Lep pozdrav,
Rad bi menjal hladilno tekocino, pa zraven bi ocistil se radiator pri armaturi. Namrec gretje ne dela, tako kot bi moralo. Piha mlacen zrak, cevi za dovod vode v radiator v armaturi so pa tople. Torej je umazan tisti radiator.
- A mi lahko nekdo malo opise postopek in da kak nasvet, da ne bom kaj zamocil.
- Kje so kaksni ventili za izpust tekocine?
Avto: prva izvedba clio letnik 93.
Clio menjava hladilne tekocine
Clio menjava hladilne tekocine
?ŕe se dejstva ne ujemajo s teorijo, potem spremeni dejstva.
radiator vzeti ven, ker drugace ga ne spucas tak kot je treba.
Ce bos pa menjaval, pa se s cisto vodo speti notranjost masine; slauf v masino in naj tece ven. Ampak termostat bi moral vzeti ven, ker se ti voda seveda ne bo ogrela na 90°. Potem naj ti nekdo zakurbla masino, da vodna pumpa pozene skoz....kake par minut je zadosti.
ventili za izpust ne vem ce so kje...pr 19ki ga ni.
Slauf vzames dol in to je to.
Ce bos pa menjaval, pa se s cisto vodo speti notranjost masine; slauf v masino in naj tece ven. Ampak termostat bi moral vzeti ven, ker se ti voda seveda ne bo ogrela na 90°. Potem naj ti nekdo zakurbla masino, da vodna pumpa pozene skoz....kake par minut je zadosti.
ventili za izpust ne vem ce so kje...pr 19ki ga ni.
Slauf vzames dol in to je to.

To sm jst delal na maminem cliu95!
Torej, odklopis cevi na spodnji strani hladilnika, odpres raztezno posodo, snames lahk tud cevi k grejo do pozarne stene (med kabino in motorjem pod raztezno posodo)
Vzames cev za zalivanje, odpres vodo pol pa utaknes v hladilnik, pa tiste cevi na pozarni steni!
Na zgornjem delu hladilnika imas mali cepek (crn), ki slizi za odzracevanje, odtegni ga - ZELOO nezno za pol obrata ker vec ne gre, pa vn ga tud ne mores uzet. PAZI! - to je edin del k mors pazit nanj.
Ko si precisto sistem bo zacela tect prozorna voda, ki jo spuscas skoz use cevi k si jih odklopo.
S tem ocistis tudi blok in pot do termostata.
Dela sem meu max 1 uro.
LP
Torej, odklopis cevi na spodnji strani hladilnika, odpres raztezno posodo, snames lahk tud cevi k grejo do pozarne stene (med kabino in motorjem pod raztezno posodo)
Vzames cev za zalivanje, odpres vodo pol pa utaknes v hladilnik, pa tiste cevi na pozarni steni!
Na zgornjem delu hladilnika imas mali cepek (crn), ki slizi za odzracevanje, odtegni ga - ZELOO nezno za pol obrata ker vec ne gre, pa vn ga tud ne mores uzet. PAZI! - to je edin del k mors pazit nanj.
Ko si precisto sistem bo zacela tect prozorna voda, ki jo spuscas skoz use cevi k si jih odklopo.
S tem ocistis tudi blok in pot do termostata.
Dela sem meu max 1 uro.
LP
Ok, to sta mi lepo pojasnila, hvala.
Zelo verjetno bo potrebno tudi sneti radiatorcek.
Zanima me se, kako se ga sname? Kaj vse je treba razdreti (plastiko pri brisalcih...), da se pride do njega?
A je treba mogoce razdirati tudi celo armaturo?
Potem pa, kako bi ga lahko dobro scistil? Kaksno sredstvo bi moral uporabiti?
Kompresorja zal nimam (to uporabljajo nekateri), kvecjemu nek kvazi kompresor, ki cisti z vodo (top shop varianta).
Zelo verjetno bo potrebno tudi sneti radiatorcek.
Zanima me se, kako se ga sname? Kaj vse je treba razdreti (plastiko pri brisalcih...), da se pride do njega?
A je treba mogoce razdirati tudi celo armaturo?
Potem pa, kako bi ga lahko dobro scistil? Kaksno sredstvo bi moral uporabiti?
Kompresorja zal nimam (to uporabljajo nekateri), kvecjemu nek kvazi kompresor, ki cisti z vodo (top shop varianta).
?ŕe se dejstva ne ujemajo s teorijo, potem spremeni dejstva.