info glede filtra pri meganu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

info glede filtra pri meganu

Odgovor Napisal/-a sajko »

Okey, dans spet nism mel nic za pocet pa sm si reku da bom spet vrgu notr sportni filter (pozim ponavad furam z navadnim). Ker mi je pac dolgcajt sm razmislu da probam ga dat direktno na loputo (oz par cm cevi ker so neke zascite okol lopute, nato pa gor filter). Je pa problem ker sta na original plasticno cev gor nataknjena:

Slika
(Andy se oproscam da sm ti slikco ukradu, ce te mot jo odstranim)

Tisto zadaj se mi zdi da je MAF senzor za tisto spredaj ki gre proti motorju pa nevem. Zdej me zanima ce bi lohka to kako odstranu da bi vseeno delal al morm nekak stlacit na tisto majhno cev med filtrom pa loputo.

-- Grega
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Ta mala cev je oddusnik za motor..gre iz glave motorja. Lahko jo odstranis, vendar na tehnicnem mora bit gor. Ker ce dobro pogledas, je tak crnkasta, oljnata tale cev notri...pac da se to ne masti po masini, so jo dali noter.
Se pa v tuning trgovini da dobit majhen nastavek, ki ga montiras na koncu cevi in speljes nekam dol...da ne "piha" nazaj v masino in hkrati olj ne mece ven.
Slika
Uporabniški avatar
sajko

Bojci napisal/-a:Ta mala cev je oddusnik za motor..gre iz glave motorja. Lahko jo odstranis, vendar na tehnicnem mora bit gor. Ker ce dobro pogledas, je tak crnkasta, oljnata tale cev notri...pac da se to ne masti po masini, so jo dali noter.
Se pa v tuning trgovini da dobit majhen nastavek, ki ga montiras na koncu cevi in speljes nekam dol...da ne "piha" nazaj v masino in hkrati olj ne mece ven.
Je to tisto ki pol zgleda kot en mini konusni filtercek?

Kaj pa glede MAF-a (Ce tisto sploh je to).
Renault Megane
Uporabniški avatar
Bojci

Ja ja..tak zgleda.

Tole je pa senzor pretoka, ce se ne motim...ta pa mora bit gor, ker posreduje informacije mozganom..probaj odstranit kable z njega in zakurblaj avto pa bos videl :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

MAF senzor je cist pri loputi sesalnega kolektorja.

Tist senzor, ki je malo naprej, nekje v cevi, to je senzor za hladen vzig.
Lahko ga das stran, sam jst sem cev rajs tko naredu da je se vedno notr.

Tista cevkica, ki gre v masino je pa ze Bojci vse lepo razlozil.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
sajko

Aha okey, ker se mi je cudn zdel prejle ko sm su mal probavat, pa sm ga dal ven pa je normalno delal pa nazaj pa isto.

@Dr_S: Kolk dolgo cev mas ti (lohka das tut kako slikco) ? Jest sm dans nameru tm ene 10cm da bi jo dal direkt na loputo gor, pol pa s cevmi prpelu hladen zrak.

Tkole nekak kot je na tem linku (sicer je drug avto sam princip je isti):
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... 824&size=1
Renault Megane
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tist ni senzor za hladen vzig, ampak kvecjemu senzor temperature vstopnega zraka in tam ni brez veze. Avto sicer dela bp, ampak ce dela optimalno je pa drugo vprasanje.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

ej bojci a ta nastavek more tut na 1.4e masinah bit gor?
ker jaz mam zaj kr odprto samo se mi zdi da to tak nej vredi
Uporabniški avatar
Bojci

hm..naj ne bi bilo odprto, ce so "inzenirji" tako predvideli. Ampak ta stvar pri 1.4e masinah samo zracni filter paca, tak da..

Torej, ni nujno, da more bit gor, ker ne vem, ce je to sploh dovoljeno imet gor..sicer pa se ga tak ne vidi, ce imas original skatlo airboxa gor.
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

sej to je to.
namesto skatle mam konusni filter in lani me je spust cez tehnicnega :D

zaj pa tu berem da bi naj blo to gor.
da mi nebi kake svinjarija not prisla al pa kaj.
al pa tam ki kaj pacalo.
Uporabniški avatar
Samojed

Za debela cev je oddusek za oljne hlape/pare. Überlauf po "domace". Vseeno je kaj z njim pocnes, v filter je napeljan zato da ne smrdi in ne kaplja in ne onesnazuje okolja. Vse je pa odvisno tudi od motorja. Zastave so kadile tam ven ko sam hudic in tudi filter zraka je takoj zapacalo. Docim pri moji 19-ki je samo okoli luknje malo mastno, pa tudi bolje ima speljano vse skupaj, tako da ne paca. Tam gor lahko nataknes cisto navadno cev, pol metra dollgo, in jo napeljes pod motor. Tako bos imel "avtomatsko mazanje podvozja med voznjo", drugih razlik pa ne bo.
To govorim o debeli cevi, ki je na sliki oznacena. Z ostalimi se ne smes toliko igrat oz odvisno s katero in kaj z njo pocnes. Ce bi bila slika vecja, bi ti tocno napisal, sicer je pa princip povsod isti.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
sajko

Slikce zal nimam, ker je digitalc v posoji, lohka ti pa v grobem opisem zadevco:

Tako bucko ima z odprtinami na vseh straneh, notr pa neka rdeckasta zadeva (verjetno senzor).

Ce sm s tem lohka kej pomagu, drugac bom pa slikov ko dobim digitalca.
Renault Megane
Uporabniški avatar
Samojed

Ja, najbrz je senzor temperature vstopnega zraka. Vazen podatek za idealno mesanico.
LP, Samojed
Odgovori