APEX ali FK vzmeti?

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
NO1

APEX ali FK vzmeti?

Odgovor Napisal/-a NO1 »

Zdravo!

Mam clio B2, pa ga hocem spustit. Ful sem v dvomih katere fedre naj uporabim Apex, ali FK? Baje so Apexovi manj kvalitetni.

Nasvet, prosim
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Malo se pozanimaj za Eibach pri Turnsku http://www.amortizer-sp.si

Meni je izracunal 48k SIT z homologacijo vred, ce bi dal delat....

Dobrodosel na forumu!!!! :black: :wink:
Slika
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

CE PA NIMA VZMETI ZA AVTOMOBILE TIPA RENAULT :!: :!: :!: :shock:
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
ZOIS
Kraj: MARIBOR

Odgovor Napisal/-a ZOIS »

APEX se posedejo cez cas in premehke so ... na svojem avtu vidim .. in tut drugi isto govorijo ...
SlikaSlikaSlika
Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Uporabniški avatar
Bojci

MDeeJay napisal/-a:CE PA NIMA VZMETI ZA AVTOMOBILE TIPA RENAULT :!: :!: :!: :shock:
Kdo? Turnsek?

Seveda ma, samo email mu moras pisat, na ceniku pa ne vem ce ima napisano.

Ti bom citiral njegov odgovor na moj email:
Pozdravljen!
Po zamenjavi vzmeti se nastavi se torzijska vzmet.
Garnitura sportnih vzmeti Eibach z montazo in nastavitvijo torzije, homologacija vas stanejo cca 48.000,00 sit + Amortizerji 4 kom cca 35.000,00 sit.
Informacijo lahko dobite na telefonu 01 564 77 82 vsak delavnik od 7-11 in 12-15,30.
LP
Turnsek
Slika
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

A bi mi lahko keri povedal nekaj malega glede vzmeti.. apex pa to. Ker si hocem avto znizat pa me zanima kak to deluje.. kolko se da max znizat, minimalno, pa ko je ze 1x znizano, se da nazaj zvisat brez problemov? Ko si bom nabavil vecje felne si bom mogel gor dat itd...

Sem pa gledal cene malo na a3m.. pa pise da je set.. to pomeni 2komada? PA kaj pomeni tisti 30mm.. to je maximum za znizat?
Megane coupe 1.6 16V opomba 13 98 -03 30 mm 150-7000 27.310,- SIT <-- to je torej 2x + delo.. mi zna keri povedat kolk se racuna priblizno za delo.
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

MasTTer napisal/-a:A bi mi lahko keri povedal nekaj malega glede vzmeti.. apex pa to. Ker si hocem avto znizat pa me zanima kak to deluje.. kolko se da max znizat, minimalno, pa ko je ze 1x znizano, se da nazaj zvisat brez problemov? Ko si bom nabavil vecje felne si bom mogel gor dat itd...

Sem pa gledal cene malo na a3m.. pa pise da je set.. to pomeni 2komada? PA kaj pomeni tisti 30mm.. to je maximum za znizat?
Megane coupe 1.6 16V opomba 13 98 -03 30 mm 150-7000 27.310,- SIT <-- to je torej 2x + delo.. mi zna keri povedat kolk se racuna priblizno za delo.
MasTTer tisti set pomeni dva komada ker Renaulti majo samo fedre spredi,ozadi so tortije :D
30mm pomeni da se za tok zniza vozilo
Cena 27310 je cena samo za vzmeti,zmontirat jih moras pri pooblascenem monterju teh vzmeti.prav tako moras narediti optiko in potem izpis iz optike,in TUV od fedrov neses na LPP homologirat.
koliko je delo?To je pa odvisno od vsakega monterja koliko ti racuna.Js bi reku da pride okrog 6000 sit.

lp
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
MasTTer

Samo to se da vec kot za 3cm znizat in nato po potrebi nazaj zvisat?

Kaj pa dam odzadaj ce ne vzmeti? :wink:
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Hm js nerazumem zakaj bi ti auto nazaj dvigu for? :roll: Ko enkrat das fedre gor za znizat auto,potem ga nemores vec dvigat z temi fedri,a ni to logicno?
Dvignes ga lahko tako da das nazaj svoje fedre gor-orginal.namen fedrov za nizanje auta je ta da ti ga prakticno znizajo.In to pri Apex vzmeteh je 3cm,5cm,7cm.Mogoce so se kaki drugi modeli in druge visine,sam men so znani sam tile.

Ce si ti kupis fedre ki ti auto spustijo za 3 cm potem je to max. in negre vec,ker verjetno tudi niso tako narejeni da bi jih lahko ful stisnu.To pol tud ni vec varno.
Ozadi ma pa Renault torzijske palce,kar pomeni da ti drugih palic ni potrebno kupovati ampak samo te palice premaknes skupaj-jih malo skrcis in auto je ozadi spuscen.ce pa zelis nekaj boljsega potem se dajo kupiti tudi zadnje plinske torzije al pa kej podobnega.Te so boljse kot orginalne.

Js mam spredaj Apex,ozadi pa sm torzijo skrajsu na omenjen postopek.Cez nekaj casa se bo pa auto spredaj se nekoliko posedel zaradi Apex vzmeti.So mehke.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
MasTTer

Ahaaa.. no to je ze boljsa razlaga, ker nimam pojma o teh stvareh :wink:
Torej samo prednje kupim in to je to.... Odzadaj se pa da dvigovati in spucati torej... Kot sem ze napisal, stvar je v tem da imam zdaj 15 felne, gumo pa zdaj dobim 50 namesto 60.. in stvar bo izgledala zelo visoko.. ze zdaj.. v prihodnosti pa si hocem nabavit ene 16 ali 17 felne. Samo ce tam pise 3cm da se zniza ni panike.. to vse gre skoz.

Je pa se ena stvar.. sem videl v katalogu da se dajo vzmeti visat z nekimi plasticnimi ali kakimi distancniki kaj se vmes vtakne med vzmeti.. ce sem dobro gledal... nimam zdaj trenutno kataloga pri sebi da bi se 1x preveril..
Uporabniški avatar
MDeeJay

Ce mas namen avtp dvigovat in spuscat po svoji zelji ti priporocam ˝gevinde˝!!!Z njimi lahko po zelji dvigujes in spuscas avtomobil!!!Res pa je, da je to draga stvar nekje med 120 in 190k sit!!!
Uporabniški avatar
MasTTer

MDeeJay... ce bi imel tolko dnara na razpolago trenutnobi si ze imel 16ke gor :D
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

...od 2001 naprej ni vec zadaj torzij

ob tej priliki: pozna kdo kaksno delavnico/servis, kjer bi ugodno dobil sportne vzmeti?

RDO ima apexe (4 vzmeti) za 31k + delo in optika (18k) in homolomo (7k)
Uporabniški avatar
MDeeJay

AluProfi ima apex vzmeti mislim da za 28 ali 30k sit!!!Optiko mas pred avtobusno postajo desno pri ˝Zoharu˝ za mislim da je 4 ali 5k brez racuna!!!Homolomo pa itak tolk ko je!!!
Uporabniški avatar
Bojci

pro2c napisal/-a:...od 2001 naprej ni vec zadaj torzij

ob tej priliki: pozna kdo kaksno delavnico/servis, kjer bi ugodno dobil sportne vzmeti?

RDO ima apexe (4 vzmeti) za 31k + delo in optika (18k) in homolomo (7k)
Daj napisi email Turnsku, pa naj ti postavi predracun, ker on ze ima v ceno vkljuceno homologacijo...pomoje pride okoli 50k SIT, pa se Eibach bi imel not.
Slika
Odgovori