Twingo in povprecna poraba

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Hm, js se vozim tudi zdaj, ko je zima z letnimi, ker oce ni kupil zimskih. Zaradi zakonskih razlogov imam v prtljazniku verige. Zakaj pa imas zimske gume napumpane pod visjim tlakom kot letne? A je zelo skodljivo(tudi za porabo :lol: ) se voziti z letnimi gumami pozimi? Bi moral svoje letne gume zdaj pozimi napumpati na visji tlak? Hehe, spet mi je tale zadnji post nekaj dvomov dvignil glede "napumpanosti" mojih gum.
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
roko

Odgovor Napisal/-a roko »

se enkrat si ga oglej katere so napumpane pod visjim tlakom :D
zimske so napumpane tako kot mi pise v navodilih, letne so mi papriporocal pri spanu naj jih pumpam na 2,4 ker je guma mal ozka za to sirino feltne 8)
Slika

Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.
trance0

Aha, torej je za zimske gume tvoj primer specifika;)
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

raljaz napisal/-a:se enkrat si ga oglej katere so napumpane pod visjim tlakom :D
zimske so napumpane tako kot mi pise v navodilih, letne so mi papriporocal pri spanu naj jih pumpam na 2,4 ker je guma mal ozka za to sirino feltne 8)
ja ce so pa prevec napumpane al pa premal pa tut ni dobr zaradi neenakomerne obrabe pnevmatik :) tko da kolk je ravno prav je :?: letne res najbrz okrog 2.4 ampak meni je na 2.4 (letne) avto ze kar mal poskakoval cez luknje, tko da sm jih dal pol na 2.2 pa je blo mal boljs ;)
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
trance0

Hja, glede na vse prebrano tukaj, mislim, da bo cist OK zaenkrat, ce pustim na 2.1 bara. Mogoce bom spomladi se za kaksno desetinko bara vec napumpal pa bom videl kako se obnese. Vsekakor ni dobro, ce je avto prevec nestabilen zaradi previsokega tlaka v pnevmatikah navkljub manjsi porabi.
Uporabniški avatar
BlackWind

trance0 napisal/-a:Hja, glede na vse prebrano tukaj, mislim, da bo cist OK zaenkrat, ce pustim na 2.1 bara. Mogoce bom spomladi se za kaksno desetinko bara vec napumpal pa bom videl kako se obnese. Vsekakor ni dobro, ce je avto prevec nestabilen zaradi previsokega tlaka v pnevmatikah navkljub manjsi porabi.
tako tako ;)
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Krizi
Kraj: Ljubljanska kotlina

Odgovor Napisal/-a Krizi »

Ti mej pozimi nafilan na2.0 bara, sicer ce mas na 2.1 tut ni panike!

Polet pa na 2.2 in bos vec kot zadovoln z serijskimi.

Ce te pa se kej zanima pa kr nov post odpri!

Welcome med nami Twingasi!
...prej bo dala, prej bo frej...

Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek... :D

Ponosni clan Reno kluba Slovenija
Uporabniški avatar
naliM

Poraba

Odgovor Napisal/-a naliM »

Meni pije 12-15 litrov 100oktanskega bencina pri pretezno mestni voznji. Na relacijo se ga da spraviti malo pod 10litrov. :)

LP,

Milan
trance0

Re: Poraba

naliM napisal/-a:Meni pije 12-15 litrov 100oktanskega bencina pri pretezno mestni voznji. Na relacijo se ga da spraviti malo pod 10litrov. :)

LP,

Milan
Twingo ti tolk zre?! To je neki s tvojo masino narobe, ker tok ti lahko zre sam ce skoz v prvi
pa drugi vozis. :)
Uporabniški avatar
roko

Odgovor Napisal/-a roko »

12-15l/100km ?! tok men zre na 200km :)
Slika

Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.
Uporabniški avatar
BlackWind

Re: Poraba

trance0 napisal/-a:
naliM napisal/-a:Meni pije 12-15 litrov 100oktanskega bencina pri pretezno mestni voznji. Na relacijo se ga da spraviti malo pod 10litrov. :)

LP,

Milan
Twingo ti tolk zre?! To je neki s tvojo masino narobe, ker tok ti lahko zre sam ce skoz v prvi
pa drugi vozis. :)
tolk je kolegu pil k je meu zjahanga ze mal pa se nekej narobe..in od 1.4 motorja bate notr :D :lol:
samo je pa tut nekej dal od sebe :D
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Saj pa je napisal pretezno mestni voznji:) Nisem zasledil kolj je masina :) Oky za 1.4 bi se nekak reko 10-12 za mestno:) Al pa meni tud prevec pije:)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Hugo
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a Hugo »

kolkr jst vem ma not 1,4 turbo( R5 GT turbo), cist mozn da je taka poraba. sm za tako porabo to tud gre. :)

lp.
Twingo je zakon!!!

Slika
Uporabniški avatar
naliM

Odgovor Napisal/-a naliM »

Hugo napisal/-a:kolkr jst vem ma not 1,4 turbo( R5 GT turbo), cist mozn da je taka poraba. sm za tako porabo to tud gre. :)
Bo drzalo to, kar si povedal. Je kar dober kompromis 3x vec konjev za 2x visjo porabo. :twisted:

LP,

Milan
trance0

No, s tokratno porabo svojga Twingeca sem pa ze bolj zadovoljen: ca. 6,15 litra na 100 km ob skoraj sami mestni voznji po LJ in z le nekaj kratkimi relacijami. Tankal sem pa Petrolov super 95.
Odgovori