prazen akumulator!?
prazen akumulator!?
pa to ni res..slabe 2 meseca nazaj sem kupil nov akumulator. Dela vse super, cez vikend nisem nikamor sel z avto, pridem v ponedeljek zjutraj do avta (vceraj) noce odkleniti vrat z daljincem...prtiskam pa nic..odklenem vrata pes, hocem zalaufat avto tema...akumulator cisto prazen?! Danes sem ga nesel na pooblascen servis, pa so mi pol rekli da so ga dali polnit (verjetno mislijo da sem pustil prizgane luci) ampak 100% nisem pustil nic! Radio itak vzamem ven in tudi ne dela ce ni kontakta, prizgane luci bi pa opazil v garazi. Kako je mozno da se je spraznil? Sedaj ne vem koliko bo pomagalo ce tam napolnijo akumulator..da ne bo cez kaksen tedn spet prazen? Pa cudno se mi je zdelo k je rekel da se mora polnit saj 24 ur, medtem ko gledam kje po netu in v navodilih, ki so bila zraven pa pise od 10 do 14 ur. Naj zahtevam jutri nov akumulator? Zgleda je tale topla en jajc 
zahtevaj novega, normalno
nam sta tudi ze dve Topli crknili na en dva tri, ena po parih mesecih druga je zivela malo dlje, ampak pri obeh je bila za crk kriva sesedena celica
bolj skrivnostno ti znajo crkavati le se Fulmen akumulatorji
glede polnjenja ne vem, vcasih drzi vcasih ne
ce ne bo drzal bos kmalu opazil
v R18 imam zdaj en cudezni akumulator, samo ne vem z glave kateri je
stal v avtu, ki se ga nisem pritaknil pol leta, v mrzli garazi pa je se vedno imel dovolj moci da sem verglal 5 minut skupaj, dokler ni avto ozivel
vsi njegovi predhodniki so krepnili ze po drugem obratu kljuca
nam sta tudi ze dve Topli crknili na en dva tri, ena po parih mesecih druga je zivela malo dlje, ampak pri obeh je bila za crk kriva sesedena celica
bolj skrivnostno ti znajo crkavati le se Fulmen akumulatorji
glede polnjenja ne vem, vcasih drzi vcasih ne
ce ne bo drzal bos kmalu opazil
v R18 imam zdaj en cudezni akumulator, samo ne vem z glave kateri je
stal v avtu, ki se ga nisem pritaknil pol leta, v mrzli garazi pa je se vedno imel dovolj moci da sem verglal 5 minut skupaj, dokler ni avto ozivel
vsi njegovi predhodniki so krepnili ze po drugem obratu kljuca
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
mja, so rekl da je ta cist dobr, da so ga polnil cez dan in da je celo noc drzal na 12,9. Ko sem ga dal v avto je pa spet zacel pocasi ga praznit, pa sem mal kabel za minus premaknil je bilo pa dobr. Zgleda je neki s kablom
bomo videl kaj bo, kabel zgleda ok, tm k je na karoserijo pritrjen pa nimam kaj ker bo prej srauf pocil, kot da bi ga dol dobil.
-
renault no 1
Fantje dajte ze enkrat nehat zajebavat serviserje in prodajalce akumulatorjev in dajte raje svoje super avte peljat k elektricarju.Od 50 pametnjakovicev ki prinesejo nazaj akumulator je mogoce eden resnicno hin!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ponavadi ti ze prvi(stari)akumulator crkne ker je nekaj v stiku.Obstaja se moznost da ni nikoli videl destilirane vode ali pa imajo nekateri 200W muzike v avtu in iz znanih razlogov 40Ah akumulator.
Da vidis, ce je kaj v stiku preprosto zmeris tok. Zdaj ne vem koliko naj bi bila normalna poraba, ampak mislim, da tam okoli 30 mA, mogoce malo vec.
Ce je akku nov, potem mislim, da se ne potrebuje destilirane vode. Ce jo, potem je se nekaj narobe v avtu
40Ah akku akomot zdrzi 200W muzke. 200W muzke ni nic!
Je pa dejstvo, da pozimi akkuji crkujejo zaradi nizkih temperatur. Se meni se ful hitro sprazne pozimi, pa je akku Maxima
Ce je akku nov, potem mislim, da se ne potrebuje destilirane vode. Ce jo, potem je se nekaj narobe v avtu
40Ah akku akomot zdrzi 200W muzke. 200W muzke ni nic!
Je pa dejstvo, da pozimi akkuji crkujejo zaradi nizkih temperatur. Se meni se ful hitro sprazne pozimi, pa je akku Maxima
Shit happens