2006 Renault F1 - R26

Novice iz sveta Renault
Uporabniški avatar
Clio_RS
Kraj: Gorenska

2006 Renault F1 - R26

Odgovor Napisal/-a Clio_RS »

Prva testiranja z novim dirkalnimom 2.4 V8

Slika

Slika

Slika

Nic prevec radikalnega na zunaj ceprav mislim glede na vse izjave bo letos tud zlo dober dirkalnik.

Lp.
Clan Renault Kluba Slovenija
metallic
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a metallic »

Tale oblika je se iz sezone '04 ce se ne motm, tazadna geskoynova sasija.
Drgac pa ce bi mi rekl, da je '05 bi verjel... cist isti je...
Bojda ma okol 700km... Klinci, kva so naredl iz tega... :(
SlikaSlika
Uporabniški avatar
Clio_RS
Kraj: Gorenska

Odgovor Napisal/-a Clio_RS »

Slika

11.01.06 so z to formulo testiral.Pol pa ne vem a je sasija ze tanova al ne ?

http://f1.racing-live.com/f1/en/index.html
Clan Renault Kluba Slovenija
Uporabniški avatar
West_RAP
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a West_RAP »

fantje kolko to stane kr bi si rad kupu :D
Fanj se jeb... oz. jemte vsi skupaj!!! :D
metallic

Valda da je nova sasija, ce ma V8 not... :D

@west: Sumijevo lahko kups za cca 300keur pa se skatlo rezervnih delov dajo zravn. :wink:
SlikaSlika
pety
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pety »

Fantje to je definitivno nova sasija!!

Staro iz lanskega leta si lahko pogledate na renaultf1.com. Ta nova ma cist druge "luftajnlase" in zadnji spojler.

Zgleda pa hudo! :twisted:
"Renault ?°e ni slabega avta naredo"
metallic

Slika
Slika
Slika
Slika

Uradne fotke. :D 8) Letosna sezona bo nasa! 8)
i hope...
SlikaSlika
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Odgovor Napisal/-a xdss »

Spet bo schumi :angel: mi pa :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes:

Upajmo spet na isto sezono
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Monte Carlo - Zelo nespektakularno, a vseeno najbolj prestizno v primerjavi z ostalimi ekipami formule 1, so se svetovni prvaki predstavili za prihajajoco sezono formule 1. A v pravem spomladanskem vzdusju v Monte Carlu je bolj kot na novo orozje mnozica novinarjev cakala na priloznost na vprasanja o dogodku, ki je bil zagotovo vrhunec zimskega pocitka. O podpisu pogodbe Fernanda Alonsa z McLaren Mercedesom. Aktualni svetovni prvak nad vprasanji seveda ni bil navdusen in je zato o zadevi povedal le malo. ‘Verjamem, da je bila poteza najboljsa za mojo nadaljnjo kariero,’ je na kratko razlozil. ‘Danes ni trenutek, da bi razpravljali o tej zadevi,’ je se dodal ob namigovanjih, da je k Ronu Dennisu odsel zaradi denarja. Bolj zgovoren je bil Flavio Briatore, ki je se vedno manager mladega Spanca. Ceprav je bilo tudi na odru, ob predstavitvi novega dirkalnika R26, cutiti bolj hladen odnos med Alonsom in Briatorejem, je Italijan zatrdil, da temu ni tako. ‘Sprejemam njegovo odlocitev, ni mi pa bil vsec nacin, kako se je novica razsirila po medijih. Mislim, da bi morali pocakati in zadevo razkriti sele sredi sezone, kot se to ponavadi naredi,’ je v svojem slogu povedal Flavio.

Francoska ekipa je prepricana, da lahko z letosnjim dirkalnikom ponovijo lanski uspeh. To so dokazali ze na zimskih testiranjih, ko je bil Fernando Alonso z novim dirkalnikom ves cas najhitrejsi. In kot pravi sam, bo lahko letos dirkal se bolj sprosceno. ‘Lansko leto sem bil pod vecjim pritiskom. Prvic smo imeli zares konkurencen avto in vsi so od mene pricakovali, da se bom izkazal. Zato je letos toliko lazje, ker sem svoje dokazal. In novi sezoni ni spremenilo popolnom nic. Popolnoma samozavesten in motiviran sem,’ je poudaril Spanec.

Ob spanskemu dirkacu v ekipi ostaja Giancarlo Fisichella. Novost v ekipi pa je Heikki Kovalainen, ki je v lanski sezoni sicer osvojil prvenstvo GP2. Finec, ki je pravo nasprotje svojih rojakov je bil na predstavitvi poln energije, sicer pa velja, prav tako kot v preteklosti Alonso in Raikkonen, za enega vecjih talentov v formuli 1.

Novi dirkalnik R26 je delo Tima Denshama in Boba Bella, ki sta zmagovalno formulo sestavila ze lani. Sasijo so osnovali na lanskemu dirkalniku, seveda v skladu z novimi pravili. 2,4 litrski osemvaljni motor, nov nacin kvalifikacij in menjava gum med dirko so najvecje spremembe v letosnji sezoni. Le-ta lahko se kako hitro ‘prevrnejo’ lanskoletni vrstni red v svetovnem prvenstvu formule 1.

vir: www.delo.si
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

xdss napisal/-a:Spet bo schumi :angel: mi pa :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes:

Upajmo spet na isto sezono
Hehehe, letos mi zmagamo.
Ferrari vam bo ze pokazau!!!!!
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

two sides, one winer :twisted: reno power :D
Dare

Slika
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

ferrari will f.u.c.k you up this year 0X :twisted:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

PAZI TOLEEEEEEE

Odgovor Napisal/-a gogi »

Schumacher pri Renaultu?

Pred prihajajoco dirko v Imoli, ki bo 23. aprila v Formuli ena spet vre. In spet je v srediscu pozornosti prihodnost sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja.

Po porocanju RTL.de naj bi 37-letnik, ki ima pogodbo s Ferrarijem do konca leta 2007 tudi v prihodnje sedel v dirkalniku F1, a ne vec v rdecem, ampak v modro-rumenem. Sef Renaulta Flavio Briatore si zeli nekdanjega varovanca, Schumi je v letih 1994 in 1995 z Renaultom pridirkal dva naslova, pripeljati nazaj. Po besedah Schumacherjevega menedzerja Willija Weberja naj bi Flavio pokazal zanimanje za skupno sodelovanje. Briatore naj bi ze sanjal o vzponu Schumacherja, seveda v njegovi ekipi. Schumija po dveh susnih letih spet okronati za kralja Formule ena.

A Weber je zaenkart pogajanja gladko zavrnil. Po njegovih besedah se mora Schumi najprej odlociti ali bo sploh nadaljeval kariero in sele tedaj bi se lahko zaceli pogovarjati, najprej s Ferrarijem.

Vir http://www.vecer.si/
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

wtf??

80k SIT penzije, pa naj doma po tv dirko gleda :D
Slika
metallic

Upam, da ne. :?

Drgac se mi zdi pa zanimiv, da je renault se vedno drugorazredno mostvo in za dirkace in za navijace... :shock: :?
SlikaSlika
Odgovori