menjalnik R19 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Sicer sem ti ze na PM odgovoril, pa ti bom se tu, ce bo se kdo slucajno imel taksno tezavo.

Huh zanimivo. Kot prvo bi ti svetoval kot so ti ze ostali. Torej res je da ponavadi dela kontra, torej ko je (olje) hladno skrta, ko se pa segreje pa dela BP, tako da na zacetku je ponavadi pametno pogledat kako imas nastevljen vzvod prestavne rocice, pa kaksno olje ipd.

Ampak pri teb mislim, da je drug problem. Ko je olje hladno se pri teb zobniki v menjalniku (ob hladnem olju) ustavijo tak da ti takrat ne skrta, ko pa se olje segreje pa je olje redkejse in pac zacne skrtat. Tak da svetoval bi ti da enostavno probas nastavit sklopko, spodaj na pedalih ko mas tiste zobce, sicer je mal komplicirano ampak neb smel bit problemov, rabis pa kak izvijac. Mislim da bo to 99% reslo problem, lahko pa tud probas menjat olje, kar mislim da ne bo prineslo rezultatov, razen, ce bo se kar skrtalo, ko bos "nasponal" zajlo, pol lahko probas se z menjavo olja.

Upam da ti bo pomagalo, v vsakem primeru pa sporoc, ce je uspelo, da bo se komu drugemu pomagalo.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

croma_man napisal/-a:probi schkorcu pisat mail al pa p.m. ker je bolj mal na forumu.

mislim da se mu lahk ze rece doktor 16V :lol: :lol:
sam res :silly:
I know U got soul
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Doctor 16V, zakaj tolk mal sodelujes na forumu,ker je prav zanimivo brati tvoje poste 8)

Kaj ko bi napisal en roman o 16Vjih :D Saj lahko v notepadu po vec dni pises :D Pol samo pastas na forum :D Ce ne gre vse v en post pol pa po delih :D

Damo takoj pod sticky potem 8)

In res si zasluzis naziva doctor 16V :D
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

sj al pa ce bi pobral njegove poste o ventilarjih pa dal skup pod sticky
I know U got soul
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@croma, ruff, killah: :) :D :D Hvala, hvala, spet mi bo nerodn :oops: :)

Zadnje case je malo manj casa, pa neki temni oblaki so se (pa se se) zbirajo nad "nami" (naso lokalno skupino avto privrzencev), tak da se skoz neki dela, popravlja, izumlja,...

Tak da prostega casa bolj mal, vecinoma je pa poleg avtov poglavitna tema zadnje case Avto-slalomi, pa plani za naslednjo sezono.

O 16Vjih se je pa ze kar neki nabral, bi ze kar mali prirocnik prisel ven, ce bi vse poste, pa vse PMje, pa maile zbral skupaj v katerih ste/so me sprasevali po njih :):):).

LP, Primoz alias dr. 16V :) HAHAHAHA :)
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Popravek glede zajle - sicer se lahko pojavljajo tezave pri premalo nasponani kuplungi, ki so najveckrat posledica slabe zajle (obicajno menjane za poceni varianto). sem se tudi sam srecal z njimi, pa sem marsikaj izumljal. Sedaj imam zajlo pri menjalniku podlozeno, da ne opleta, ker sponar pti pedalu je avtomatski in ga ne mores nic bolj nasponat kakor se sam. Najvec kar lahko stojri okoli sponarja je to, da pogleda ce res miga in ga po potrebi namaze, ne priporocam pa razdiranja ker je zadevo zaj skupaj spravit.
LP, Samojed
MaliVeliki
Kraj: Maribor-Radvanje

Odgovor Napisal/-a MaliVeliki »

Jaz bi se strinjal z Samojedom, malo preveri ce so to mehaniki vredu naredili skupaj. Ker meni se je to tudi to dogajalo na BMW (klump avto) ko so mi menjali sklopko, pred menjavo nisem imel teh tezav.Potem pa so odkrili da je bilo vse skupaj malo narobe sestavljeno, pa se nosilec menjalnika je bil losan tako da ti tudi jaz svetujem da ga pelji na pregled kaksnemu profiju.

Lep pozdrav. :lol:
MALI...VELIKI...TWINGO!!!
Odgovori