Renault 5 Five --> Update 20.4

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Fuego 85

Renault 5 Five --> Update 20.4

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

No, pa sem se jaz prisel na vrsto :D ... Napisale in notarsko potrdile so se kupoprodajne in avtek je uradno moj :D ! Sedaj samo se izpit naredim, potem pa zaprosim za clanstvo v RK 8) ...

Torej punca je zadnji letnik 1996, rdece barve, 1.4 catalized (59ks). Prevozenih ima 57k km, nikoli zaletena, voznikova vrata in blatnik sta popravljena ker jo je na parkingu povozil avtodom :x . Popravljeno zelo slabo, bo treba 1x zrihtat (pomarancna barva, vidni prehodi)...

Jaz sem ji dodal samo tele radkape, volan Luisi in radio LG. Slednji presenetljivo lepo igra na 2, desetletje stara Jensen 10cm zocnika :lol: ... Ce bo zelja po muziki, mogoce spredaj 16cm v vrata in zadaj ovalca na polico, v najvecji skrajnosti se nek ojacevalec za lepsi zvok.

Avto cakam ze debelih 6let, v tem casu je bilo veliko idej o predelavi... Naprimer odbijaci v barvi karoserije, GTT look, crne sipe, francoska notranjost, GTT notranjost, nizanje, sportni sedezi, muzika taka in drugacna, feltne... Skratka vse kar se s petko da narest :lol: ! Nazadnje mi je usec taka kot je, torej dobi samo obnovo podvozja, plastike in karoserije :wink: ! Po tem, pa kot piko na i, samo se bele blinkerje spredaj in rdeco folijo na zadnje luci. Mogoce se vseeno litke :wink: ...

Vsekakor jo mislim cuvati, ter polirati kromirani znakec se naprej :twisted: ...

Aja, skoraj pozabil :lol: ...

Fotke:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Hehe, sem se spomnil na se eno zanimivost... Zaenkrat so notri se 2x prevelike prevleke za sedeze, saj jih je mami takrat dala v petko iz opel astre, ki smo jo prodali :lol: ! Stopalke sem pa dobil za rojstni dan, da ne bo pomote :wink: ... Pa se uporabne so, noga ne drsi ce je moker podplat!

Lp
Zadnjič spremenil Fuego 85, dne 20 Apr 2006, 21:49, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

zazgi preleke, kupi nove tepihe, spraskaj trikotnik z zadnje sipe :wink:
drugace pa je videti lepa

kdaj bo pa izpit?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

lep avto.
dobra barva
se spomnim ko smo ga se mi meli in sem si ze delal plane kako ga bom predelal. pa je prej sal papa.

no sej vsi vemo kako je na zacetku.
kupis avto pa ti je vsec tak kot je. samo da je tvoj.
potem pa se zacne.
korak po korak. malo po malo.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Shusuglao napisal/-a:zazgi preleke, kupi nove tepihe, spraskaj trikotnik z zadnje sipe :wink:
drugace pa je videti lepa

kdaj bo pa izpit?
To je to ja :wink: , sm cist pozabu na te malenkosti :P ...

Za izpit je pa ze vse nared, v pon. imam prvo uro voznje :wink: . V sredini aprila bo sigurno ze narejeno... Odvisno v kakem casu bom sprejet na glavno, prijavim se takoj ko bom 18 8) .

MaTeO, ravno zato ker je dosti ohranjena, se jo ne bom spravil prevec predelovat. Bom poskusil izpostaviti originalnost. Porihta se samo tam kjer jo je napadla rja, plastike na novo spricnt, ker so ze izgubile barvo... Potem pa mogoce take stvari, ki se jih da zamenjat nazaj na original (litke, zmigavci...).

Rambo, mislim da me kasneje ne bo nic prijelo, da bi kaj ustvarjal... Kake malenkosti se bodo v notranjosti spreminjale, da mi ne bo dolgocasna postala :wink: . V preteklosti sem ze ogromno vlozil v skuter, tk da me je ta mrzlica ze malo minila :lol: ... Imam pa se Fuega na lagerju, ki ga moram zrihtat. Tk da je se veliko dela :wink: .

Vse ideje in zelje ki bodo ostale na papirju, pa mislim nekoc izvest na avtu ki si ga res ze dolgo zelim... Renault 5 GTT :wink: ! Brezveze Five neki okol obracat, ko ima turbo 80% stvari ki sedejo na petko ze v originalu :lol: !?

Joj, pozabu sm na neki... Edini karoserijski dodatek ki bi ga res rad dobil za Five, je zadnji spojlarcek. Take obliko kot od GTT, original od Renaulta... Samo da je crne barve in narejen iz gume ce se ne motim!? S tem da ima na levi strani vgraviran renaultov znakec :D ... Ce kdo to najde, se priporocam!

Lp
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

lepa 8) pa tud ohranjena se mi zdi :D drgac pa se antenco krom nabavi pa zamenji ( lahko das spet orgii. nazaj ) :D
Dare

Slika
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

lepo ohranjena, upam da ti bo dobr sluzila :wink:

drgac pa une stopalke vun tkoj zdej, pa nalapke dol, pa kak mas lahko v avtu prevleke? jst sem mel v svojem original za 19ko pa sem jih prvi dan ven vrgu in zakuru pa so ble cist cele in kompletne.

kaj niso ble petke letnik 96 vse mele zatmenjene sipe ter branike farbane v barvo karoserije?
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Ziv
Ja lepo ohranjeno petko mas ta bo se za v muzej :)

@teso Peteke ki so imele zatemnjene sipe,malo drugacno oblazinjenje, plastike po vratih,urco na armaturi, krom okol avta so bile Five +, navadne pa Five in podobno z Campus+ in Campus. Je bla pa se verzija Prima ki je imela se stresno okno. in nazadje je bila se Bye Bye (nevek kako se napise :P ) motorji 1.1, 1.4, 1.6D
To so bile petke iz NM
Uporabniški avatar
Fuego 85

Antence so men kr usec take originalne :D , nevem zakaj, take igrive se mi zdijo :lol: ...

Stopalke bodo se kar nekaj casa, dokler ne kupim lepsih :wink: , prevleke pa gredo ven ob priloznosti :) .

Fantje, s cim naj se lotim te nalepke "otrok v avtu"?? Sem malo z nohtom poskusil in ga skoraj odlomil :lol: ...

Lp
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ja jaz sem zadaj tiste Elf pa ostale z fenom in razredcilom in je slo po kakem bojo 1h z nalepko vse lepo dol:) tak da spravi se zravn pa bo:) Am antene pa ne kupit ker ti jo bo slejkoprej en mazno...tak so jo men pa ker je bla mocno gor prsraufana so mi jo zlomli vred z plastiko kjer se prisrauffa:) sami stroski..
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

lepo ohranjena :wink:
nekaj pametnih predlogov so ti pa ze dali :)

ps:sm mislil da ze imas izpit,kaj se je zavleklo?
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

a je nalepka z zunanje strani?

nitro razrecilo, aceton, lahko si se s fenom malo pomagas ce ne bo slo
pa pazi da ti razrecilo/aceton ne stece dol na gumo

vzemi eno krpo ali kos vate, napojis z razrecilom in pocasi namakas nalepko dokler ne rata mehka potem pa zvleces dol :wink:

ce je z notranje pazi da ne spraskas crtic za gretje sipe stran
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Fuego 85

Liquid napisal/-a:ps:sm mislil da ze imas izpit,kaj se je zavleklo?
Baje ga pred 18. rojstnim dnevom ne mores imet :lol: ... Takrat sem misli da se bo dalo, zarad tistega zakona... Pa je itak vse v vodo padlo. Zdej se gre pa zares :wink: !

Hvala vsem za nasvete, bom cez vikend spravil dol nesnago :wink: !

Prevleke pa so ze zunaj, avto je spet malo drugacen :P ...

Lp
Uporabniški avatar
Fuego 85

Pa sem si omislil prve litke :D ... Dosti ugodno sem jih kupil od kolega, tako da me ni niti zanimalo ali bodo pasale na moj avtek :lol: ...

...in niso :lol: :
Slika
Spredaj se je amortizer vsedel na gumo, tak da se kolo sploh ni vrtelo... Zadaj pa je sedla kar karoserija :? .

Slika
Tukaj se kar nekako zgleda :wink: !?

Slika
205mm na petki :twisted: , samo malo je nagnjena ker je vecja guma kot na desni :lol: !

Seveda je prvi razlog da zadeva ni sla gor, dimenzija gum, ki je 205/50/16... Feltne same po sebi niti ne izgledajo tako veliko glede na avto. Mislim, da bi znala zadeva celo funkcionirat, ce bi dal gor gume 195/40/16 + 20mm distancniki??

Lp
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

kaj to mas 16" :P pol ne pasejo,za kolk zdilas naprej:D

ps:potrgaj do konca stranske nalepkice :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Fuego 85

16 so ja :D ... Vse pase, ce je volja :wink: ! Sem bral ze o petkah ki vozijo 18 8) ... Samo meni to itak ni, pac probal sem :D ! Skor zih bi slo z kakimi distancniki, manjsimi gumami... Sam ni dnarja da bi to kril :? .

Stranske nalepke bom dal pa se nazaj, samo da dobim nova vrata in blatnik :D ! Leta nazaj sem jih mislil potrgat, danes sem pa mnenja da pasejo na avtek :D ... Five brez teh nalepk se mi zdi kot... Hm, Terminator brez misic :lol: . Po drugi strani pa, ce jih nima clovek takoj vidi da je bila poskodovana :oops: ...

Evo tukaj imas link do litk:
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=65157
Sporoci mi na PM koliko si pripravljen odstet :wink: ...

Lp
Zaklenjeno