Clio II by p1k4p0k4

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Pil ti ne bo 3 litre vec zarad feltn pac pa zaradi tvoje tezke noge...se pa pozna tiste 2cm kot pravis...ampak spet se ne tolk...avto pocasneje nabira hitrost ampak naj te to ne moti. Js sm bil tut v dilemi a vzet al ne, pa mi ni zal, ce ne se pa lahko z nekom dobis ki ma isti avto kot ti po moci itd pa probas pa bos vidu.
Js ce sm realn ti powem tkole...iz 175/65R14, sm naredu prehod na 195/50R15 in se je poraba mogoce za pol litra dvignla, pa pr pospeskih se pozna minimalno...ko bom naredu prehod na 17col ti lah pa tut podam info :D
Edino kar sem opazu je to da avto lepse gre cez ovinke, me pa moti to da ko naglo bremzas potegne volan na svojo stran kjer je cesta cist out zarad kolesnic :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

thesharky napisal/-a:Pil ti ne bo 3 litre vec zarad feltn pac pa zaradi tvoje tezke noge...se pa pozna tiste 2cm kot pravis...ampak spet se ne tolk...avto pocasneje nabira hitrost ampak naj te to ne moti. Js sm bil tut v dilemi a vzet al ne, pa mi ni zal, ce ne se pa lahko z nekom dobis ki ma isti avto kot ti po moci itd pa probas pa bos vidu.
Js ce sm realn ti powem tkole...iz 175/65R14, sm naredu prehod na 195/50R15 in se je poraba mogoce za pol litra dvignla, pa pr pospeskih se pozna minimalno...ko bom naredu prehod na 17col ti lah pa tut podam info :D
Edino kar sem opazu je to da avto lepse gre cez ovinke, me pa moti to da ko naglo bremzas potegne volan na svojo stran kjer je cesta cist out zarad kolesnic :D
No, kolk je ta pocasneje? :) Sej vem da sem mal tecen s tem, sam ce ze dam 200k za gume in vse, res pol nocem da mi avtek gre izrazito - obcutno slabse.. :D ja, ce gres na 17" prosim povej kako se obnasa.. Tnx :wink:
Uporabniški avatar
thesharky

Ma minimalno se pozna...kdo se opazu ne bi, tko da res nimas se kej bat. Ko bodo pa 17"tke na avtu pa zves. :D
Uporabniški avatar
drhouse

thesharky napisal/-a:Ma minimalno se pozna...kdo se opazu ne bi, tko da res nimas se kej bat. Ko bodo pa 17"tke na avtu pa zves. :D
ok, tnx :wink:
Uporabniški avatar
thesharky

Ni blema...ampak bos na vse to pozabu, ker se avto velik leps pele kot pa z 175 gumami :D povrhu vsega pa se leps zgleda :D
Uporabniški avatar
drhouse

thesharky napisal/-a:Ni blema...ampak bos na vse to pozabu, ker se avto velik leps pele kot pa z 175 gumami :D povrhu vsega pa se leps zgleda :D
verjamem, sej komi cakam po eni strani.. po drugi pa spet jeba s homologacijami bla bla.. :? sam ko bojo enkrat gor....... :D :D :D
Uporabniški avatar
p1k4p0k4
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a p1k4p0k4 »

Ok, gih tukaj mi ni neki jasno: original gume mam 175/65/14, dal pa bi 195/45/16. En programcek mi zracuna da mam s 16kami za 1,2mm MANJSO visine gume, kot z original platisci; posledicno bi mogu bit tudi kotalni obseg (minimalno) manjsi, se pravi da bi moral tudi avto it (minimalno) bolje ali pa vsaj enako! :? Se res toliko pozna 2cm dodatne sirine po gumi, da mi iznici manjsi kotalni obseg in tudi poslabsa zmogljivosti? :shock: Pa tudi kaj ni bistvo alu (LAHKIH) platisc ravno v manjsi tezi v primerjavi z jeklenimi platisci?

Pa ga je res treba zdej tooolk bolj priganjat al si mogoce mal pretiravala (sam za primer al neki)? Ker kar me najbolj skrbi je da bo prislo do nekega drasticnega zmanjsanja zmogljivosti?? Sej vem, 1.4 ni vsemogocen; ker sem pa na ta avtek prisel iz katrce je res zakon feeling kako kar "povsod" vlece.. nebi rad izgubil tega :oops: :? :D

Pa sori ker ti tezim in hvala :wink:
Em.. jst sm iz tocno takih dimenzij prsla kokr si ti napisu- direkt!
Nej se kdo rece, da se kao ne spremeni ful - men se je, so what..
Drgac pa nism nevem kwa pretiravala, sam je res velka razlika no.. Tist o treh litrih je pa res, sam ne pr men.. men se je 1L povecala..
Sj mogoce ti naus opazu razlike- ja, mal je tud fora u tem kok ga gons, sam grem stavt, da ne vozs vec tko k v AS, kajne? Lepo spaljevanje in lepo, umirjeno pospesvanje - se posebno, ce se ti kam mudi, kar je v danasnjem svetu ze cist normalna stvar.

Pa glede tistga kar je sharky napisu glede bremzanja - to tud mene mot, ker mors mal bol bit pozorn na volan in bremzo - cuts k se ti volan in seveda s tem tud gume k mal po svoje sucejo... Vcasih se kr mal ogrozeno pocutm, se posebi ce je mokra cesta :?
Ponavadi te prehitim...
Uporabniški avatar
drhouse

Em.. jst sm iz tocno takih dimenzij prsla kokr si ti napisu- direkt!
Nej se kdo rece, da se kao ne spremeni ful - men se je, so what..
Drgac pa nism nevem kwa pretiravala, sam je res velka razlika no.. Tist o treh litrih je pa res, sam ne pr men.. men se je 1L povecala..
Sj mogoce ti naus opazu razlike- ja, mal je tud fora u tem kok ga gons, sam grem stavt, da ne vozs vec tko k v AS, kajne? Lepo spaljevanje in lepo, umirjeno pospesvanje - se posebno, ce se ti kam mudi, kar je v danasnjem svetu ze cist normalna stvar.

Pa glede tistga kar je sharky napisu glede bremzanja - to tud mene mot, ker mors mal bol bit pozorn na volan in bremzo - cuts k se ti volan in seveda s tem tud gume k mal po svoje sucejo... Vcasih se kr mal ogrozeno pocutm, se posebi ce je mokra cesta :?
Hm, zdej se mi pa zacelo malo upirat, ce bi dal gor :? pa se tisto glede bremzanja.... Kot si napisala: ne vozim kot v AS, avtek mora skocit, je pa res da se pol vecinoma drzim omejitev (osel gre enkrat na led :lol: ) Mam rad da skoci, res je 1.4, sam vseeno! Glede porabe pa ni panike, to mi ni tolk.. Hh, pa se ce se je pri tebi tolk poznalo z dizlom, kaj bo sele pri meni :? eh :( :) bo treba testirat al neki.. Kako pa kej z ohranjanjem hitrosti ipd? Glede na to, da slabse pospesuje, verjetno tudi pol na splosno slabo/slabse vlece? Am, morda tuki gor kdo, oz poznas koga ki je na 1,4 75KM dal 16ke? jaaaa sej vem da kompliciram in psihiram sam probi me razumet :D Sej se odkupim na kaksnem renault srecanju al neki :wink:
Uporabniški avatar
p1k4p0k4

Hm, zdej se mi pa zacelo malo upirat, ce bi dal gor :? pa se tisto glede bremzanja.... Kot si napisala: ne vozim kot v AS, avtek mora skocit, je pa res da se pol vecinoma drzim omejitev (osel gre enkrat na led :lol: ) Mam rad da skoci, res je 1.4, sam vseeno! Glede porabe pa ni panike, to mi ni tolk.. Hh, pa se ce se je pri tebi tolk poznalo z dizlom, kaj bo sele pri meni :? eh :( :) bo treba testirat al neki.. Kako pa kej z ohranjanjem hitrosti ipd? Glede na to, da slabse pospesuje, verjetno tudi pol na splosno slabo/slabse vlece? Am, morda tuki gor kdo, oz poznas koga ki je na 1,4 75KM dal 16ke? jaaaa sej vem da kompliciram in psihiram sam probi me razumet :D Sej se odkupim na kaksnem renault srecanju al neki :wink:
Lej, si ni ful blema, brez veze da se ti upira, sj se navads ane- dons je lih moj model furu avto, pa je reku kwa tok zanasa (ko je pospeseval), k da bi bla poledica, pa sm rekla, da nej sam drzi volan pa bo to to - in se je navadu :D
Tko da, ce smo se usi navadl, se bos tud ti :) Ne skrbet glede tega :)

Drgac glede ohranjanja hitrosti je pa majka ane :D :D :D To pa res, nimam pritozb :) Bi se mi pomoje pr 14" 100x prej ustavu kokr pa pr 16" - men zdj res pocas pojenja hitrost :D
Drugac pa ne kompliciras, ce bi jst vedla, da se tok stvari spremeni bi tud piskala pa javskala tuki na forumu :?
Drgac pa glede srecanja... Ful fajn bi blo, da bi bil kksn Clio miting v bliznji prihodnosti, pa bi se dal tud za sprobo zment, kokr si tm gor napisu.
Ce te zanima, ni problema 8)

Drgac pa absolutno pricakujm odkup na mitingu!!! :P :P :P
Ponavadi te prehitim...
Uporabniški avatar
drhouse

p1k4p0k4 napisal/-a:Lej, si ni ful blema, brez veze da se ti upira, sj se navads ane- dons je lih moj model furu avto, pa je reku kwa tok zanasa (ko je pospeseval), k da bi bla poledica, pa sm rekla, da nej sam drzi volan pa bo to to - in se je navadu :D
Tko da, ce smo se usi navadl, se bos tud ti :) Ne skrbet glede tega :)

Drgac glede ohranjanja hitrosti je pa majka ane :D :D :D To pa res, nimam pritozb :) Bi se mi pomoje pr 14" 100x prej ustavu kokr pa pr 16" - men zdj res pocas pojenja hitrost :D
Drugac pa ne kompliciras, ce bi jst vedla, da se tok stvari spremeni bi tud piskala pa javskala tuki na forumu :?
Drgac pa glede srecanja... Ful fajn bi blo, da bi bil kksn Clio miting v bliznji prihodnosti, pa bi se dal tud za sprobo zment, kokr si tm gor napisu.
Ce te zanima, ni problema 8)

Drgac pa absolutno pricakujm odkup na mitingu!!! :P :P :P
Ja, sej vem, sam navadit se bo treba; sej bo! :D Pikapoka, hvala Ti za vse informacije pa za Tvoj cas za miting pa sem 100% za.. sam da dam litke gor :twisted: Se bom odkupil, nic skrbet :wink: 8)
Uporabniški avatar
thesharky

Loh tut pr men vids kako gre s 15 col in 75 konji :D
Uporabniški avatar
p1k4p0k4

thesharky napisal/-a:Loh tut pr men vids kako gre s 15 col in 75 konji :D
Eh... 8) 8) 8) :lol:
Ponavadi te prehitim...
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

clio je zakon s temi litkami :twisted: :wink:
Dare

Slika
Uporabniški avatar
p1k4p0k4

Evo, ze nekaj casa nazaj sm si zadala, da se bo moj Clio mal posedu in tocno to se je vceraj zgodilo.... Vzmeti Vogtland in par folka je prisustvoval, da se je zgodla ta sprememba :D :D :D

pred nizanjem..

Slika

po nizanju...

Slika

Mislm, da je razlika vidna, ce ni tok na fotkah je pa tolk bl v zivo :)
Pa tud leps se pelje, tko da res.. same pohvale majstru (hwala blue) in tud fedrom (hwala xdss), ker so res hudi! Ful mn cutm lukne (z razliko od drugih fedrov), pa ful bl se drzi ceste, tko da... :smt005 :smt005 :smt005

P.s.: Znizan je pa -3,5 (nej bi blo tko) :wink:
Ponavadi te prehitim...
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ql zgleda :) Sam slike malo boljse nared:)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Odgovori