pomoc pri feltnah
pomoc pri feltnah
pozdravljeni
1x v poletem casu mam namen nabavlat feltne za cliota, ker sem pa totalen amater pri teh cifrah in vsemu temu bi vas pa rad prosil za pomoc.
torej mam clio l2001 (model 2001--> ) za feltne vem da morjo bit 4 x 100 pa rad bi mel 16 col, so pa se nekatere cifre za katere se mi sanja ne kaj pomenjo zato bi rabu kaksen podatek kaj lahko dam na mojga cliota.
potem bi pa rad se povprasov do kaksne dimenzije gum se mi splaca vzet da bo lepo zgledalo in solidna guma ne bo prevec draga (10.000 - 15.000) ker sm slisov da menda neke dimenzije gum so priblizno take ce je pa za eno stopnjo vecja guma je pa takoj lahko guma 20.000 (upam da stekate kaj bi rad zvedu).
sem pa cisti aberveznik pri teh dimenzijah in vseh cifrah tko da bi prosu mav obrazlozitve kaj kj pomen.
lp
1x v poletem casu mam namen nabavlat feltne za cliota, ker sem pa totalen amater pri teh cifrah in vsemu temu bi vas pa rad prosil za pomoc.
torej mam clio l2001 (model 2001--> ) za feltne vem da morjo bit 4 x 100 pa rad bi mel 16 col, so pa se nekatere cifre za katere se mi sanja ne kaj pomenjo zato bi rabu kaksen podatek kaj lahko dam na mojga cliota.
potem bi pa rad se povprasov do kaksne dimenzije gum se mi splaca vzet da bo lepo zgledalo in solidna guma ne bo prevec draga (10.000 - 15.000) ker sm slisov da menda neke dimenzije gum so priblizno take ce je pa za eno stopnjo vecja guma je pa takoj lahko guma 20.000 (upam da stekate kaj bi rad zvedu).
sem pa cisti aberveznik pri teh dimenzijah in vseh cifrah tko da bi prosu mav obrazlozitve kaj kj pomen.
lp
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Tko k je killah reku, edin za gume bos mogu kakega jurja vec investirat. Ker so cene od 50eur /komad naprej za tako dimenzijo.
Mors pa vedet da bo avto mal slabs sel pa da bo koncna nizja, sploh ce imas bolj svohnejso masino.
Mors pa vedet da bo avto mal slabs sel pa da bo koncna nizja, sploh ce imas bolj svohnejso masino.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Glej tako ti bom povedal.Standardna dimenzija gum za 16" je 195/45 16".
Avto lahko spustis do -40mm nebo pajsal nic(preverjeno).
Kar se pa cene gum tice ja pa razlika v dimenzijah npr .
195/45 16",205/4516" 195/40 16" . . . . . . ene par jurckov nic vec.
npr.195/45 16" : Pirelli P.Z. 19.000 Dunlop 22.000 Goodyear 24.000
205/45 16" : 23.600 24.000 26.000
K so me prehitel k sm pisal LOL
mors glede platisc samo pazit na ET ki je v tvojem primeru 37.Se pravi platisca 4x 100 ET 37 in to je to ce te pa se kaj zanima pa kr pras
.
Lp.
195/45 16",205/4516" 195/40 16" . . . . . . ene par jurckov nic vec.
K so me prehitel k sm pisal LOL
Lp.
Clan Renault Kluba Slovenija
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Al pa ce gre po mojih poteh pa da ET15Clio_RS napisal/-a:Glej tako ti bom povedal.Standardna dimenzija gum za 16" je 195/45 16".
195/45 16",205/4516" 195/40 16" . . . . . . ene par jurckov nic vec.![]()
K so me prehitel k sm pisal LOLmors glede platisc samo pazit na ET ki je v tvojem primeru 37.Se pravi platisca 4x 100 ET 37 in to je to ce te pa se kaj zanima pa kr pras
.
Lp.
masina je 1.4 16v na to da se bo pa malo poznalo pri pospeskih in koncni pa racunam pa se porabo mal gor pa smo ze tam.killah bee napisal/-a:Najbolje bo da kupis: za gume-> dimenzija 195/45-16 ( sirina gume/visina gume-velikost v colah)
Za feltne pa : 16 col- 4x100-7J-ET35-37( velikost feltne-vijaki-sirina feltne-ne znam ti razloziti, recimo, koliko gleda feltna ven)
................................................................
feltne
se pravi 4x100 to je razmik med vijaki
potem 7J....to je to ko v raznih katalogih pise npr, 6,5 x15,7x16, 7,5x17... (to je ta sredinska luknja ce prav razumem)
potem pa ET 35 - 37 da mi ne bo vse drgnil ce bo slo cez kako luknjo.
.....................................................................
gume
npr 195/45/16
195 sirina
45 visina (procent sirine)
16 cole
to je to ce prav razumem.
zdaj me pa se zanima kateri so kaj ponudniki felten ker poznam samo kaksen OZ,AEZ, ALESSIO, pa se tele slovenske PLATIN sem nekaj gledov drugih pa ne poznam....kaj se kaj obstaja da mav pogledam po netu ce je kaj zame.
katere trgovine so dost ugodne za nakupovanje feltn?
se splaca it do meje z avstrijo in gor pogledat ce je kaj ugodnega oz katerakoli druga vrjanta..
40.
7J=7col ena cola je cca. 2.3 cm, pomeni sirina felge, se pravi tko zdej, mors gledat kaj ti bolje pase ce je guma opeta al da se vidi rob od felge pri gumi?prijam napisal/-a: feltne
potem 7J....to je to ko v raznih katalogih pise npr, 6,5 x15,7x16, 7,5x17... (to je ta sredinska luknja ce prav razumem)
za moje pojme ce bos dajal gume 195, ali 205 sirine daj felgo 6,5J, za moje pojme najleps zgleda
za ET oznako imas pa tu najbolje razlozeno --> http://www.gumi-center.si/sl/informacij ... rmacija=99
se pravi manjsi kot je ET bolje bo felga zunaj
teso napisal/-a:7J=7col ena cola je cca. 2.3 cm, pomeni sirina felge, se pravi tko zdej, mors gledat kaj ti bolje pase ce je guma opeta al da se vidi rob od felge pri gumi?prijam napisal/-a: feltne
za moje pojme ce bos dajal gume 195, ali 205 sirine daj felgo 6,5J, za moje pojme najleps zgleda
za ET oznako imas pa tu najbolje razlozeno --> http://www.gumi-center.si/sl/informacij ... rmacija=99
se pravi manjsi kot je ET bolje bo felga zunaj
se pravi lahko dam 6,5J, 7J, 7,5J ni toliko vazno zaradi homologacije.
Zravn felten bos dubu papirje (tuv) kjer pise tip vozila in katere dimenzije gum das lohka gor. S tem pol tut homologiras zadevo. Mal poglej po internetu pa tko, kere feltne so ti vsec, naceloma zravn pise na kere avte pasejo pa kake dimenzije gum pasejo gor.
Ce ni v papirjih ne mors homologirat, tut ce gor pase normalno pa vse. se pa da seveda mal preuredit zadeve, sam kolker berem majo bolj podrobne preglede in talajo ovadbe in se splaca ze v startu kupit zadevo da klapa.
Ce ni v papirjih ne mors homologirat, tut ce gor pase normalno pa vse. se pa da seveda mal preuredit zadeve, sam kolker berem majo bolj podrobne preglede in talajo ovadbe in se splaca ze v startu kupit zadevo da klapa.
Renault Megane
zadnc sem sel gume menjat pa sm spotoma se mav vulkanizerja prasov kako pa kaj.
je reku da ce feltna pase na avto se dobijo papirji za homologacijo zraven, tko da ni problem.
reku pa da je vecji problem pri gumah in da naj se pozanimam katere dimenzije gum lahko dam gor da bom lahko homologiral.zdj me pa zanima kaj vse lahko vrzem na cliota 2001 letnik 1.4 16v
lp
je reku da ce feltna pase na avto se dobijo papirji za homologacijo zraven, tko da ni problem.
reku pa da je vecji problem pri gumah in da naj se pozanimam katere dimenzije gum lahko dam gor da bom lahko homologiral.zdj me pa zanima kaj vse lahko vrzem na cliota 2001 letnik 1.4 16v
lp
sej so ti rekl. najmanjse odstopanje od original dimenzij bos imel, ce bos dal gor 195/45-16. mislim da je razlike v obsegu okol 0,3% in te bos brez problema homologiral.
tule si preracunavaj:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
tule si preracunavaj:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
?†it ... spet mam prav!