R Clio DCI 1,5

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Miran

R Clio DCI 1,5

Odgovor Napisal/-a Miran »

Najprej vsem lep pozdrav.
Mogoce sem odgovor na moje vprasanje kje spregledal, vas pa prosim za pomoc.
Na servisu sem imel vozilo 8x, napaka se vlece se iz casa garancije, odpraviti pa je ne znajo. Vsakokrat delajo kaj drugega, napaka pa se kar vlece. In to je?

Kar na lepem sredi voznje se na armaturki posveti lucka (tista spirala, ki je menda tudi za gretje masine), vozilo izgubi moc, zato lahko tiscim plin do konca, avto pa le pocasi gre. Vcasih se lucka kar hitro ugasne in je avto spet poskocen, vcasih avto ustavim, ga ugasnem, da se racunalnik resetira in po ponovnem vzigu vcasih izgine, drugic pac ne. Ce je vozilo v leru (stoji na mestu), se lucka vcasih prizge, stevilo vrtljajev pa naraste samo od sebe. Med voznjo spremljam porabo goriva preko potovalnega racunalnika in je vcasih ob gorenju lucke skoraj nic, drugic pa ogromna. Najvecja tezava je v tem, da se kaj takega zgodi tudi med prehitevanjem in je smrtno nevarno, ker avto noce vec potegniti.
Vse to z zunanjo temperaturo zraka nima povezave, ker je tako poleti in pozimi. Avto bo star stiri leta, zafrkava pa ze dve leti.

Na servisu enkrat popravljajo pedal za plin, drugic samo resetirajo racunalnik, ki pac kaze napako, tretjic raztikajo in spet stikajo konektorje, jih mazejo, spricajo,..., potem spet menjajo grelne svecke in tako naprej.

Ne vem, na koga naj se obrnem, da bi mi znal svetovati, zato se obracam na vas.
Ce je kdo ze slisal za podobno tezavo, naj mi prosim svetuje.
Hvala vnaprej in lep pozdrav!
Miran
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: R Clio DCI 1,5

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Kaj naj recem, mas smolo. Ocitno mas tako pravjo petkov avto..sux :( . Tvoja zgodba prica o nesposobnosti servisa, si peljal ze na kak drug servis?
lp Dejan
Miran

Ne.
Pozna kdo kaksen servis, kjer lahko po e-posti vprasas za nasvet?
Link, mogoce?
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Tezko bos dobil nasvet preko e-maila :D Edino to se lahko not glasi: oglasite se pri nam, da stvar pogledamo. Pravis, da se nisi probal pri drugem servisu. Jaz bi se takoj ko bi se napaka pojavila drugic sel drugam. Ocitno so na servisu nesposobni in znajo v najvecih primerih samo iztikati in pucati kontakte :?

Resno ti priporocam kak drugi servis :wink:
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Zdravo.
Sem ze kar nekaj casa nazaj pisal o enaki zadevi, ki se mi dogaja:
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... highlight=

Meni se prizgejo lucka STOP, predgretje in za motor. Skoraj vedno kadar dam gas do konca. Svetijo par sekund ali pa rahlo spustim gas in ugasnejo.

Na servisu je pisalo tokokrog sveck. Se mi dogaja ze vec kot leto pa se nisem sveck menjal....

Enak problem tvojemu pa se mi je zgodil ene dvakrat. Med voznjo se je posvetila lucka za predgretje (spirala), moci ni bilo vec, obrati so obstali pri okoli 3000 vrtljajih/min. Pa sem spustil gas in je lucka ugasnila ter avto normalno vlekel naprej. 1. ni bil problem, ker se je to naredilo na avtocesti, 2. bi se pa lahko ubil, ker se je to pojavilo ravno med prehitevanjem pa se nasproti se je en peljal.

Ne vem, ce sta zgornji in ta problem povezana, priziga se pa ista lucka. Mislim, da takrat ko gori samo lucka za predgretje, da to pomeni okvaro na elektroniki in se racunalnik v avtu prestavi v servisni nacin - toliko se se lahko peljes, da prides do servisa.

Kot pravim se je meni to zgodilo 2-krat v letu in pol in prevozenih 60.000 km tako da se zaradi tega ne obremenjujem prevec.

Lp.
Miran

Ja, moj avto pa bo star 4 leta pocasi, prevozenih imam 32.000 km, zadnje case je pa ze za znoret, tako nagaja ta presneta luc, oz. jemanje moci.
Zanimivo je se to, da se je enako vceraj zgodilo mojemu kolegu pri Kangooju, pa so mu rekli, da je zamrznil kondenz, ki naj bi se nabral nekje na kontaktih pri pedalu za plin. Servisna hisa je bila druga.
Hec je v tem, da meni pri +30 stopinjah tak kondenz zelo tezko zmrzne, ne?
No, in zaradi te tezave bom najbrz menjal avto, ki ga gotovo se nekaj let ne bi, ker nima nobene druge napake, nobene praske, niti okruska od kakih kamenckov ne. Pri tem sem sel v nakup staro za novo, ker so mi pac Clioti vsec, najbrz bom to storil ponovno, a ne vec pri tej avtohisi.
Ce ima se kdo kaksno idejo - kar na dan z njo.
L.p.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Iz katerega konca si,tak ,da bi ti recimo svetovali kak dober servis,recimo za zadnji poiskus odprave napake :?:
Uporabniški avatar
SpEkTr

killah bee napisal/-a:Iz katerega konca si,tak ,da bi ti recimo svetovali kak dober servis,recimo za zadnji poiskus odprave napake :?:
Ko smo ravno pri servisih, bi kdo lahko napisal kje je zakej. Zadnjic sem nekje prebral , da je v Skofli Loki en soliden...
Kaj pa tko, taki servisi ki niso uradni. Ko bo garancije konec ga bom peljal verjetno na tak servis, kake ploscice menjat, itd...Se mi zdi blesavo tam placevat, bajne vsote...
lp Dejan
Miran

Sem s Koroske, kjer sta servisa v Prevaljah in v Slovenj Gradcu. Menda je zelo dober servis v Levcu pri Celju. VĂ© kdo kaj vec?
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Jp, jaz ga vozim v Levec, Cliota sem vozil tja, zdej imam novega, pa se ni bil na servisu :D . Ta nas v Velenju Avto Dom sux :mad: , Levec mi je odpravil napako z sobo vbrizga, ko v Velenju pojma niso imeli kaj je narobe :?
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

kljukec_ napisal/-a:Jp, jaz ga vozim v Levec, Cliota sem vozil tja, zdej imam novega, pa se ni bil na servisu :D . Ta nas v Velenju Avto Dom sux :mad: , Levec mi je odpravil napako z sobo vbrizga, ko v Velenju pojma niso imeli kaj je narobe :?
za levec tt js loh recem d so zakon. ustrezni ful. mene so vzigalne zezale, sm prisu tja, pa menju vse, pa sm dobu se popust. v glavnem tt jst priporocam levec
Slika
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

SpEkTr napisal/-a:
killah bee napisal/-a:Iz katerega konca si,tak ,da bi ti recimo svetovali kak dober servis,recimo za zadnji poiskus odprave napake :?:
Ko smo ravno pri servisih, bi kdo lahko napisal kje je zakej. Zadnjic sem nekje prebral , da je v Skofli Loki en soliden...
Kaj pa tko, taki servisi ki niso uradni. Ko bo garancije konec ga bom peljal verjetno na tak servis, kake ploscice menjat, itd...Se mi zdi blesavo tam placevat, bajne vsote...
Jst sm iz loke pa ne vem za nobenga pametnga tle pr nas..js ga kr v vas konc furam ( cerkle ) :D
Uporabniški avatar
SpEkTr

Zadnc na suxu je en govoril. A si zadovljen s preso?
Aja v loki je bil pa ta:
http://www.informacija.net/podrobno.asp ... &jezik=SLO
lp Dejan
Miran

Ze kdo kaj vec ve?
Miran

Nihce?
Odgovori