Trenutni amortizerji so zelo trdi, saj se cuti vsaka luknja (se cigumi cutim ko ga povozim ) . Rabil bi nove navadne ne-sportne amortizerje. zanima me ce so kaksne razlike med firmami. Delphi,monroe,... Vazno mi je udobje in ne neka sportna trdota.
Potem pa ni kaj. Verjetno so bili menjani za kake trse, plinske po moznosti. A to te mucijo sprednji, zadnji ali oboji.
Naceloma kakih hudih razlik nebi smelo bit, ampak se nikoli ne ve. S kom ki bi rad trde jih zamenjaj pa bo se najbolje za oba!
Mislim da menjani niso bili. Mislim da so original pa da so stari. Pa tudi to je avto pri vecjih hitrostih zacne "plavat" ni glih stabilen. (120 km/h naprej). Trsi je ker sem se peljal v drugih devetnajstah in se manj cutijo luknje na cestah.
Verjetno so ze bolj pr koncu. Varjanta je da se zapeljes do Turnska (Dol pri Ljubljani) pa ti jih obnovi in sicer tako da bojo mehkejsi.
Sam mislim da ne bo nic ceneje kot ce menjas za nove. Jest sem dal za zadnje Monroe za R19 16V 10 jurjev. Sprednjih pa ne delajo
So pa amortizerji Koni, Kayaba al pa Monroe vsi bolj misljeni za sportno voznjo in ne udobje.
Za francosko udobje pa bolje skrbijo pri Citroenu
zamenjaj jih za kasne oljne Monroe ali Alko sam ko bos menu zamenjaj tudi gumice in lezaja na sprenjih amortizerjih (zgornja pritrditev na skolko) ker to veliko pomeni saj ce so lezaji in gumice zanic (majo luft ) potem se pozna pri udarcih iz cestisca(luknje) bolj nabija in volan trese.