clio II 1.5 DCI 80 KM reprogramiranje na 100KM
Daj ne pametuj neki v tri krasne. Pri 180 velika razlika, v pride komu??metallic napisal/-a:1.6 ma 9.6 do 100, 1.5 ma sekundo vec. Pri 150 je razlikaze obcutna, pri 180 pa ze kr velika. Poraba pa vec al manj enaka. Servis pac ne.
Dizl je ena taka bedarija, ce ne misls delat kolone.
Sicer pa 100 ma 10.6 sekunde ce se ne motim. Ampak to je na papirju. V praksi se lahko pokaze tut mal drugace:) Zato pa pravim, da bi blo zanimivo probat.
Sploh kar se proznosti tice..
Poraba enaka? Kaj nej ti recem, god help you...
Servis ni enak? Vprasanje, za dci ni nic drazji od 1.4. Razen, ce so kake fore pri 1.6 in je servis zanj drazji od dci-ja.
lp Dejan
Dizel ni bedarija, je pac postala konkurenca v osebnih vozilih. Ne pozabit, da dizel motor razvija ze v osnovi velik navor, izkoristek motorja je vecji in v prihodnje bo velik poudarek na reciklazi odpadnih olj za pridelavo biodizla.
Dizel je tudi proznejsi, saj pri vecjih hitrostih 'vlece', dokler vlece. Da bencinar tako vlece pri istih hitrostih, bo masina morala biti vsaj 50% mocnejsa od dizla...zaradi navora.
Sicer pa bo prisla revolucija turbo-bencinarja, ki bo spet izpodrinila dizel..
VW dela trenutno na turbo-SC (twincharger) motorju majhne kubikaze in opasnih zmogljivostih.
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=39&L2_ID=355
Dizel je tudi proznejsi, saj pri vecjih hitrostih 'vlece', dokler vlece. Da bencinar tako vlece pri istih hitrostih, bo masina morala biti vsaj 50% mocnejsa od dizla...zaradi navora.
VW dela trenutno na turbo-SC (twincharger) motorju majhne kubikaze in opasnih zmogljivostih.

Kdo pametuje?SpEkTr napisal/-a:Daj ne pametuj neki v tri krasne. Pri 180 velika razlika, v pride komu??metallic napisal/-a:1.6 ma 9.6 do 100, 1.5 ma sekundo vec. Pri 150 je razlikaze obcutna, pri 180 pa ze kr velika. Poraba pa vec al manj enaka. Servis pac ne.
Sicer pa 100 ma 10.6 sekunde ce se ne motim. Ampak to je na papirju. V praksi se lahko pokaze tut mal drugace:) Zato pa pravim, da bi blo zanimivo probat.
Servis ni enak? Vprasanje, za dci ni nic drazji od 1.4. Razen, ce so kake fore pri 1.6 in je servis zanj drazji od dci-ja.
Razlika do 100 je 1s, potem je razlika skos vecja. Na koncu se nebi cudu, ce bi blo razlike 10s v prid bencinarja. Govorim o tem, kolk cajta kater porab do dolocene hitrosti. In obicajno majo do 100 vec kot pise v data.
Jah, proznost je bolsa pr dizlu, ampak samo pri doloceni hitrosti. Overall je benz kr bolsa izbira za hitro vozno.
Jap, poraba pri teranju je precej podobna. Ze ce delas kolono, je kaksnih 2l manj kot pri benzu, potem je razlika skos manjsa.
Kar se pa servisa tice, pa tiste podaljsane garancije povedo vse: za modusa 1.4 je 52k, za 1.5 pa cca 85k. Da raznih turbin in sob ne omenjam.

Ne, sej ce ves zakaj kups dizla, pol je kul (beri: delas megalomanske km-je/let) pol je cist kul, sam ce pa delas 10kkm/let, je pa to ziva bedarija.Bojci napisal/-a:Dizel ni bedarija, je pac postala konkurenca v osebnih vozilih. Ne pozabit, da dizel motor razvija ze v osnovi velik navor, izkoristek motorja je vecji in v prihodnje bo velik poudarek na reciklazi odpadnih olj za pridelavo biodizla.
Pa tut ne vem, ce se splaca kupt dizla zato, ker mas illing, da med 80 in 150 lima (no, ne glih 1.5)...

Jest grem pa stavit da tudi pri vecji hitrosti kake posebne razlike ne bi blo..pa gremo lahko probat..magari v tale klanc od LJ proti KR. Kar se porabe tice si cist mem udaru..ravno pr tiscanu pride do VELIKE razlike..Se vidi da se v lajfu nis vozu dci-jametallic napisal/-a:Kdo pametuje?SpEkTr napisal/-a:Daj ne pametuj neki v tri krasne. Pri 180 velika razlika, v pride komu??metallic napisal/-a:1.6 ma 9.6 do 100, 1.5 ma sekundo vec. Pri 150 je razlikaze obcutna, pri 180 pa ze kr velika. Poraba pa vec al manj enaka. Servis pac ne.
Servis ni enak? Vprasanje, za dci ni nic drazji od 1.4. Razen, ce so kake fore pri 1.6 in je servis zanj drazji od dci-ja.![]()
Razlika do 100 je 1s, potem je razlika skos vecja. Na koncu se nebi cudu, ce bi blo razlike 10s v prid bencinarja. Govorim o tem, kolk cajta kater porab do dolocene hitrosti. In obicajno majo do 100 vec kot pise v data.![]()
Jah, proznost je bolsa pr dizlu, ampak samo pri doloceni hitrosti. Overall je benz kr bolsa izbira za hitro vozno.
Jap, poraba pri teranju je precej podobna. Ze ce delas kolono, je kaksnih 2l manj kot pri benzu, potem je razlika skos manjsa.![]()
Kar se pa servisa tice, pa tiste podaljsane garancije povedo vse: za modusa 1.4 je 52k, za 1.5 pa cca 85k. Da raznih turbin in sob ne omenjam.
Kar se pa servisa tice. Je isti k.... Govorim o rednem servisu. Pustmo zdej tiste izredne stvari, ki se lahko pokvarijo. Tudi pri bencinarju ti lahko marsikaj crkne.
Dobro ce delas 10 tisoc na leto je recimo malo manj racionalno, razen ce dobis dizla po ceni bencinarja.
Sicer pa, v prihodnosti mam v planu nabavit turbo bencinarja.To je pomoje prava stvar
lp Dejan
En primer:
Clio 1.4 100 conf. exp.
cena:2.765M
Pospesek do 100=12.2
Do 140=25.3
Proznost: 50-90=12.2, 90-130=19.2
Povprecna poraba: 6.7
Clio 1.5 85 dyn. conf.
cena: 3.285M
pospesek do 100=13.8
do 140=35.0
proznost: 50-90=9, 90-130=17.0
Povprecna poraba=4.4
Torej, ja proznost je bolsa, sam to je to. Poglej si razliko v ceni... Skoda, k niso se testiral 105 konjskega...
Uglavnem, ce bi rad dober performance stran od dizla.
aja, glede moje teorije o izenacevanju porabe: Ej, mogoce se motim, ampak sm gledu en filmcek 320d, ko je pospeseval od 100 do 200, pa je mel porabo konstantno cez 20l. Kolegi so mel passata 1.8t pa ne vem ce je mel kej vecjo porabo pri teranju...
Clio 1.4 100 conf. exp.
cena:2.765M
Pospesek do 100=12.2
Do 140=25.3
Proznost: 50-90=12.2, 90-130=19.2
Povprecna poraba: 6.7
Clio 1.5 85 dyn. conf.
cena: 3.285M
pospesek do 100=13.8
do 140=35.0
proznost: 50-90=9, 90-130=17.0
Povprecna poraba=4.4
Torej, ja proznost je bolsa, sam to je to. Poglej si razliko v ceni... Skoda, k niso se testiral 105 konjskega...
Uglavnem, ce bi rad dober performance stran od dizla.
aja, glede moje teorije o izenacevanju porabe: Ej, mogoce se motim, ampak sm gledu en filmcek 320d, ko je pospeseval od 100 do 200, pa je mel porabo konstantno cez 20l. Kolegi so mel passata 1.8t pa ne vem ce je mel kej vecjo porabo pri teranju...

- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Bencinarcki,pozabli ste na navor, zakaj pa njega mal ne primerjate z nasimi traktorcki 
Ko mas enkrat clia dci, pozabis na bencince, super potegne, mala poraba, dober navor,...
Te renojevi bencinarji 1.2 16v, 1.4 16v, 1.6 16v, grejo vse slabse, zarad ekologije jih bodo cist zamoril! Sem mel megana IIcupe, 1.6 16V,..katastrofa, skoci le v visokih vrtljajih,... po avtocesti mu pa manjka 6.brzina, tuli ko nor! Ta dci 80 KM je zver proti unmu
Ko mas enkrat clia dci, pozabis na bencince, super potegne, mala poraba, dober navor,...
Te renojevi bencinarji 1.2 16v, 1.4 16v, 1.6 16v, grejo vse slabse, zarad ekologije jih bodo cist zamoril! Sem mel megana IIcupe, 1.6 16V,..katastrofa, skoci le v visokih vrtljajih,... po avtocesti mu pa manjka 6.brzina, tuli ko nor! Ta dci 80 KM je zver proti unmu
Ja jaz ko sem vozil isti dan 1.4 in 1.5 85KM sem mislil, da sem se vsedel v ne vem kaksen stroj, ko sem vozil dizla. Govorim za novega clia.
1.4 sej je lustn, samo kaj ko se takooo matra. Ce hoces da se premakne, ga moras tiscat...Dizelcek pa, ne glede kdaj si dal gas, fino potegne in to je to..
Masta pa oba pluse in minuse. Odvisno kaj od avta pricakujes. Zdej, ce ti je fetis, da gledas obratomer stalno nad 4000 obratov pol bos kupil bencinarja jasno.
Jaz sem pa kupil dizla zato, da se vozim vsak dan po ene 70-80 kilometrov, porabo mam okoli 5 in me boli k....
Pa se marsikaterega bencinarja lahko sprasim, ce sem pri volji
1.4 sej je lustn, samo kaj ko se takooo matra. Ce hoces da se premakne, ga moras tiscat...Dizelcek pa, ne glede kdaj si dal gas, fino potegne in to je to..
Masta pa oba pluse in minuse. Odvisno kaj od avta pricakujes. Zdej, ce ti je fetis, da gledas obratomer stalno nad 4000 obratov pol bos kupil bencinarja jasno.
Jaz sem pa kupil dizla zato, da se vozim vsak dan po ene 70-80 kilometrov, porabo mam okoli 5 in me boli k....
Pa se marsikaterega bencinarja lahko sprasim, ce sem pri volji
lp Dejan