Laguna II Privilege-kartica problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
matic600

Laguna II Privilege-kartica problem

Odgovor Napisal/-a matic600 »

Zdravo folk!
Sm nou na forumu (vec nas je boljse bo?) pa mam prec eno vprasanje. Pri laguni letnik03 privilege oprema mi je po 1 letu BP delovanja prenehalo delovati prostorocno zaklepanje/odklepanje. Z senzorji na vseh vratih ne more bit nc narobe.Jest si tkole razlagam: kartica oddaja signal, in ko se ta oddalji cca 10-15m od avta se avtomatsko zaklene,ko pa pride v blizino avta kartica pa ko ti das roko na senzor se odklene. Nejbrz pr men kartica ne oddaja signala oz. je ta presvoh? Ker takoj ko zaklenes z ''auto'' funkcijo se mi laguna zaklene, tud ce sm cist zraven, odklent se pa pol noce prek senzorjev. Sm ze zamenju baterijo na kartici pa isto. Sm ze govoru z frendom iz servisa pa prau da bi mogu nejbrz novo kartico kupit pa bi sele pol vidl. Ampak to pride cca 40jurjev. :?
A mate mogoce kaksno idejo al pa morebit izkusnje ? :roll:

Hvala, LP Matic
mare72

Odgovor Napisal/-a mare72 »

ali redno vozis s to kartico!
kartica ima akumulator v sebi ki se polne ko je v rezice in motor tece.
lahko je tezava na tem.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Uh tezave. Meni se vsake tri do stiri mesece zna zgoditi podobno. Se oddaljim od avta, pa se ne zaklene. Prikorakam nazaj, vtaknem kartico v rezo, pa javi napako. Potem pa potegnem kartico ven, dam nazaj not, pa zacne normalno delat. Potem pa tudi lahko zaklenem na Auto, pa ko se bom kasneje priblizal, bo zadeva delovala brez tezav. Nisem nikoli poskusil sledecega, zato poskusi ti: vzami rezervno kartico, in poskusi kako ona deluje. Ce napaka ne bo izginila, potem imas problem, saj so ti odpovedali ali
vsi senzorji hkrati (malo verjetno), ali pa modul ki zaznava prisotnost kartice
(nimam pojma kje je oziroma kako zgleda). V nasprotnem primeru pa je seveda kriva kartica... Le te so izjemno obcutljive na padce!

Ne verjamem, da je tega kriva baterija, ce stojis 10m od avta in poskusis rocno zakleniti in se zaklene, potem je baterija dovolj mocna.
zblojenc

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

No ce ti povem cisto na kratko: si v kur.. :( Fotr je imel 3.0 V6 in kartica je bila poglavje zase. 100% ti niso odpovedali senzorji, ampak jih samo mede! Pri nasi Laguni (initiale oprema) smo nato zaklepali samo se rocno. Prislo je obdobje ko je rocno odpovedalo in zacelo delovati spet na senzorje... Pozimi pomaga ce kartico "utaknes" malo u sneg ker naj bi se le-ta pregrevala. Kartice se ti pa nesplaca menjati - mi smo jo in je kmalu spet odpovedala. Pomaga pa da je ne nosis zravn gsm-a!!! O drugih okvarah pa nebi govoril, naj jih samo par omenim: menjalnik si lahko spulil in se z njim popraskal po hrbtu, crknil valj, 2x crknila akumulatorja tik potem ko sta bila iz garancije, kljub temu da je bil drugi mnogo mocnejsi, potovalni racunalnik po resetiranju in pred njim kazal porabo 1 l/100km - nebo blo slabo ce bi bila taka, problemi z vzigom... 3 leta oz 45k km smo prenasali njene muhe, nato nam je pa dopiz... in ko jo je fotr prodau se mu je 14 dni smejalo :D Kupila jo je pa zenska, baje da iz okolice Velenja - ce jo kdo opazi ali pozna naj jo malo povprasa kako je kaj zadovoljna, pa tiho o nasih tezavah :wink:
Uporabniški avatar
sLOVEnec

To sem pa opazil...kartica se fuuul greje. :cry:
mare72

Odgovor Napisal/-a mare72 »

ne govorim o bateriji ampak o akumulatorju ki ga ima prostorocna kartica od lagune.
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

sLOVEnec napisal/-a:To sem pa opazil...kartica se fuuul greje. :cry:
kako se greje?? jaz imam tudi laguno privilege luxe(sicer letnik november 05)ampak imam kartico skoz v zepu in se nic ne greje. druga stvar je ce moras kartico dat v rezo. ampak potem tako in tako ta avto nima prostorocne funkcije in prostorocnega zaklepanja. je pa res da ce imam v istem zepu telefon in kartico potem vcasih avto ne zazna kartice. zgleda da ima gsm tako mocan signal(al kaj, ne vem).
Uporabniški avatar
sLOVEnec

Ne ne, v zepu je cist ok. Ful je vroca, ko jo potegnes ven iz reze.
Uporabniški avatar
matic600

Odgovor Napisal/-a matic600 »

sLOVEnec napisal/-a:Ne ne, v zepu je cist ok. Ful je vroca, ko jo potegnes ven iz reze.
najprej hvala za odzive, mare72-vedno vozim s to kartico,slovenec-
bom probu z rezervno kartico ampak po moje sicer nima smisla ker una je navadna kartica, nima auto funkcije.

Rocno zaklepanje/odklepanje mi sicer dela, ampak mam filing da je preden mi je auto lock crknu se dal avto ze od 15 metrov odklent,zdej pa mors pridit na ene 5 metrov da lahk odklenem rocno. Pomoje je vseen tist u kartici al akumulator al pa ''oddajnik''. Sam zalost je pa res da ti na nobenem servisu to ne znajo 100% potrdit in mors tvegat pa kupt kartico,sele pol se pa vid al si vrgu stran kes al ne.

LP M
PS:ce ma pa slucajno se kaksen od vas veze na ksnem servisu,bi pa prosu ce se da se kej pozanimat...... :roll:

Hvala, LP
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Torej. Da ne odpiram nove teme, mislim da bo ta dobra. Danes ne vem kaj me je prijelo nekaj strkam in zaklenem avto na tipko, da mi zapre okna se je delalo k dezju. In problem. Skusal sem avto zakleniti z razdalje cca 10 metrov vidne razdalje. Drzim zadeve ne zaklene, nic odziva, pridem na 3 metre poskusim in nic, cisto pri avtu pa zaklene. Menjam baterijo probam spet isto, probam z rezervno kartico isti smorn. Prostorocno zaklepanje dela BP. Kaj bi lahko bilo narobe, vem da mi je zaklepalo tudi na razdalji se vec kot 10 metrov. Pred cca 14 dnevi sem razdiral skatlo pod ogledalom kjer se nahaja senzor za klimo, ko je oni ventialtor da sem ga spihal, kaj se mogoce tudi tam nahaja senzor za zaklepanje ali je to namesceno kje drugje. Sicer vec ali majn uporabljam prostorocno zaklepanje, samo vseeno menim da nekaj ne dela vredu, kartice prav tako ne vstavljam v citalec ko startam avto, bral sem da bi naj obstajal neki akmulator v kartici ne samo baterija, je mozno da se je ta "akukumulator" spraznil ker kartice ne vstavljam v citalec. Prav tako sem opazil, mislim se mi je zgodilo, da ko sem par krat mislim da ene 5x zapored odklenil in zaklenil mi v 6to sploh ni vec prijelo niti od blizu da bi mi avto odklenilo, tako da sem odklenil na kljuc in kartico vstavil v citalec nato se je pa cel avto odklenil, ko sem kartico izvlekel in ponovno zaklenil je pa delalo spet BP . Ma kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe, kartica po moje ni ker ce je stal pol obe crknili.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
sLOVEnec

Hmm, ti kljuci imajo dve bateriji. Za prvo ves, saj si jo zamenjal. Druga pa je povsem v notranjosti, ta se ne menjuje, lahko pa se izprazni/pokvari. Kadar je kartica v citalcu, naj bi se ta baterija polnila...tako da je mozno, da v tvojem primeru tu tici problem.

Kaj pa tipka za rocni odklep? Ali ta deluje?
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Jst mam tud tak problem da mi nedeluje kartica za prostorocno odklepanje in imam baje fuc citalec kartic oziroma neko pizadarijo ki oddaja signal in je potrebna komplet menjava citalca. Tudi meni nedela zaklepanje z vecjih razdalj kot 3-5metrov sem dobil novo kartico in je isti smorn tko da nevem kaj bi lahko bilo narobe, kar se pa tice baterije znotraj kartice se pa lahko zamenja samo se jo tesko dobi in jo je treba zalotat.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Tudi meni je prostorocna zadeva ne dela. Imam pa en cuden problem. Avto lahko zaklenem rocno iz velike razdalje cca. 15-20m odklenem pa iz razdalje mogoce max 3 metre!?Sicer mi v kartici nekaj ropota notri ampak se vedno dela.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

sLOVEnec meni delujejo vse tipke, odklep, zaklep, in 3ja ki priziga luci, prav tako mi deluje prostorocno. Problem je tako kot pravim v tem da mi rocno zaklepanje in dklepanje deluje samo na kakem 1 metru od avtomobila, prej mi pa je delovalo na vec ko 15 metrih BP sedaj pa ne ve. Kartico v citalec vstavim nikoli, tako da je mogoce krivo to, da se je ta notranja baterija spraznila. Probal bom od sedaj jo dajat v citalec pa bomo vidli
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Preko cesa pa naj bi se polnila ta "notranja baterija"? Saj je ohisje kartice iz plastike, ki ne prevaja elektrike.
Ta ugotovitev je po moje bolj bosa, verjetno je nekdo nekaj narobe razumel in to razsiril naokrog...

Sicer pa tudi meni ne dela tista druga "Auto" kartica, tipke so trde in se ne dajo pritisniti. Zdi se mi, da so non-stop v stiku in takoj spraznijo baterijo. Pa bi zelo rad imel avtomatsko odklepanje - najbolj ga pogresam ko pridem iz trgovine s polnimi rokami vreck, po moznosti v dezju. Vse vrecke na tla, v zep po kartico, odklenit avto in potem usrane vrecke notri... Res bi imel rad avtomatsko odklepanje... smrc...

Aja, pa tudi meni so zadnjic na servisu povedali - tester pokazal, da imam fuc nekaj v citalcu (ceprav dela). Videl sem, da tudi serviser ni imel ravno pojma, za kaj gre. Izjavil je nekaj v stilu - ce bom zelel menjati kartico, bom moral tudi citalec.
Odgovori