Twingo in povprecna poraba
Hm, js se vozim tudi zdaj, ko je zima z letnimi, ker oce ni kupil zimskih. Zaradi zakonskih razlogov imam v prtljazniku verige. Zakaj pa imas zimske gume napumpane pod visjim tlakom kot letne? A je zelo skodljivo(tudi za porabo
) se voziti z letnimi gumami pozimi? Bi moral svoje letne gume zdaj pozimi napumpati na visji tlak? Hehe, spet mi je tale zadnji post nekaj dvomov dvignil glede "napumpanosti" mojih gum.
Don`t worry, be happy:)
ja ce so pa prevec napumpane al pa premal pa tut ni dobr zaradi neenakomerne obrabe pnevmatikraljaz napisal/-a:se enkrat si ga oglej katere so napumpane pod visjim tlakom![]()
zimske so napumpane tako kot mi pise v navodilih, letne so mi papriporocal pri spanu naj jih pumpam na 2,4 ker je guma mal ozka za to sirino feltne
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
Hja, glede na vse prebrano tukaj, mislim, da bo cist OK zaenkrat, ce pustim na 2.1 bara. Mogoce bom spomladi se za kaksno desetinko bara vec napumpal pa bom videl kako se obnese. Vsekakor ni dobro, ce je avto prevec nestabilen zaradi previsokega tlaka v pnevmatikah navkljub manjsi porabi.
tako takotrance0 napisal/-a:Hja, glede na vse prebrano tukaj, mislim, da bo cist OK zaenkrat, ce pustim na 2.1 bara. Mogoce bom spomladi se za kaksno desetinko bara vec napumpal pa bom videl kako se obnese. Vsekakor ni dobro, ce je avto prevec nestabilen zaradi previsokega tlaka v pnevmatikah navkljub manjsi porabi.
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
Ti mej pozimi nafilan na2.0 bara, sicer ce mas na 2.1 tut ni panike!
Polet pa na 2.2 in bos vec kot zadovoln z serijskimi.
Ce te pa se kej zanima pa kr nov post odpri!
Welcome med nami Twingasi!
Polet pa na 2.2 in bos vec kot zadovoln z serijskimi.
Ce te pa se kej zanima pa kr nov post odpri!
Welcome med nami Twingasi!
...prej bo dala, prej bo frej...
Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek...
Ponosni clan Reno kluba Slovenija
Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek...
Ponosni clan Reno kluba Slovenija
Re: Poraba
Twingo ti tolk zre?! To je neki s tvojo masino narobe, ker tok ti lahko zre sam ce skoz v prvinaliM napisal/-a:Meni pije 12-15 litrov 100oktanskega bencina pri pretezno mestni voznji. Na relacijo se ga da spraviti malo pod 10litrov.![]()
LP,
Milan
pa drugi vozis.
Re: Poraba
tolk je kolegu pil k je meu zjahanga ze mal pa se nekej narobe..in od 1.4 motorja bate notrtrance0 napisal/-a:Twingo ti tolk zre?! To je neki s tvojo masino narobe, ker tok ti lahko zre sam ce skoz v prvinaliM napisal/-a:Meni pije 12-15 litrov 100oktanskega bencina pri pretezno mestni voznji. Na relacijo se ga da spraviti malo pod 10litrov.![]()
LP,
Milan
pa drugi vozis.
samo je pa tut nekej dal od sebe
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si