twingo (cuka) problem!!!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
marteens

twingo (cuka) problem!!!!

Odgovor Napisal/-a marteens »

imam problem ,ki ga ne znam nikakor resit oz.servis......kar naenkrat se v avtu pokaze oranzna lucka za okvara motorja,nato avto "crkne",ga normalno vzgem in je zopet vse o.k.,vedno bolj pa se dogaja da ko moram nekje pocakat,se prizge lucka in avto trokira kot da bi hotel crknit,nato dodam gas in se lucka ugasne in je zopet o.k.,dogaja pa se cist razlicno,vcasih takoj zjutraj po nekaj min.,drugace pa tudi kar po nekaj prevozenih km...
prosim pomagajte...... :?: ,svecke v avtu so originalne....avto je pa l.2001 1.2 16 v
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Zivjo!
Polet sm meu isti problem kokr si ga opisou in moj twingo je isto letnik 2001 z motorjem 1.2 16v!
Sou sm na servis in so mi ga prklopil na racunalnik in je biu nek regulator al eno stikalce pr masini mau zjahano in tistu je biu kao vzrok! Naj ti ga prklopjo pa bodo zihr vidl vsaj pr men so tist del je hitro zamenljiv ampk drag :lol: ! Ne vem pa tocnu kaj je blo k nism nek majstr za masine, tok da ne me za besedo drzat :D!
Lp
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Po moje bi bila lahko Lambda Sonda.
Ponavadi ko se prizge lucka od motorja je to to.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Marsikaj je lahko - ne vem katere vzigalne tuljave je imel ta avto - ali so med tistimi ki crkujejo?
Pa itak - ne vem koliko kilometrov imas, ampak 2001 pa original svecke.
Najprej to zamenjaj, ker mozno da zaradi prebijanja ne pride do vziga (avto trokira), zaradi trokiranja ti pa lucka posveti.
LP, Samojed
marteens

Samojed napisal/-a:Marsikaj je lahko - ne vem katere vzigalne tuljave je imel ta avto - ali so med tistimi ki crkujejo?
Pa itak - ne vem koliko kilometrov imas, ampak 2001 pa original svecke.
Najprej to zamenjaj, ker mozno da zaradi prebijanja ne pride do vziga (avto trokira), zaradi trokiranja ti pa lucka posveti.

danes sem bil pri pooblascenem servisu, in mi je zamenjal nekaksen senzor na vrhu masine,vendar to ni to.....,se vedno isto,rekel pa mi je da je lahko narobe se nekaksna loputa. Je ze imel kdo isti problem z loputo.....?

Avto ima 85.000 km,svecke pa so nove originalne not(ker sem jih zamenjal na servisu pred enim tednom),naj zamenjam tuljave si mislil??
imajo tuljave kaksno oznako???
Uporabniški avatar
Samojed

Nekateri so imeli menda enake kot clioti, sceniki itd - na vsaki svecki svoja tuljava, do tja peljejo samo drobne zice. Potem so imeli nekateri tako, da gre iz 2 sveck na isto "skatlo" debel drat, nekaterim pa iz vseh 4 sveck na isto "skatlo"

Za probleme z loputo - sigurno bi tester to pokazal, vendar so ti problemi zelooo redki, ce sploh so, vcasih si kar zmislijo nekaj.
LP, Samojed
marteens

Samojed napisal/-a:Nekateri so imeli menda enake kot clioti, sceniki itd - na vsaki svecki svoja tuljava, do tja peljejo samo drobne zice. Potem so imeli nekateri tako, da gre iz 2 sveck na isto "skatlo" debel drat, nekaterim pa iz vseh 4 sveck na isto "skatlo"

Za probleme z loputo - sigurno bi tester to pokazal, vendar so ti problemi zelooo redki, ce sploh so, vcasih si kar zmislijo nekaj.
kaj pa indikator gornje mrtve tocke,tudi to so mi ze omenjali????
najboljsa varijanta bi bila da si nekje sposodim te vzigalne kable pa sprobam.....,a to pomeni da ce loputa ne deluje mu pokaze na racunalniku, ker na racunalniku mu je pokazalo samo nekaksno tipalo,to je to kar mi je zamenjal vendar avto dela isto...
Uporabniški avatar
Samojed

Predvidevam da ti je tipalo mrtve tocke menjal, ja.
v loputo itak dvomim, samo menjava kablov pa ne bo pomagala. Bo treba celo spulo oz cel blok dobit za probat.
LP, Samojed
marteens

Samojed napisal/-a:Predvidevam da ti je tipalo mrtve tocke menjal, ja.
v loputo itak dvomim, samo menjava kablov pa ne bo pomagala. Bo treba celo spulo oz cel blok dobit za probat.
Ti kabli, ki jih omenjas, a so to kabli, ki gredo iz sveck na motor oz.blok motorja ali je to kaj drugo??Gledal sem in,ce je to to,sem ugotovil da ima vsaka svecka svoj kabel, a so to te tuljave, ki crkujejo???

LP.
martin
Uporabniški avatar
Samojed

Ce imas moznost poslikaj in prilepi sliko, bomo najlazje ugotovili kaj in kako je.
LP, Samojed
marteens

danes sem bil pri pooblascenem serviserju, kjer so mi zamenjali blok z temi kabli,in ko sem sem odpeljal od njih je bilo vse o.k.,po eni uri voznje,pa se zopet pojavi lucka na armaturki,avto po nekaj sekundah crkne......ga prizgem in zopet vse o.k.,se peljem domov cca.1 uro in je zopet vse o.k.....
Ne vem kaj bi se lahko bilo????ali je moznost, da bi "prebijal" kaksen kabel????, ker sem ze cisto nor....... :evil:
Uporabniški avatar
Samojed

Sranje to res. A si tuljave placal? pelji nazaj in naj ti vrnejo kes in stare tuljave, ker ocitno ni nic narobe z njimi.
Bo res treba idkat kako glupo napako - npr slab stik na tistem rdecem gumbu zraven motorja, ki izklopi bencin v primeru trka.
LP, Samojed
marteens

nic vec mi ni jasno.......vceraj sem se peljal v lj., 110 km od mene vstran,avto je delal kot da je nov,pridem v lj.,ga parkiram,pridem nazaj cez 15 min. ga vzgem in zopet isto.... :cry: :cry: potem avto vzgem, malo nabijem gas in je zopet do doma vse o.k., ko se mi pa lucka prizge, ce pustim avto v prostem teku se ugasne, ce pa nabijem gas pa se lucka ugasne in je o.k......
marteens

daj napisi kaj ti bodo ugotovili, ker jaz sem sedaj odpeljal avto k enemu mojstru,da bo pogledal vso napeljavo oz.ugotovil ce je kje kaksen slab stik, ker ce ne bo pa sel avto v drevo.......saj je kasko :D :D
marteens

North napisal/-a:Imam iste probleme z Clio-tom 1.2 16V 2002 letnik, prevozenih 38.000 km. Med cakanjem na semaforju ali kje drugje se kar neenkrat prizge kontrolna lucka (lucka zagonskega segrevanja in napake na elektroniki), sedaj tudi med voznjo v koloni do 40 km/h, posledica pa je da avto ugasne. Pomaga edino, ce pravocasno opazim da je nekaj narobe oz. ce se prizge lucka da pohodim gas in mu nabijem obrate (tako ne crkne).

Avto so priklopil na racunalnik vendar ni pokazal nobene napake. Na servisu so mi menjal svecke (ze 2x), vzigalno tuljavo, in nekasen kabel z konektorjem (senzor) na vrhu masine, pregledal so tudi lopute, vendar avto se vedno ne dela. Sedaj ga bom peljal ze sedmic na servis. :mad:

Lp

Daj povej, ce so ti kaj ze ugotovili.....?????
Odgovori