Zavore Clio A1

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
FastDay
Kraj: Semič

Zavore Clio A1

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Odlocu sm se da zamenjam servo in pumpo zavor. Prej sem mel vgrajene Benedix v Italiji pa sem dobil nekoliko mocnejsi servo ATE. Danes sem razdru sistem in pobral satar sistem vn jutri pa bom namestil novega.

Zanima me namrec kako zdej postopam ko bom nalil novo olje v sistem ga bo potrebno prezracit, pa nevem kako bi to storil vem kje so vijaki za zracenje sam nevem ce je kaksen poseben postopek a mors met avto przgan ko to pocnes? :roll:

LP
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Kaj olje bos kompletno menjal ali bo v ceveh ostalo staro?
Slika
FastDay

Vrjetno bom odspredi staknu cevke pa ga stocu vn odzad bo pa vrjetno ostalo staro :roll: Kasn predlog
Uporabniški avatar
Bojci

Kar se tice zavornega olja, ni potrebno menjavati...tudi jaz sem ga samo dolil, ko sem menjaval prednje bremze. Zavrono olja namrec nima lastnosti mazanja, ker temu tudi ni namenjeno, ampak da preko pritiska prenasa silo na batek...

Prezraci pa na prezracevalnem ventilu na cerljustih...lahko ti razlozim, kak naj bi se zraven spravu, ce se nisi delal.
Slika
FastDay

dej prosm razloz jst sem ze neki zracu sam je pedal zavor zdej neki mehak samo ko prtisnem dokonca pol pa kar prime.

Prezracevanje : jst sem tako delu najprej sem postavu fotra v avto da je tiscu pedal jst sem pa odsrafu tist ventilcek da je olje in zrak spricnu vn pol sm pa zasraufu in fotr je za tem spustu pedal. To smo ponovila veckrat na vseh kolesih avto je bil pa ugasnen. A je treba kako drgac a je kasn postopek?
Hvala
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

olje je priporocljivo zamenjat na 5let.

za vsak slucaj ce pride kje voda al pa zrak zraven...
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
Bojci

FastDay: Tak, kot si povedal, je cisto ok! Tudi jaz bi ti to napisal.

vepar: Hm...voda ne bi smela prit noter (hmm...kondenz mogoce), vendar veliko ne vpliva...bi bilo drugo, ce bi bilo dosti vode noter, da bi kaj rjavelo.
Slika
Uporabniški avatar
vepar

saj--kondenz pride..

drugac je zrak bol nevaren, k se stisne.

jst sem pa drugac odzraceval.-- nalil olje odvil ventil za odzracevanje, pocakal da je olje priteklo, ter se parkrat "napumpal" ter ponovil vajo :D
Uporabniški avatar
Bojci

Samo po tem nacinu olje spuscas ven in dolivas v posodico...hm..ne vem no...ce je ok, potem tak super.
Slika
Uporabniški avatar
vepar

nevem :D pomoje tko gre ves zrak ven... :D

aja- sej ko pumpas itak zapres vijak 8) drugac bi itak vse potleh slo :D
R5Gt turbo

Odgovor Napisal/-a R5Gt turbo »

Najprej naredi tko kt je vepar napisu, odvij vsakega posamezno in pocakaj da ole prtece! Nekoga daj v avto in nej najprej pumpa od zgornje polozaja pedala do podna kr ene parkrat, nato nej stisne pedal ornk ti pa odvij sraufk( ole bo kr ornk s silo vn spricnu zato zavaruj ksne stvari okol:) ) ene trikrat ponov to! pol pa se po ostalih na isti nacin!!
FastDay

HVALA
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Se en mali nasvet. Zacni ta postopek pri najdaljsem vodu se pravi koesu ki je najdlej oddaljeno od servo ojacevalca. no takole prvo desna zadnja guma nato leva zadnja guma nato desna sprednja guma in pa leva sprednja guma(smeri so dolocene tako kot da bi sedel v avtu za volanom in levo je levo desno je desno). Upam da sm kaj pomagu.
Štrom for wife, UPS for life.
Odgovori