Prodaja avta

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
Raptor
Kraj: Ljubljana

Prodaja avta

Odgovor Napisal/-a Raptor »

Torej kupec pride, mam en problem. Se nikol nisem avta prodajal, kak nasvet? Pa kaj naj z zavarovanjem? En mi je rekel da moram prnest potrdilo da je on avto zavaroval na zavarovalnico, da mi vrnejo kolkr mi je se ostal, oziroma ker mam na obroke, da ne rabim placat se treh obrokov. Pa rabim konkretne nasvete, od nekoga ki ima izkusnje, po moznosti veckratne.
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine :)
Slika
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

En obrok bos se placal verjetno ostalo ti bodo pa vrnili.
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

Kolega je bil na istem kod ti, da je prodal avto oziroma on ga je odjavo iz prometa. Kolk vem je on samo na zavarovalnico polslal papirje o odjavi in z tem so mu vrnili denar in se tiste obroke so mu oprostili katere je imel se za placat.
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

pa ce nimas avta 11mescev se zavarovanega nedobis bonus procentov.
al kak je s tem?
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

rambo napisal/-a:pa ce nimas avta 11mescev se zavarovanega nedobis bonus procentov.
al kak je s tem?
Jap tocno tko, ce avto ni zavarovan vsaj 11 mesecev, se bonus ne dvigne :wink:
Uporabniški avatar
Raptor

ja dobr, s bonusom itaq ne bo nic, ker sem ga ruknu lani, takoj po registraciji :( Saj on bo avto naprej registriral, sam fora je, da verjetno ne bo sel takoj cez tehnicnega (on to ve-bo popravljal), in kar se njega tice, ga ma lahko parkiranega doma se mesec dva, jaz bom pa veselo zavarovanje placeval al kaj?

Kaj pa kaj konkretno nakup, tip pride jutri gledat avto, se odloci "kupim", kaj sledi, cel postopek, to tud ne vem.
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine :)
Slika
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Raptor napisal/-a:ja dobr, s bonusom itaq ne bo nic, ker sem ga ruknu lani, takoj po registraciji :( Saj on bo avto naprej registriral, sam fora je, da verjetno ne bo sel takoj cez tehnicnega (on to ve-bo popravljal), in kar se njega tice, ga ma lahko parkiranega doma se mesec dva, jaz bom pa veselo zavarovanje placeval al kaj?

Kaj pa kaj konkretno nakup, tip pride jutri gledat avto, se odloci "kupim", kaj sledi, cel postopek, to tud ne vem.
Ja glej, ce mu bos pusto tehnicnega pa cestnino:

On pride-rece ja kupim. Prvo ka morta nardit je komisijska kupoprodajna pogodba(predlagam komisijsko ker se znebis davka za motorna vozila). Pri tej pogodbi je pomembno da napises mal manjso vrednost vozila ker mislim da se placa 1% za pogodbo od vrednosti avta(ni pa nujno). No, pol gres to pogodbo overit na najblizjo Upravno Enoto(Na upravni enoti stane 255SIT- povsod drugje je okol 4k, zato pazi!!!). No in pol more novi kupec it po novo prometno(tvojo unicijo in dajo novo na njegovo ime) obenem pa on sklene zavarovanje- edino kar ti rabis je se kopija njegove zavarovalne police, katero ti neses na svojo zavarovalnico da ti povrnejo denar(razliko).
Upam da se nism fejst zmotu ;)
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

hnnnnnn kolk jas vem mu moras prometno tudi pustiti ce mu pustis tehnicnega!! Kajti tablice pripadajo po novem avtu in ne ves vozniku ( kod je to vcasih bilo )
Davek drzavi tisit 1% pa tako ali tako placa kupec in ne prodajalec.
Kolk jas vem o tej zadevi je vsaj tak to bilo ce pa kaj novga pa ........
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
Raptor

ok, torej tisto pogodbo pac js natipkam (domnevam), oba podpiseva, nesem overit na upravno (on mora z mano do upravne domnevam??--> se to je v lj na mackovi al kje ne, tam ko gres po tablice?), --> a lahko pol on pozneje zavaruje, pa mi pozneje prinese potrdilo, pa js recem "aha, s pogodbo dokazujem da je on ze prej kupil avto, torej mi od takrat naprej vrnete zavarovalnino!"?? Ali to ne gre?

Se opravicujem ce so vprasanja debilna, ampak sem res popoln laik glede tega, in mi gre fejst nujno za tisto zavarovalnino, pa ceprav 30k sit, tako da si natega ne grem privoscit... :?
Slika
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Raptor napisal/-a:ok, torej tisto pogodbo pac js natipkam (domnevam), oba podpiseva, nesem overit na upravno (on mora z mano do upravne domnevam??--> se to je v lj na mackovi al kje ne, tam ko gres po tablice?), --> a lahko pol on pozneje zavaruje, pa mi pozneje prinese potrdilo, pa js recem "aha, s pogodbo dokazujem da je on ze prej kupil avto, torej mi od takrat naprej vrnete zavarovalnino!"?? Ali to ne gre?

Se opravicujem ce so vprasanja debilna, ampak sem res popoln laik glede tega, in mi gre fejst nujno za tisto zavarovalnino, pa ceprav 30k sit, tako da si natega ne grem privoscit... :?
Hja, ti ne mores sam natipkat.... to bojo tam natipkali ko majo prav za komisijske sestavlat(mogoc celo v najblizji avtohisi)-> To lahk gre kupec zravn ker se rabjo njegovi podatki, pa na upravni overis - stroske overitve+pogodbe pa ponavadi nosi kupec!
Dalje.... gres tja ko placas cestnino pa tehnicnega... das prometno(more tam brisat podatke tvoje+sprement registrsko ce bo un hotu met drugo). No, po on sklene zavarovanje, in vse kar ti rabis je fotokopija njegove novosklenjene zav. police za ta avto ki si mu ga prodal. To pa nesi svoji zavarovalnci da ti vrnejo razliko iz tvoje police.

hmmm, tak postopek sm mel js januarja in JA, vem da je dolgocajtno :)
Uporabniški avatar
Raptor

Epilog: ker sem avto lani ruknil, ne dobim nic nazaj, polico pa moram odplacat do konca. Trgali 15%, zatorej odprl novo polico :mad: :mad:

Prodajo danes zakljucili, sli lepo v avtohiso, ker nam je neprijazna baba na upravni ruknila da je avto vreden 290.000 (!!!!), in da mora placati 15k davka. (po eurotaxu je vreden 85k). Dali 3 jurje za komisijsko pogodbo in cao. Svasta
Slika
Odgovori