism.....sm pa res cutu full vibracije k sm dau prst na bosh pumpo oz na uno cevko ki gre potem naprej na injektorje...
A potem mislis da bi lahko zarad bosch pumpe tko tresu? K res nebi prenesu ce bi mi se injektorji sli....
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Kaj pa ce se motor boji avtoceste? Glede na to kaj se mu je nazadnje pri Trojanah naredilo. :lol: :twisted:
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Huh na trojanah sm vsaj normaln vozu....zdej so pa se BMWjem glave padale :twisted: :D
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Pol pravis da ni moci nic zgubil?
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Jah nevem jst sm gonu pa nism opazu da bi bi kej zgubu moc....pol sem pa itk prisel do cestninske postaje od tam dalje pa niti nism poizkusu prtiskat.... Nevem lohk da je mal zgubu na moci sam tok ne da bi opazu....recmo k je sla turbina mi je blo vse jasn :) Racunalnik pa tud nic ni napisu...
Pa nevem kako sm pozabu napisat da je dizl....
sabin

Odgovor Napisal/-a sabin »

meni je treslo motor v prostem teku. Treslo je jermen, tako da je ropotalo kot bi po plocevini tolklo. Na koncu sem ugotovil, da je jermenica na alternatorju. Avtoelektricar mi jo je zamenjal za 18 k SIT. Rekel je da nima originala pa je dal eno od Audija. Na servisu pa so hoteli menjati cel alternator za 70k SIT
Odgovori