Ti cvili, ko obracas volan na mestu ali ko ze speljes oz. med voznjo? Crpalka za servovolan zna spuscat zvoke, ce volan na mestu obracas - takrat je najbolj obremenjena.
Preveri nivo olja za servovolan, lahko pa je cviljenje posledica nizkih temperatur - cvili tudi ko se avto ogreje?
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
Ma res je da cvili zdej ko je hladneje, da prej ni, sam upam da to ni naklucje. Cvili tudi med voznjo, samo ne cvili nonstop ko vrtis volan, ampak samo na dolocenih tockah.
To se tut men dogaja, ampak ne skos, ko je pa toplo pa neha...oz cvili na zgornjem delu volana kot da bi se volan drgnu ob armaturo. Bil sem na servisu pa pravijo da ni videt da bi blo kej narobe. Upam da res ni.
ni nic s servotom...mam jaz iste probleme, ker mi cvili gor pri volanu.
Mi pa cvili bolj ob toplejsem vremenu, sedaj ne. Nisem pa se razdiral vsega, da bi namazal, ali nekaj..
Zgleda ta je tole kar hibita tehle starejsih meganckov. Moj je Coupe 1,6 l. 1998 in v zimskem casu cvili na enak nacin, kot ste ze opisali (ribanje na suho ob nekaj). Na servisu tud nic ugotovili.
Pri katri mi je tudi cvililo, pa sem odstranil (obtesal) nekaj plastike okoli volana, ki je tiscalo na volan oz. na volanski drog. Dokler nisem tega naredil, mi je v poletnih mesecih, ko je bila armaturka zelo razgreta, zaviralo vrtenje volana.
Spotoma pa sem takrat namazal tudi "lezaj" volanskega droga (ne vem, kako naj povem drugace).
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
Pri R5 imam tud enak problem:) Ko sucem volan tak cvili grdo..ocnitno napaka vseh renaultov al kaj:) Pa sem podmazal pa se kr Bom mogo skocit na servis
Men pa npr. poka volasnki drog....mam elektro motor, ki poganja pumpo za servo.......Ce obracam volan na mestu. ko zamenjam smer vrtenja.....takrat notr poci.Pa ce se peljem po neravninah....se mi zdi, kot da je vse razstelan......
Wolfpack napisal/-a:Men pa npr. poka volasnki drog....mam elektro motor, ki poganja pumpo za servo.......Ce obracam volan na mestu. ko zamenjam smer vrtenja.....takrat notr poci.Pa ce se peljem po neravninah....se mi zdi, kot da je vse razstelan......