Senzor za dez

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Ribic

Senzor za dez

Odgovor Napisal/-a Ribic »

Imam Cliota III, dynamique confort. Pri ogledalu so kabli za senzor za dez. Mogoce kdo ve, ali je potrebno zamenjati sipo pri montazi senzorja.
LP
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ne sodi v pravi koticek, premikam v pomoc :!:
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Bog ve ce ne res. Mozno je zato, ker je zadnjic na reno servisu mene spraseval ce imam senzor za dez, da bo pravo sipo narocil (sem menjal prednjo sipo na "kozolcu").
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Ribic

Samojed napisal/-a:Bog ve ce ne res. Mozno je zato, ker je zadnjic na reno servisu mene spraseval ce imam senzor za dez, da bo pravo sipo narocil (sem menjal prednjo sipo na "kozolcu").
En mi je rekel, da ima sipa leco. Pa da je treba zamenjati tudi ogledalo.
LP
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Tvojega vprasanja ne razumem popolnoma. Ali mislis v avto vgraditi senzor za dez ali je v njega ze vgrajen, pa mislis menjati steklo?
Vetrobransko steklo na katerega se namesti senzor za dez je drugacno od tistega, ki ni namenjen temu. V Clio-ta III pa mislim da ni potrebno menjati ogledala ker je ze plastika pod ogledalom dovolj velika, da gre senzor v njo.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Ce sem ga prav zastopil on ima kable pri ogledalo, senzorja pa ne...in bi erjetno rad vgradil senzor in ga zanima ce mora menjat sipo...ko sem jaz spraseval so mi rekli da je treba menjat...ampak ne wem zakaj rabis ta senzor :D Ce ni ze v osnovi v opremi pol je to stran vrzen dnar :D
Uporabniški avatar
Espace

Popolnoma se strinjam s tabo thesharky. Sam imam sicer senzor za dez ampak velikokrat ga ne uporabljam sploh kadar vozim v dezju pod drevesi, ga vecje dezne kaple cisto zmedejo in brisalci letijo kot zmesani.

Nad senzorjem za dez pa je v steklu neobarvan del ki omogoca odcitavanje deznih kaplic na steklu, ce bi ga hotel vgraditi je potrebno ta del stekla imeti neobarvanega - mislim da je pri Clio-tu da del stekla (kjer ni serijsko vgrajen senzor) crn. Kako pa to barvo spraviti iz stekla, je pa druga pesem.
Uporabniški avatar
thesharky

Te crne pikce na steklu ti spravi dol kompare...vsaj men jih je ko mi je z notranje strani spredi crn tlak na vetrobransko steklo nalepu :D z necem posprica pol pa z eno zadevco kot ziletka dol spravi...ni mi pa vsega dol spravu...lih tok da je folija prjela :D
Uporabniški avatar
Ribic

Plastika okoli ogledala je zadosti siroka, da gre notri senzor. In notri je tudi konektor. Ampak, tam, ko naj bi bil senzor je sipa temna. Tako, da bi tisto moral nekako spraskati dol ali zamenjati. Ampak ce je treba kako sipo menjat se potem res ne splaca.
Pri opremi dynamique senzorja ni. Se mi zdi, da je potem pri dynamique lux in privilege lux.
Vseeno hvala za info.
p.s. namesto senzorja za dez sem vzel dodatne zaromete za ovinek. Vredu zadeva 8)
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

jst mam senzor od modela 2002 doma :D nov.

a kdo rab :smt049
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
thesharky

vepar dj mi na PM na katere odpade to hods, da vidm ce je zame kej tam :D :D
x-clio

Odgovor Napisal/-a x-clio »

Ribic!

Dej ti men razlozi to foro kako delujejo ti dodatni zarometi za ovinek v praksi ko se peljes?

Da vidim ce se jih splaca vzet zraven!
Uporabniški avatar
Espace

Dodatne zaromete za v ovinek ima moja zena na Modus-u in ti moram povedat, da je to res nekja v kar se splaca vloziti denar. V zarometu se vklopi dodatna zarnica, ko obrnes volan za par stopinj od polnega kota v levo oziroma desno. Ta zarnica ti osvetli velik del kota, ki ga z navadnimi zarometi ne vidis.

Kot sem ze rekel, meni se je vlozek v te dodatne zaromete zdel pameten, seveda pa ne pozabi ce hoces imeti te zaromete moras imeti vgrajene tudi meglenke (velja va nakup novega vozila).
Uporabniški avatar
Ribic

x-clio napisal/-a:Ribic!

Dej ti men razlozi to foro kako delujejo ti dodatni zarometi za ovinek v praksi ko se peljes?

Da vidim ce se jih splaca vzet zraven!
Ja zadeva deluje nekako tako, kot je Espace napisu. Ko obrnes volan (tudi na mestu) se vklopi dodaten zaromet. Vklopijo se do hitrosti 60 km/h. Se posebej je dobro v kaksnih ostrih ovinkih. Full dobr ti osveti. Se mi zdi, da je zarnica H7.
Zadevo sem narocil kot paket Look. Vsebuje tudi srebrne vratne kljuke. Okol 40k sit. Pa se zarometi so drugacni.
Slika
Odgovori