dCi - Temperatura vode

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

dCi - Temperatura vode

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Zanima me, ce se je komu ze dogodilo, da mu je prikazovalni (digitalni na tiste crtice) sredi voznje padel na polovico, ceprav je bil pred tem ze na polno?
Zadnjic se mi je to zgodilo v mrazu, ko pac avto vzges in se peljes, nato pa takoj ko se segreje dam ventilacijo na ful. Ok to stekam, da mu pac zmanjka sape.
Ampak danes sem pa stal na koncu avtoceste se pravi sem prefural pot iz Sencurja do Ljubljane, nakar mi pade na polovico. Cez par minut pa spet nazaj, s tem da se z ventilacijo nisem nic igral. Je bila vedno nastavljena na 24 stopinj. A je to kak trik al je najboljs, da grem pocas na servis. Garancijo mam se do marca :)
lp Dejan
MaliVeliki
Kraj: Maribor-Radvanje

Re: dCi - Temperatura vode

Odgovor Napisal/-a MaliVeliki »

A si se mogoce peljal po hribu navzdol brez gasa? To se dogaja potem zaradi termostata ker nima optimalnega pretoka vode.Torej to nastane tako da se voda v hladilniku tako hitro ohladi ceprav je voda v celotnem haldilnem sistemu normalna torej na delovni temparaturi.Termostat pa je pri hladilniku tako predvidevam, in zato zazna taksno nihanje. To se je vedno dogajalo na mojem bivsem BMW. To ni nic taksnega ce pa bi raje bil ziher pa idi na servis. Priporocam da pogledas se nivo hladilne tekocine.Vcasih je pa tudi dobro ce malo naspricas kontakte z kontakt sprejem ker lahko da tudi ti malo oksidirajo. Malo preveri.

Lep pozdrav.
MALI...VELIKI...TWINGO!!!
Uporabniški avatar
SpEkTr

Aha. Stal sem v kolonu na koncu avtoceste. Nic posebnega. Ja mozno, da takoj zazna kako nihanje. Verjetno ce bi bil prikazovalnik na kazalec se opazil ne bi. :)
Bom preveril nivo tekocinie, drugace bom pa se malce pocakal, da vidim ce bo se kaka podobna situacija. Potem pa hitro na servis :)
lp Dejan
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

To se je tut men na cliotu nrdil...pravjo na parih servisih da je cist OK. :wink:
Uporabniški avatar
SpEkTr

thesharky napisal/-a:To se je tut men na cliotu nrdil...pravjo na parih servisih da je cist OK. :wink:
Aja, pol pa upam, da to res drzi. No sej drugih problemov ni. Drugace bi bilo, ce bi recimo pol mrzlo pihal al pa kej..
lp Dejan
Uporabniški avatar
SpEkTr

Ja, dons se mi je v koloni spet isto zgodil, sem poklical pa pravjo, da pac sedaj ko je bolj mraz se to tudi bolj pozna. Ko termostat odpre, pac pade temperatura..
Kaj hudica ma pa termostat pri -3 za odpirat :))
lp Dejan
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Termostat ne odpira pri -3, ker je na toplem, v vodi. Ko pride recimo do 85 stopinj, termostat odpre, takrat pa dobis iz hladilnika vodo z -3 stopinje. Jasno da potem takoj pade temperatura motorja.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
SpEkTr

Samojed napisal/-a:Termostat ne odpira pri -3, ker je na toplem, v vodi. Ko pride recimo do 85 stopinj, termostat odpre, takrat pa dobis iz hladilnika vodo z -3 stopinje. Jasno da potem takoj pade temperatura motorja.
Ja, sej priblizno vem na kak nacin dela. Cudno da sploh pride do takih stopinj, ko mora odpret. Sploh sedaj, ko je tak mraz :)
lp Dejan
Odgovori