Megane dci ne vzge - pumpa?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
oby

Megane dci ne vzge - pumpa?

Odgovor Napisal/-a oby »

Danes mi megane 2002 dci ni hotel vzgati. Ker sem bil na avtonetu, so mehaniki nekaj dregal pod sprednjo desno gumo in je vzgal. Baje zanic bencinska pumpa. Cena menjave kao cca 60.000 sit, kar se zdi meni malo sumljivo prevec. A ima kdo priblizne realne cene in morda sliko oz diagram kako to spodaj zgleda, da bom zjutraj vedel kam zokat :)

Hvala
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Megane dci ne vzge - pumpa?

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

oby napisal/-a:Danes mi megane 2002 dci ni hotel vzgati. Ker sem bil na avtonetu, so mehaniki nekaj dregal pod sprednjo desno gumo in je vzgal. Baje zanic bencinska pumpa. Cena menjave kao cca 60.000 sit, kar se zdi meni malo sumljivo prevec. A ima kdo priblizne realne cene in morda sliko oz diagram kako to spodaj zgleda, da bom zjutraj vedel kam zokat :)

Hvala
MHM
Koliko kilometrov pa ima avto :?:
Mislim pa da je pumpa se drazja, tko da je men ze kr mal suljivo nizka ta cena za 60.000 sit. :!:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
oby

Odgovor Napisal/-a oby »

avto ima 120kkm... Zakaj bi bila ta pumpa prepoceni? sej gre za navadno pumpo goriva baje, na forumu sem najdu podatek da je bila za scenica 1.6 cca 22.000 sit... Ne vem pa kaj bi bila ta bistveno drugacna :oops:
Uporabniški avatar
Tommy30

Kokr jest vem so cene dizelskih pump cenovnega razreda 700 do 1000eur.

Nisem pa cist 100% ker je na svojmu se nisem rabil menjat in mi zaenkrat avto dela brez problemov.Ima pa 140.000 km.

Kako se pa je zacelo kazat da bo crknila :?:
Al je kr naenkeat sla u k... :?:
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: Megane dci ne vzge - pumpa?

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Bencinska pumpa pri sprednjem kolesu? A ni ponavadi v tanku?
lp Dejan
Uporabniški avatar
sharkec
Kraj: zalec

Odgovor Napisal/-a sharkec »

avto je dci, ti pa omenjas da je sla bencinska pumpa... :?:
jah, pri dizlih mas dve pumpi, visokotlacno in nizkotlacno...in ena je res pri desnem kolesu, blizu no, vsaj pri laguni II je tako...ce ti je sla ta, je res pocen u primerjavi z ono u tanku...no, vsaj za lagunco pride okol 50k nova original...prever najprej use kontakte okol pumpe in jih zmer, ce pa ne gre drugac, pa zamenji...
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Pac bencinska pumpa v smislu za bencin..Mislil je crpalka za gorivo :) Isti k...:) Drugace pa, ne kupovat original, razen ce mas 2 much dinar :)
lp Dejan
BadBoy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

indy
Pri kolkih kilometrih se je pa tebi to zgodilo ??
Megane 1.9 dci 2003
Uporabniški avatar
oby

Odgovor Napisal/-a oby »

Je sla ta pumpa - recejo ji precrpalka :roll: Ponaredek je bil mal pod 40 jurjev + delo 4 jurje. Ma pa moj 126kkm
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Sicer stara tema, vendar nikjer ne zasledim enega podatka...

... ko crkne pumpa, avto vergla ali ne?

Se boljse bi pa bilo, ce bi mi znal povedat nekdo kaj bi lahko bilo narobe. (1.9dci 03 megane) Avto da normalno sam kontakt, ko pa bi moral vzgat se ne zgodi nic, ampak samo 2X zapiska in po nekaj casa napise electric fault (ele. napaka) in ventilator kilerja pricne vertet (ko ugansem kontakt ventilator se par minut vrti)???

Edino kar sem se opazil, je to, da prvic ko mi ni hotel vzgat je bil avto sigurno se ogret in bi moral pri kontaktu (kolikor vem) dvignit tudi kazalcek temperature vode, vendar ga ni (kazalcek nivoja nafte je dvignil)!

Crknu racunalnik?
Crknil kaksen termostat pa preventivno noce vzgat?
???
Uporabniški avatar
Tommy30

FBR napisal/-a:Sicer stara tema, vendar nikjer ne zasledim enega podatka...

... ko crkne pumpa, avto vergla ali ne?

Se boljse bi pa bilo, ce bi mi znal povedat nekdo kaj bi lahko bilo narobe. (1.9dci 03 megane) Avto da normalno sam kontakt, ko pa bi moral vzgat se ne zgodi nic, ampak samo 2X zapiska in po nekaj casa napise electric fault (ele. napaka) in ventilator kilerja pricne vertet (ko ugansem kontakt ventilator se par minut vrti)???

Edino kar sem se opazil, je to, da prvic ko mi ni hotel vzgat je bil avto sigurno se ogret in bi moral pri kontaktu (kolikor vem) dvignit tudi kazalcek temperature vode, vendar ga ni (kazalcek nivoja nafte je dvignil)!

Crknu racunalnik?
Crknil kaksen termostat pa preventivno noce vzgat?
???
Odklopi mu akumulator za 10 minut pa zopet probaj. Morda pomaga, po resetu
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Zal ze probal... in ravno ene 10 min je bil odklopljen... nobenega efekta...

Ve mogoce kdo kolk stane rac.?
Uporabniški avatar
Tommy30

FBR napisal/-a:Zal ze probal... in ravno ene 10 min je bil odklopljen... nobenega efekta...

Ve mogoce kdo kolk stane rac.?
Ja pa dej najprej zadevo priklopi na comp, da sploh vidis kaj je narobe.
A ni skoda full kesa dajat za racunalnik avta, da probas ce je to napaka?
( ce ze poklici na odpad in kupi rabljenega, ali pa avtoelektronika v LJ to ugodno porihta).

Morda je pa res kaka malenkost, zaradi katere avto ne dela...
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Priklop na rac. mi ne gine... to je logika... in nisem reku da bom najprej kar na blef kupoval rac. motorja...

Vprasal sem, ce pri napaki pumpe avto vergla ali ne in ce slucajno ze imel kdo podoben problem kot jaz...
Uporabniški avatar
hermand

Odgovor Napisal/-a hermand »

Avto mora verglati ce pumpa crkne, mogoce je crknil zaganjac, akumulator in zato ne vzge.A na armaturki kaksna lucka utripa?
Odgovori