Chip tuning ali menjava software?

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Chip tuning ali menjava software?

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Pozdravljeni.
Imam Megana 1.9 DCI z 75 KW oziroma 102 ks. Pri srs-u je mal drago s to menjavo cipa.Izvem pa pri svojem serviserju, da mi njegov kolega, ki se isto ukvarja z Renoji lahko zamenja software in ze s tem dvigne moc motorja na 136 KS. Pri njem bi me zadeva kostala okoli 50.000 sit pri srs-ju pa slabih 100.000 sit. :!: :!: :!:

V cem je razlika? :?:
Jasno mi pa je da pri srs-ju menjajo cip ploscico pri kolegu pa ga sprogramira na novo.
Ce pa je ze kdo kaj takega pocel pa bi bil zelo vesel za kako informacijo o tem :!:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
AWAKE
Kraj: podravje

Odgovor Napisal/-a AWAKE »

si ziher da pri rsr-u menja cip? a so ti to tam rekli? kolko jaz vem in tudi meni so cipali, delajo preko softwera, tak da ce ti ni to on reko pol te je nekdo nategno :D

sam se pa odloci kaj se ti bol splaca...dat pri nekomu delat ki ima za sabo dolgoletne izkusnje in stoji za svojimi produkti, al pa tak kr enemu :!:

mislim da je tu odlocitev logicna...
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

poglej se pr dimsport je blizu rsr-a :wink: sam kokr vem ma tud garancija vpliv na ceno
Dare

Slika
Uporabniški avatar
Tommy30

AWAKE napisal/-a:si ziher da pri rsr-u menja cip? a so ti to tam rekli? kolko jaz vem in tudi meni so cipali, delajo preko softwera, tak da ce ti ni to on reko pol te je nekdo nategno :D

sam se pa odloci kaj se ti bol splaca...dat pri nekomu delat ki ima za sabo dolgoletne izkusnje in stoji za svojimi produkti, al pa tak kr enemu :!:

mislim da je tu odlocitev logicna...
Ja kolega je menju cip pri njih in je dobil novega za 15 dnevni test. Ko je placal je dobil se starega nazaj.
Baje se samo novejsi software nalozi in zadeva spila kt bi morala. Probal sem vozit njegovega senica z istim motorjem in zamenjanim programom na 136 km pa moram rect da se kr pozna. Pa se tezji je od mojega, tko da se zmeraj ne vem kako pa kaj.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Nared zadevo pri kolegu. RSR isto preprogramira cip. Pol se pa zapeljes do Dimsport-a pa das avto na valje pa se dimsport ti priklopi renoja k ma program, pa vidis vse parametre in ce je masanica bencin/zrak taprava ti dam jaz garancijo 8)

Ti bos zadovoljen k bos dal 50k za chip tuning, pa se ene 5-10k za valje, dimsport bo pa tud zadovoljen.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Tommy30

Dr_S napisal/-a:Nared zadevo pri kolegu. RSR isto preprogramira cip. Pol se pa zapeljes do Dimsport-a pa das avto na valje pa se dimsport ti priklopi renoja k ma program, pa vidis vse parametre in ce je masanica bencin/zrak taprava ti dam jaz garancijo 8)

Ti bos zadovoljen k bos dal 50k za chip tuning, pa se ene 5-10k za valje, dimsport bo pa tud zadovoljen.
Se mi je kar zdelo da je isto. 8)
Razlika v ceni pa 50%. :!:
A je ze kdo to probal na tem motorju narest :?:
Razlika pospeski :?:
Koncna - sicer ne igra vloge ampak vseen :?:
Poraba :?:
Odgovori