Tezava Megane II 1.9 dci - CRKNIL TURBO!!
- RudolfMajstr
- Kraj: Ljubljana
Ja nevem sej se mi je cist odrolal.....mislm kva to folk nateguje... ***** prodajam Cliota s 136k kilometri pa mi ne misu pride da bi kej skrivu... Pol si pa clovk koncn kup en ornk avto pa tkole....
Me prav zanima kok avtomobilov bodo se prodal ce to pride v javnost.
Pa k je res tok bedn...mas avto 2003 letnik a servisna knjiga je natisnjena maja 2004.... Sej ce bo kdo od vas kupovau naj sam to pogleda bo vse jasn...skoda k jst prej nism.... Pol pa da se gres tozt te se po sodiscih vlacjo 5 let. Pol pa da bi vsaj pricakovau mal razumevanja od prejsnga lastnika pa rece da nc noce met s tem...ja itk on je dobu svoj kes ti pa odjebi. Ma nc grem prespat tole....
Sej razmisljam ce ga ni glih ta zato naprej prodau k je zvedu realne kilometre...
Me prav zanima kok avtomobilov bodo se prodal ce to pride v javnost.
Pa k je res tok bedn...mas avto 2003 letnik a servisna knjiga je natisnjena maja 2004.... Sej ce bo kdo od vas kupovau naj sam to pogleda bo vse jasn...skoda k jst prej nism.... Pol pa da se gres tozt te se po sodiscih vlacjo 5 let. Pol pa da bi vsaj pricakovau mal razumevanja od prejsnga lastnika pa rece da nc noce met s tem...ja itk on je dobu svoj kes ti pa odjebi. Ma nc grem prespat tole....
Sej razmisljam ce ga ni glih ta zato naprej prodau k je zvedu realne kilometre...
Resen servis naj ti ustima vse,racun pa poslje tistemu,ki je potrdil knjizico.RudolfMajstr napisal/-a:Ja hvala ti res!! Sam nemors verjet....zdej se je pojavil drugi problem...namrec ta, ki ga je prodal meni je bil ze 2 lastnik...in glede po pogovoru s njim bi bila tudi varianta da ga(naju) je nategnil ze prvi lastnik.broker napisal/-a:joj,joj joj, katastrofa,...![]()
![]()
![]()
:BIG:
Sedaj ga pa imas, zahtevaj novo originalno turbino za 360000sit!+stroske vleke,... izprintej si tist kar sem ti poslal, kaj je blo na kok km!!!
Take je pa treba prvit
A mi lahko poves kako se odcitavajo kilometri na servisu!? Namrec 2. lastnik mi trdi da je bil zadnji servis (ki je bil vpoklic) narejen ko je njemu pisalo na stevcu 45k kilomterov....kako je lahko potem v racunalniku napisano 124500 km!?
In se to....kaksne pravice imam sedaj jaz ce je kriv prvi lastnik? Prvi lastnik ga je vozil 2 leti drugi pa 10 mesecev. V skrajnem imam tudi ponarejeno servisno knjigo s stempljem avtohise....
Red steelers
Ej Rudi ***** dober so te potegl!!!
Jaz sem tud lani kupil Megana Coupe l 2003.Sem presedlal s cliota in ubodu kao orenk avto. No zdej vidm da mas lahko ornk sranje.Trenutno mam tud jaz upam da relanih 51.000km vsaj na servisu pr malgaju sem vidu, da je bil edini servis narejen pri 30.000km. Je bil pa avto kupljen pri renaultu in so ga mel za interno uporabo.Zaenkrat moram rect da dela zlo dobr, razen kljuk seveda
(cakam senzorje iz nemcije) A mislite da bi se dalo kasnejse servise izbrisat iz racunalnika glede na to, da so avto servisirali pri "koritu" oziroma za njihove???? Da se ne bo tud men kmal zacela lucka prizigat....
lp
Jaz sem tud lani kupil Megana Coupe l 2003.Sem presedlal s cliota in ubodu kao orenk avto. No zdej vidm da mas lahko ornk sranje.Trenutno mam tud jaz upam da relanih 51.000km vsaj na servisu pr malgaju sem vidu, da je bil edini servis narejen pri 30.000km. Je bil pa avto kupljen pri renaultu in so ga mel za interno uporabo.Zaenkrat moram rect da dela zlo dobr, razen kljuk seveda
lp
Re: Tezava Megane II 1.9 dci - CRKNIL TURBO!!
Pred menjavo turbine obvezno preglej tudi intercooler, ker se je 100% napihnil. Odpravi vzrok okvare turbine in ne posledic. Ce ne, ti bo turbina spet odpovedala ze po nekaj tisoc kilometrih.RudolfMajstr napisal/-a:Imam tezavo s Meganom. Pred kratkim se mi je zacela na armaturi prizigat lucka "Service" na displeju pa napise "Check Injection", ki pa ni vedno prizgana...kokr mu zapase ocitnoOpazim pa tudi da ima avto manj moci, ko je pride to te napake.... Na tujih forumih sem bral da naj bi to nekateri odpravili s menjavo sveck....
No ce kdo kaj ve kar pogumno!
Lp, Rudi
lp!
HALOOOO, a si dobro pogledal tisto kar sem ti poslal, 17.02.2006je imel tvoj avto 124000km!, 17.02.2006 je pa avto imel ze drugi lastnik! Torje je tvoj avto od 17.02.2006-do datuma ko si ti kupil avto zgubil teh 70000km!!!
Vprasanje je tudi , kaj je z jermeni?,...
- RudolfMajstr
Sej zato sem te pa vprasal ker trdi da ima price in vse ko je imel avto 30k kilometrov ce je mozno da so kilometrino recimo odcital iz testerja kjer pa kaze realne kilometre. No ce je to res pol je pac on na ta datum zvedel koliko km ima avto... Plus tega je potrjena servisna knjiga od tam kjer je bil prvi lastnik ne pa drugi lastnik. Nevem sej je vseeno ce ga bom tozil naj se kar on zagovarja...broker napisal/-a:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HALOOOO, a si dobro pogledal tisto kar sem ti poslal, 17.02.2006je imel tvoj avto 124000km!, 17.02.2006 je pa avto imel ze drugi lastnik! Torje je tvoj avto od 17.02.2006-do datuma ko si ti kupil avto zgubil teh 70000km!!!
Vprasanje je tudi , kaj je z jermeni?,...
To ni pomota, ker to ni edini datum s tako kilometrazo, saj si videl da jih je cel kup, edino da ta drugi lastnik ni imel tega avta dlje kot en mesec, pa ti ga je prodal, pa se zlagal da ga ima dalj casa. (mogoce je tudi on zvedel za kilometre pa ga prodal) ali je pa le posrednik-svercer, pa je bil avto na njega le dokler ga brz ne proda! 
- RudolfMajstr
Turbina
Zanima me za kaksno varjanto turbine se bos odlocil, In koliko te bo prisla.
Mislim, da si bil ravno ti nekaj dni nazaj pri Malgaju, kjer ti vniso hoteli dati zgodovine, " varstvo podatkov "!?!? Bil sem tam kot stranka in slucajno ujel te besede.
Jaz sem pri njih kupil Laguno 2003, ki je bila kupljena pri njih...
Servisna stima ( 63000 km ) .
Upam da jih ima res.
Sem pa zaznal , da se slisi lezaj na menjalniku, tako, da ga sedaj pod garancijo menjavajo ze nekaj dni ( so zelo pocasni... rabili so kar tri dni, da so avto sploh dali na dvigalo ).
Mislim, da si bil ravno ti nekaj dni nazaj pri Malgaju, kjer ti vniso hoteli dati zgodovine, " varstvo podatkov "!?!? Bil sem tam kot stranka in slucajno ujel te besede.
Upam da jih ima res.
Sem pa zaznal , da se slisi lezaj na menjalniku, tako, da ga sedaj pod garancijo menjavajo ze nekaj dni ( so zelo pocasni... rabili so kar tri dni, da so avto sploh dali na dvigalo ).
- RudolfMajstr
Hja zaenkrat je avto pri Beji in upam da bo nasledni tedn postiman... Sm se pa odlocu da ga tozm...tko da v pondeljek bo odvetnica poslala pismo oziroma obvestilo, da se je ukvarila turbina in da so ima avto vec kilometrine kot mi je prodajalc pokazu in bom zahteval povracilo stroskov in povracilo dela kupnine...
- RudolfMajstr
Re: Turbina
Bi me pa pocuku za rokav!alfa156 napisal/-a:Zanima me za kaksno varjanto turbine se bos odlocil, In koliko te bo prisla.
Upam da jih ima res.
Hja odlocil sem se ze za firmo Beja d.o.o. ker bo turbina nova pa se cena bo manjsa od Renaulta. Zdaj glede na to da mas toliko malo kilometrov bi se res lahko pozanimal ce ti dajo se kaj garancije....pri meni je pogledal v racunalnik in ce bi imel realnih 60k kilometrov bi dobil 50% popusta....samo jst bi na tvojem mestu zahteval predracun, da vidis kaj je ceneje. Namrec turbina na Renaultu je obnovljena in stane 200.000 SIT.
Kar se pa tice na splosno Renault servisov toliko slabega slisim/dozivim pri njih tako da bi sam avto popravljal pri njih samo v casu garancije... Sej bi lahko na tem forumu naredili kaksn spisek "pokvarjenih" Renault servisov....me prav zanima ce bi se potem kaj spremenilo....
spremljam malo tole temo in moram priznati da ste me posteno prestrasli kajti tudi jaz sem kupil avto z obilico napak med drugim je tudi turbina ki bo zdaj zdaj crknila da o ostalih stvareh raje ne govorim ajaj gre se pa za laguno 1.9 dci letnik 2001 in sedaj me skrbi da nima tudi moja kaksen km vec kot pa je napisano po stevcu ali lahko kdo opise postopek kako se da stvar preverit avto sem kupil od avtohise, po pogovoru z inšpektorico za varstvo potrosnikov mi je predlagala da naj jim pac napisem moje tezave in zahtevam odgovor v roku 8mih dni tako je po zakonu sedaj nestrpno cakam kaj se bo zgodilo nihce me se ni poklical upam da bo kaj nastalo iz tega cene mi je pa predlagala da se naj obrnem na inspektorja ki je pristojen za lj in bo on ukrepal naprej.
lp
lp
Turbina
Meni ni crknila turbina...., le sprasujem, kje in za koliko denarja ipd., se to kupi.
Vcasih je kaksno stvar dobro vedeti v naprej, saj se v primeru okvare hitreje lahko obrnes...
Moj motor je bencinski 2.0T in pravijo, da pri teh motorjih turbina ni tezava. Baje le pri 1.9dci letni 2001,2002 in nekaj 2003.
Pri meni se slisi lezaj na menjalniku in ga bodo garancijsko zamenjali.
Kar se tice realnosti kilometrov sem malce bolj miren glede na to, da je bilo vozilo kupljeno pri Malgaju...in ce se kaj posebnega pojavi in da mi na kateremkoli servisu ugotovijo, da ima vozilo vec kilometrov se obrnem na Malgaj. Mislim, da si cesa takega ne smejo privosciti, vsaj oni ne! Slisal pa sem da Kalan v Medvodah kilometre vrti nazaj.
Vcasih je kaksno stvar dobro vedeti v naprej, saj se v primeru okvare hitreje lahko obrnes...
Moj motor je bencinski 2.0T in pravijo, da pri teh motorjih turbina ni tezava. Baje le pri 1.9dci letni 2001,2002 in nekaj 2003.
Pri meni se slisi lezaj na menjalniku in ga bodo garancijsko zamenjali.
Kar se tice realnosti kilometrov sem malce bolj miren glede na to, da je bilo vozilo kupljeno pri Malgaju...in ce se kaj posebnega pojavi in da mi na kateremkoli servisu ugotovijo, da ima vozilo vec kilometrov se obrnem na Malgaj. Mislim, da si cesa takega ne smejo privosciti, vsaj oni ne! Slisal pa sem da Kalan v Medvodah kilometre vrti nazaj.
- RudolfMajstr
Hja prosi brokerja ce ti pogleda spisek garancijskih servisov....sicer pa imajo Lagune tega letnika ze same s sabo dosti problemov...Cardynal napisal/-a:spremljam malo tole temo in moram priznati da ste me posteno prestrasli kajti tudi jaz sem kupil avto z obilico napak med drugim je tudi turbina ki bo zdaj zdaj crknila da o ostalih stvareh raje ne govorim ajaj gre se pa za laguno 1.9 dci letnik 2001 in sedaj me skrbi da nima tudi moja kaksen km vec kot pa je napisano po stevcu ali lahko kdo opise postopek kako se da stvar preverit avto sem kupil od avtohise, po pogovoru z inspektorico za varstvo potrosnikov mi je predlagala da naj jim pac napisem moje tezave in zahtevam odgovor v roku 8mih dni tako je po zakonu sedaj nestrpno cakam kaj se bo zgodilo nihce me se ni poklical upam da bo kaj nastalo iz tega cene mi je pa predlagala da se naj obrnem na inspektorja ki je pristojen za lj in bo on ukrepal naprej.
lp