Homologacija
Mene pa zanima slednje. Ko sem kupil avto sem dobil zraven homologacijski kartoncek v velikosti prometnega dovoljenja (bele barve). Not imam vpisana zatemnjena stekla, tako da so homologirana. Zdaj bom dal pa homologirat se alu platisca oz. vecjo dimenzijo gum. Ne vem pa ali imam se stari kartoncek, ali novega?
Pa ce imam starega in dam homologirat felte, mi tisto od stekel samo prepisejo v novi kartoncek?
Pa ce imam starega in dam homologirat felte, mi tisto od stekel samo prepisejo v novi kartoncek?
Re: Homologacija
Homologirat daj feltne, ker za druga se ne bojo prevec sekirali, lahk pa homologiraš pr miklavcu u Nizki mal naprej od Nazarja! Vse ti oni zrihtajo kar se kartonckov tice, ti samo platimikki napisal/-a:Na avtu sem opravil nekaj posegov pa me zanima kako je z homologacijo. Imam namrec ALU tepihe, vecje feltne, filter in nekaj malenkosti. Avto je letnik 91 tako da nimam homologacijskega kartoncka in nicesar, pa še tretji lastnik sem. Ali lahko možem v modrem recem da sem takšnega že kupil in ni bilo nicesar zraven ???
Vse kar imas homologiranega psa vpisanega v starem kartoncku ti prepisejo v novega brez da bi se enkrat homologiral. Novi kartoncek je A4 formta, stane pa se mi zdi da cca. 5000sit. Tam nekje. V lj na LPP-ju je ena stvar 7-8000sit, na RTI v MBju je cca. 14 000sit ena stvar.James napisal/-a:Mi lahko kdo prosim pove, ce mi tisto kar ze imam homologirano(zatemnjena stekla) iz starega kartoncka samo prepisejo v nov kartoncek, ali je potrebno to se 1x homologirat?
evo jaz sem vceraj RTI malo po mejlu skurcal kake cene imajo v primerjavi z LPP
, danes pa sem dobil sledeci odgovor po meilu od njih:
Spostovani!
Cenik za kontrolne preglede skladnosti posamicne odobritve predelanih vozil je formiran v treh zahtevnostnih stopnjah predelave ter za posamezne kategorije vozil:
V I.- cenovno stopnjo predelave med drugim spada:
Predelava vozila z zamenjavo vzmeti, cena je: 10.100 SIT, ter tudi predelava vozila z zamenjavo platisc, cena je: 10.100 SIT
V II.-cenovno stopnjo predelave med drugim spada:
Kombinacija vec predelav (in sicer do 5 predelav, na pr.: vzmeti, platisca, izpuh, spojlerji in zatemnitvene folije stekel), cena je 25.200 SIT
Vasa izbira je lahko:
2x predelava I.-stopnje (1x-vzmeti in 1x-platisca): cena 2x 10.100 SIT + 2.000 SIT za potrdilo o skladnosti + DDV (20%)
ali kombinacija predelav (2 do 5 predelav) po enotni ceni: 25.200 SIT + 2.000 SIT za potrdilo o skladnosti + DDV (20%)
Razlike v cenah posamezne "Strokovne organizacije" so zato, ker lahko vsaka "Strokovna organizacija" samostojno oblikuje pakete ponudb v okviru posameznih zahtevnostnih stopnjah predelav. RTI se je odlocil za narocnikom cenovno ugoden paket petih predelav ker smo na osnovi dosedanjih vlog predelav ocenili, da se vozila najpogosteje predelujejo na vac podrocjih hkrati .
Predlagamo, da se pri nasih referentih pozanimate za cenovno ugodne paketne predelave in z nase ponudbe izberete vam najustreznejse.
Lep pozdrav!
Hja tak je to pri nam ko lahko dela vsak kaj hoce
Spostovani!
Cenik za kontrolne preglede skladnosti posamicne odobritve predelanih vozil je formiran v treh zahtevnostnih stopnjah predelave ter za posamezne kategorije vozil:
V I.- cenovno stopnjo predelave med drugim spada:
Predelava vozila z zamenjavo vzmeti, cena je: 10.100 SIT, ter tudi predelava vozila z zamenjavo platisc, cena je: 10.100 SIT
V II.-cenovno stopnjo predelave med drugim spada:
Kombinacija vec predelav (in sicer do 5 predelav, na pr.: vzmeti, platisca, izpuh, spojlerji in zatemnitvene folije stekel), cena je 25.200 SIT
Vasa izbira je lahko:
2x predelava I.-stopnje (1x-vzmeti in 1x-platisca): cena 2x 10.100 SIT + 2.000 SIT za potrdilo o skladnosti + DDV (20%)
ali kombinacija predelav (2 do 5 predelav) po enotni ceni: 25.200 SIT + 2.000 SIT za potrdilo o skladnosti + DDV (20%)
Razlike v cenah posamezne "Strokovne organizacije" so zato, ker lahko vsaka "Strokovna organizacija" samostojno oblikuje pakete ponudb v okviru posameznih zahtevnostnih stopnjah predelav. RTI se je odlocil za narocnikom cenovno ugoden paket petih predelav ker smo na osnovi dosedanjih vlog predelav ocenili, da se vozila najpogosteje predelujejo na vac podrocjih hkrati .
Predlagamo, da se pri nasih referentih pozanimate za cenovno ugodne paketne predelave in z nase ponudbe izberete vam najustreznejse.
Lep pozdrav!
Hja tak je to pri nam ko lahko dela vsak kaj hoce
LPP odgovor na moj mail:
lep pozdrav!
na vasi strani sem pogledal vse, a nisem nasel nikjer cenikov
homologacij za vozila ... zanima me ce mi morda lahko posredujete ta
cenik ... koliko pridejo cene za platisca, spojlerje, vzmeti, in
ostalo ...
najlepsa hvala in lep pozdrav
do vozila.
Za Vas primer se cena za strokovni pregled giblje do 16.400 sit + 5.000
sit za Potrdilo o skladnosti za predelano vozilo.
Vec informacij dobite na tel. 01/ 58 22 707.
Lep pozdrav
na vasi strani sem pogledal vse, a nisem nasel nikjer cenikov
homologacij za vozila ... zanima me ce mi morda lahko posredujete ta
cenik ... koliko pridejo cene za platisca, spojlerje, vzmeti, in
ostalo ...
najlepsa hvala in lep pozdrav
do vozila.
Za Vas primer se cena za strokovni pregled giblje do 16.400 sit + 5.000
sit za Potrdilo o skladnosti za predelano vozilo.
Vec informacij dobite na tel. 01/ 58 22 707.
Lep pozdrav
- 16v-TwInGo
- Kraj: Ribnica