Twingo in povprecna poraba
Twingo in povprecna poraba
Zivjo,
avto vozim kaksn mesec in pol in nazadnje, ko sem preveril porabo zadnjih dobrih dveh tednov, sem ugotovil, da mi pije okoli 7,5 litrov, mogoce se kaksen deci vec. Vozil sem ga priblizno polovico tanka po mestu(LJ) vecinoma na kratke relacije 2-8 km in pa 2x po okoli 100 km relacijske voznje po avtocesti in pa se nekaj krajsih relacij po ca. 8 km v vsako smer. Zdej pa me zanima, ce se vam zdi ta poraba normalna glede na to, da sem avto velikokrat vozil pri zelo nizkih temperaturah(od -5 navzdol) in precej na kratke relacije po LJ. Sem pa seveda voznik zacetnik in sicer nimam do konca skuzenega samega avtomobila, kar pa ne pomeni, da sem avto ne vem kako tiscal. Po avtocesti sem vozil 120-140 km/h, po mestu pa ga tudi nisem tiscal v obrate. Aja, pa gume so bile ves cas premalo napumpane, za ca. pol bara v vsaki je bilo premalo pritiska(se pravi za cetrt premal lufta je bilo v njih). Koliko pa vam kaj zre ob teh mrzlih zimskih dneh mestne/relacijske voznje? Moj Twingo je letnik `99 in ima motor 1.2 8v z opravljenim velikim servisom(menjani vsi jermeni, svecke itd.).
avto vozim kaksn mesec in pol in nazadnje, ko sem preveril porabo zadnjih dobrih dveh tednov, sem ugotovil, da mi pije okoli 7,5 litrov, mogoce se kaksen deci vec. Vozil sem ga priblizno polovico tanka po mestu(LJ) vecinoma na kratke relacije 2-8 km in pa 2x po okoli 100 km relacijske voznje po avtocesti in pa se nekaj krajsih relacij po ca. 8 km v vsako smer. Zdej pa me zanima, ce se vam zdi ta poraba normalna glede na to, da sem avto velikokrat vozil pri zelo nizkih temperaturah(od -5 navzdol) in precej na kratke relacije po LJ. Sem pa seveda voznik zacetnik in sicer nimam do konca skuzenega samega avtomobila, kar pa ne pomeni, da sem avto ne vem kako tiscal. Po avtocesti sem vozil 120-140 km/h, po mestu pa ga tudi nisem tiscal v obrate. Aja, pa gume so bile ves cas premalo napumpane, za ca. pol bara v vsaki je bilo premalo pritiska(se pravi za cetrt premal lufta je bilo v njih). Koliko pa vam kaj zre ob teh mrzlih zimskih dneh mestne/relacijske voznje? Moj Twingo je letnik `99 in ima motor 1.2 8v z opravljenim velikim servisom(menjani vsi jermeni, svecke itd.).
Don`t worry, be happy:)
Tale poraba je povsem kul glede na to kar si napisal. Drugace je ce imas daljse voznje, sploh revimo kaksen izlet po regionalki brez guzve in 90 na uro - pride tudi pod 6 litrov. Pozimi nekako do 7, ce si izven lj oz. da so relacije vsaj po 20 km v eno smer, tako da je tole pri tebi kar kul.
Voznja - ce zelis voziti varcno, priu tem motorju ne sparaj. Speljevanje, prehitevanje - cim nizja prestava (druga ima blokado pri 82 km/h), potem pa v peto pa u izi dalje.
Voznja - ce zelis voziti varcno, priu tem motorju ne sparaj. Speljevanje, prehitevanje - cim nizja prestava (druga ima blokado pri 82 km/h), potem pa v peto pa u izi dalje.
LP, Samojed
Moja trenutna poraba po sestih merjenjih je 6,56 l/100km. Zadnji izracun mi je pokazal 6,07l/100km. Mi pa pada, tako da mislim, da bo poleti brez problemov pod 6l/100km.
Vozim pa normalno, na avtocesti ponavadi 130 - 140 km/h, speljujem normalno (poslusaj masino, pa bos takoj vidu kako pa kaj). Na zacetku ti svetujem, da vozis brez vklopljenega radija in se cimbolj skoncentriraj na zvok masine.
Vozim pa normalno, na avtocesti ponavadi 130 - 140 km/h, speljujem normalno (poslusaj masino, pa bos takoj vidu kako pa kaj). Na zacetku ti svetujem, da vozis brez vklopljenega radija in se cimbolj skoncentriraj na zvok masine.
ja James mas prov glede masine, saj se ti kar smili ko zacne tuliti, ze pri 84km/h z 4tro prestavo se dere
...tko da sem zato namontiral auspuh da ga malo z lazjim srcem pritisnem. Malo ti polepsa zvok motorja in prav lepo poje s tem se resis tega problema
poraba je cca 7 pozimi sploh ce ga se mal prtisnes iz krizisca tko da si kar blizu 7.5
poleti pa cca 6.8 z 185 gumami
tko da dolga poletna recacija cca 6.5 za mene, mozno pa da kdaj tudi kaj manj...ampak nikoli ne vozim varcno...iz semaforjev pospesim potem pa po omejitvah...1x na dva ali tri mesece ko grem na avtocesto ga prtisnem do konca da se mal prepuca....tko da mislm da imas kar normalno porabo 
LP
LP
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
Po tvojih besedah sklepam, da imas serijske gume in vse ostalo?
Glede na to, da si imel premalo zraka v pnevmatikah bi ti takoj pripisal slab liter vecjo porabo glede mestne voznje in okoli pol litra na relaciji.
Glede na to pa da je se zimsko obdobje pa dodaj se kaksne pol litrcka gor
No in ce izracunas bi imel ob normalnih pogojih in poletni voznji porabo okoli 6 litrov.
Ce pa bos dosti na relaciji, pa avto malo spusti zaradi manjsega upora
Lahko te za tem zanese se na sirse pnevmatike, ker se ti bo avto zdel karjola
Glede na to, da si imel premalo zraka v pnevmatikah bi ti takoj pripisal slab liter vecjo porabo glede mestne voznje in okoli pol litra na relaciji.
Glede na to pa da je se zimsko obdobje pa dodaj se kaksne pol litrcka gor
No in ce izracunas bi imel ob normalnih pogojih in poletni voznji porabo okoli 6 litrov.
Ce pa bos dosti na relaciji, pa avto malo spusti zaradi manjsega upora
Lahko te za tem zanese se na sirse pnevmatike, ker se ti bo avto zdel karjola
...prej bo dala, prej bo frej...
Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek...
Ponosni clan Reno kluba Slovenija
Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek...
Ponosni clan Reno kluba Slovenija
Po tvojih besedah sklepam, da imas serijske gume in vse ostalo?
Ja, gume so serijske, v bistvu je na avtu skoraj vse serijsko razen platisc pa mogoce se kaksne malenkosti. Glede nizanja se nisem razmisljal, morda kdaj v prihodnosti. Hvala vsem za odgovore, se mi je sicer zdelo, da je poraba normalna glede na zimo in premalo napumpane gume, samo sem vseeno vprasal. Vozim se pa tako in tako ne prav veliko, v mesecu in pol sem mogoce naredu kakih 900-1000 km ali pa se to ne, tako da mi niti ni pomembno koliko mi zre, bolj me je matral firbec, ce bi lahko bilo kaj narobe in bi bila nekoliko visja poraba od pricakovane zgolj prvi indikator
Zadnjič spremenil trance0, dne 27 Feb 2006, 17:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Don`t worry, be happy:)
- 16v-TwInGo
- Kraj: Ribnica