Twingo 1.8 16 V

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

BlackWind napisal/-a:skor 10 dni je ze mimo :!:
slik se ni (katere bi res res rad videl) :!:
tema je se vedno prisotna :!:
...buce so se odvalile in klub gre naprej ..... :D
I know U got soul
Uporabniški avatar
Lux

Odgovor Napisal/-a Lux »

Na veliko je vse po vrsti nategnu ker ce bi bilo res bi lahko v 10ih dneh ze kej gor prlepu al ne :roll:
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

Lux napisal/-a:Na veliko je vse po vrsti nategnu ker ce bi bilo res bi lahko v 10ih dneh ze kej gor prlepu al ne :roll:
valda nas je nategnu ;) hehe
hotu je pozornost in jo je tudi dobil... ;)
bo ze...ce bi to res nekdo delal bi prej ali slej izvedeli ker imamo veze po celi sloveniji ;) do najmanjsega kraja ;)
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
modriDIRKAC

Odgovor Napisal/-a modriDIRKAC »

no posluste....glede na to kar pocnem sem kar dost pregruntu o tem kaj se da in kaj ne....
motor 1.8 16V gre v twinga...vendar pod pogojem da se zamenja sesalni kolektor ki je serijsko tako velik da predstavlja skoraj 50 % skupne sirine glave motorja...
torej varianta je da se naredi kompletne kolektorje iz rostfraja in se jih cist stisne k motorju ali pa trobentice ki zavzamejo se manj prostora....pa tudi izpusni kolektor je potrebno zamenjat ker tudi ta strli prevec stran od motorja....
glede performans je pa tko....koncna je realna ampak to pomeni 5 prestava na blokadi....
glede pospeskov pa tko....5.5 je ze zlo tezko dosegljivih....4.1 je pa totalna bedarija....zakaj??? 100 km/h se doseze s 2 prestavo ali pa takoj s tretjo....to pa pomeni da ce ma avto 160 konjev ze tako ne more dobro izkoristit vse moci zaradi trakcije ker enostavno ne gre navor tok hitr na cesto kokr motor zmore ce pa upostevamo se cca 50 konjev nosa je pa to pol ze cist adijo.. poleg tega bi pa avto s tem motorjem in vso dodatno saro moral met skoraj 1000 kg to pa ni vec tok mal....tko da :?: :?: :?:
modriDIRKAC

Odgovor Napisal/-a modriDIRKAC »

croma_man napisal/-a:...sicer nevem kako ta kolesa premakne ce nima tuning narejen ;) saj najbrz ima

Slika

no tale tvingo ma cist serijski motor na zuni k se ful lepo vid palćka za olje gledat pa kolektorji plasticni k tocn vem kako zgledajo....
MaliVeliki
Kraj: Maribor-Radvanje

Odgovor Napisal/-a MaliVeliki »

Ta mlati prazno slamo. :evil:
MALI...VELIKI...TWINGO!!!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

En twingo modre barve 1.7 turbo se ze en cas vozi po cestah. Sedaj je pa prisel se en turbac:
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... /0#2325574
8)
Slika
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

hudoooo :twisted: :twisted:
Dare

Slika
Uporabniški avatar
BlackWind

_DARE_ napisal/-a:hudoooo :twisted: :twisted:
sj vam bo ceuga twingeca odprl ko konzervo ;)
samo da bo :)
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
BlackWind

SpEkTr napisal/-a:
TiZ napisal/-a:mislm da se tale tema brez slabe vesti lahko zaklene...k tole je neresno...sploh ne vem zakja folk ferarije kupujejo k majo itaq par desetink vec do sto kukr ta twingo....tko da ne vem zakaj folk pol ne kupuje tvingotou...
Ocitno se provokacije iz sux-a prenasajo se sem. SUX.
to ni bla provokacija...samo zdrava pamet ti da vedt da ce je najmocnejsa serijska masina 1.2 16V 75KM pol je mal cudn da das 1.8 turbo pa newem kwa se notr....res da ojacujejo podvozje fantje pa menjajo bremze samo gre avto tudi vec na uro in da se streses nekam ti sigurno ni dobr...pospeski pa to bodo pa tudi pustili posledice na avtu...podvozje itd...
drgac pa nisem nikomur fous....tudi jest bi imel mocnejsi motor v twingu...samo se zavedam da to sigurno ne bi bilo dobro ...da bi se kaj hitro kam stresu, avto bi kmalu lahko odpisal, saj bi celega krivilo od taksnega navora...mal huda je ta fora z masino an...bomo vidl kako bo pa pol ratal po dolocenem casu....mogoce se pa motim...to je le moje skromno mnenje ;) ce bi si sam zazelel mocnejsi motor, bi si kupil drug avto ki ima tudi motroju primerno varnost, karoserijo itd ze serijsko... malo nevarno se mi zdi vseskupaj....
lp
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

BlackWind napisal/-a:
SpEkTr napisal/-a:
TiZ napisal/-a:mislm da se tale tema brez slabe vesti lahko zaklene...k tole je neresno...sploh ne vem zakja folk ferarije kupujejo k majo itaq par desetink vec do sto kukr ta twingo....tko da ne vem zakaj folk pol ne kupuje tvingotou...
Ocitno se provokacije iz sux-a prenasajo se sem. SUX.
to ni bla provokacija...samo zdrava pamet ti da vedt da ce je najmocnejsa serijska masina 1.2 16V 75KM pol je mal cudn da das 1.8 turbo pa newem kwa se notr....res da ojacujejo podvozje fantje pa menjajo bremze samo gre avto tudi vec na uro in da se streses nekam ti sigurno ni dobr...pospeski pa to bodo pa tudi pustili posledice na avtu...podvozje itd...
drgac pa nisem nikomur fous....tudi jest bi imel mocnejsi motor v twingu...samo se zavedam da to sigurno ne bi bilo dobro ...da bi se kaj hitro kam stresu, avto bi kmalu lahko odpisal, saj bi celega krivilo od taksnega navora...mal huda je ta fora z masino an...bomo vidl kako bo pa pol ratal po dolocenem casu....mogoce se pa motim...to je le moje skromno mnenje ;) ce bi si sam zazelel mocnejsi motor, bi si kupil drug avto ki ima tudi motroju primerno varnost, karoserijo itd ze serijsko... malo nevarno se mi zdi vseskupaj....
lp
Kot provokacija sem mislil, tisti prvi post, ko je prodajal buce o nekem NOS-u itd...No sej nema veze. Provokacija gor ali dol, ce mal logicno razmislis ves da ne more bit tako.
Tistemu, ki je pa predelal twingeca v turbo twingeca pa svaka cast. Samo po pameti...
lp Dejan
Uporabniški avatar
BlackWind

SpEkTr napisal/-a: Kot provokacija sem mislil, tisti prvi post, ko je prodajal buce o nekem NOS-u itd...No sej nema veze. Provokacija gor ali dol, ce mal logicno razmislis ves da ne more bit tako.
Tistemu, ki je pa predelal twingeca v turbo twingeca pa svaka cast. Samo po pameti...
Se strinjam, lahko recemo samo kapo dol...in srecno ;) sam osebno pa se za to ne bi najbrz odlocal ;)
lp
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

BlackWind napisal/-a:
SpEkTr napisal/-a: Kot provokacija sem mislil, tisti prvi post, ko je prodajal buce o nekem NOS-u itd...No sej nema veze. Provokacija gor ali dol, ce mal logicno razmislis ves da ne more bit tako.
Se strinjam, lahko recemo samo kapo dol...in srecno ;) sam osebno pa se za to ne bi najbrz odlocal ;)
lp
Ja pac odvisno od tipa cloveka. Hvala bogu 100 zensk , 200 josk :P
lp Dejan
Uporabniški avatar
naliM

Odgovor Napisal/-a naliM »

BlackWind napisal/-a: Se strinjam, lahko recemo samo kapo dol...in srecno ;) sam osebno pa se za to ne bi najbrz odlocal ;)
lp
Da se jaz komentiram (ker gre ravno za mojega Twingota).
V projekt se je slo premisljeno in nacrtno. Pred posegom sem primerjal in zbiral podatke o tem, kaj gre in kaj ne. Tukaj moram pohvaliti Tomaza (ModriDirkac), saj je bil nesebicno pripravljen deliti informacije in je tako tudi prispeval k mojemu projektu.
Zal ne taksno pomoc na tem forumu nisem naletel, ko sem se pred skoraj dvema letoma loteval R5GTT (konkretno kako spraviti 15'' na ta avto). Do znanja smo se s kolegi vseeno prebili sami.

Avto dela kot ura in ni mi jasno, zakaj pri Renaultu niso naredili mocnejse verzije, kot 75KM.
V svetu ni dosti Twingotov s trubino, najmocnejsi je v J.Ameriki, ki naj bi imel 180KM na gredi.
Sam sem preizkusal motor v Twingotu tudi na 1.7bar, kar bi po kalkulacijah preko palca moralo biti nekaj cez 190KM. In zadeva res leti! :twisted:

LP,

Milan
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Dolgo ste bluzli, no zdej ste pa res zabluzli :D.

1. 1.8 16V v Twinga, zakaj pa ne, ce mas cas, denar in/ali pa predvsem voljo.

2. V SLO je kar nekaj avtov s konkretnimi motorji, pa se za njih sploh ne ve, oziroma jih imajo za lastno veselje ne pa za javnost ala dragrace in "NetRace". Tako, da ce je Ahil (avtor te teme) spravil skup Twinga 16V, super. Mislim, da je cist mozno sploh glede na to, da je ena mala skupinca (mogoc je pa nejc njihov glavni mehanik (skoda da sem pozabil ime tega cloveka, ki rihta v MB te projekte-no nejc je v tej temi Ahilov "branitelj") zadnje case zlo aktivna v MB s temi F7P motorji (pocas bojo vse pokupli :D). Ne vem mogoc je tud ta projekt nastal tam, dejstvo pa je da zivimo v bolj (za nekatere) slabih casih, ko si sami ustvarjamo neke predstave o idealnih stvareh v zivljenju. No in tako kmalu iz tega nastanejo na netu teme/posti v katerih nekateri razglablajo o tem kak avto/... majo/bi meli in pri tem (ne)zavedujoce pozabjo, da jih je ze malo zaneslo in zacnejo pretiravat.
No sej ne vem kaj sem hotu povedat, ampak nekateri si na netu ustvarjo neko (drugo) virtualno zivljenje (predvsem so pa to res (ponavadi) mladostniki), in locit med "nakladacem" in "nenakladacem" je postalo na
netu bolj tezko.
Mal sem zasel iz teme. Torej, ceprav je mel Ahil (po prem postu v topiku) bolj (I'm not 18 yet) pristop (sploh tista s pospeskom cca 4s), je prav mozno, da se Twingo ze zdavnaj vozi po cesti. Zakaj ni slik, mogoce pa avto se ni cist koncan, al pa kej zafrkava, lahk da ste se mu zamerli :),... (btw. pise slike, ko bo avto homologiran) V glavnem v prihodnje pomoje boljs, da ce je zastavljeno neko vprasanje, nanj odgovoris ce ves odgovor, al pa preberes in pozabis na temo, ker drugac bo zmeraj iz take teme nastalo cca. 5 do nedogled strani, ki ne peljejo nikamor.

V konkretnem primeru (ce se neb debata prevec razsirla in zasla iz teme) bi jst odgovoril (kot je potem storil Killah in Dr_S): Homologacije so mozne na LPP (Ljubljana) in RTI (Maribor), pa tudi obcasno pri Miklavcu (pozabil kak se rece, nekje v zgornji savinjski dolini), pride iz LPPja. Na RTIju praviloma ne cakas na kartoncek, sama homologacija je drazja, ponavad ne komplicirajo tolk kot na LPP. LPP, cakas ko bedak na kartoncek, je pa ceneje. Glede homologacije motorja pa sem slisal (samo slisal) da so na RTIju zelo zahtevni, baje neki testi pod obremenitvijo,...., tako da je baje bolje iti na LPP, ker ne komplicirajo tolk.
Spodi bi mogoc napisal mas mogoce kaksne slikce avta, lahko tudi na PM pa bi blo.

Ce je Ahil nategval sem pac potrosil 5min casa za njega, ampak sem mogoce z odgovorom koristil komu drugemu (ce bi bil odgovor bolj konkreten), ce pa je Ahil mislil resno bi pa verjetn vedu za enga hitrga
Twinga vec. Namesto tega pa je zdaj en kup postov (vecinoma neuporabnih tako kot ponavadi) v katerih je prislo do kregarij in v primeru, da je Ahil nategoval se on ztdej smeji. Sej mogoc bi tud jst reagiral podobno kot nejc (ce bi bil nov tukaj :)), pa da bi recimo nejc delal skupaj Ahilovga Twinga. So pa taksni projekti zahtevni kot ste vidli pri MOdremu, in tud njegov avto ni bil koncan cez noc.
Ko ste omenjal da se vsak projetk izve. Dvignite roke kolko vas je vedlo za tega Twinga (mislim podrobnosti), ki ste dal link na koncu (na 4.strani), pa se je avto vozil po cesti ze prakticno na zacetku zime, pa se je naliM pac zdaj odlocil dat to v javnost, vsak ma svoje razloge, da projekt obdrzi v javnosti.
Kolko vas je lani vedlo (tisti ki malo bolj spremljate ta "motosport") da bo Ribicev Golf (takrat I GTI turbo) nastal Golf I VR6, kolko vas ve kje je ta golf letos (naliM izvzet :) ), ter kaj se zdaj pripravlja, pac en primer.
Ali pa recimo zadnjic se je na forumu (ne vem al na tem) ugotavljalo kolko 5k pri nam je 16V, vedlo se je za tisto iz Laskega, ko je blo takrat na netu, ampak odkar projekta ni na netu se pa ne ve nic (mogoc je
pa zdaj 3.0 V6 BiTurbo, no vecinoma kar ni na netu se ne ve, tako se tud ni vedlo za rdeco 5ko iz MB, da je 16V dokler nisem/nismo dali to v "javnost" na netu, za tisto v "nasih" koncih okolica Sempetra, se pa se
vseeno ne ve nic, pa ko se je avto delal ni blo nic skritega, sam na net se ni nic dal.
No moj osebni razlog, da bi ohranjal projekt v javnosti bi bil, da nocem da bi nekaj napovedal, pol pa bi projekt padel v vodo, kar se prav rado zgodi. Na koncu bi izpadel "Ahil", ce prav moj namen ni bil tak.

3.Ojacitve avtov (smeskokisepraskapoglavi). Pa sej ne delamo raket z 1000+ konji, niti ne delamo avtov za zahtevne hitrosne preizkusnje (povdarek na skokih, hitrih zahtevnih ovinkih,...).
Vprasanje, ko je prisla vn prva 5ka a so predvideval da bo kdaj not motor z vec kot 50KM, no ja mogoce. Ampak recimo (ko smo lih pri 16V motorjih) prvi Clio je prisel ven kdaj? Leta 90, prvi 16V pa 91. Skoljke so iste (pozabmo na posirjene boke, blatnike,...). Clio se je v zacetku prodajal s 5kinem motorjem torej ne vem cca. 60KM. Ka pa zdej, pol pa kr naenkrat 137-150KM, sej niso nic dodatno jacal, pa se vseen nekteri
se kr vozmo. Res pa je da so mogl zavore mal poslihtat. 5ka GTt al pa navadna mata isto skoljko, razlika v moci je pa enkrat vecja. Pa se vseen vozjo. Pa ka mislite da so avti iz papirja, sej pleh je pleh. No in recimo 5ka ima tako pa tako karoserijo, upam pa da se vsi strinjate, da ma Twingo boljso (novejsa zasnova, bolj "cvrsto", tak da ce se je vsaj 120KM vozl v 5ki zakaj ne tud tolko v Twingotu. Dobr sej res da majo v Rallyu posvasane skoljke pa kletke not, ampak namembnost avta ni za voznjo po cesti do trgovine, pa v kino. Sej po takem razmisljanju noben nebi tunal avtov, pac prodas kupis mocnejsega, ampak mora ocitno biti najsvohnejsi izmed tega modela, ker ostali nimajo prirejene karoserije taksni moci lol :D. Lahk pa vzamemo iz obratne smeri, mogoc majo pa vsi avti predimenzionirane karoserije, zavore (za zavore se ne strinjam),... ce je bil najsvohnejsi clio s 60KM najmocnejsi s 150KM, torej se prav da ma twingo, ki ima (ne vem kolk konjev najvec) recmo ene 80KM, karoserijo narjeno za 200KM (btw. Clio Williams/16V s 150KM ima iste zavore kot Twingo 16V s 80KM, tehnologija gre naprej).
Point je, da se ne tolk ubadat s temi ojacitami, ker se avti ne bodo prelamal na pol (no ja mogoc pa tud :D), posebej izpostavljeni so Dragarji, ki moc mnozijo krat 2 ali celo krat 3 :D.
V glavnem potrebno je porihtat podvozje, ki je ze tako ali tako ponekod preslabo se za serijsko uporabo, mal mocnejse zavore, pa mal bolj konkretne gume (mogoc mal vecja dimenzija platisc) in to je v osnovi to. Ko sem se prvic peljal z navadno 5ko si nisem nikol predstavljal, da bi se lahko tudi, ce bi slo, peljal vec kot 150, ker je blo vseskup krneki. Ko sem se peljal z GTt 215, se mi je zdelo pa vse "pod kontrolo", pa je v bistvu "enak" avto. Podobno velja tud za clia. Avti v povprecju dosezejo koncno hitrost nekje, ma kaj pa vem, ene 180km/h. Z menjavo motorja iz 1.4 80KM na 1.8 16V (140KM) se koncna poveca na cca. 210km/h torej cca 30km/h.
Vprasanje, a se delajo crash testi pri 210km/h? A se delajo pri 180km/h? A se sam men zdi, da nekak ni razlike al se raztresis pri 180km/h al pa pri 210km/h ali vec? V koncni fazi je tud Maruti smrtno nevaren, ceprav ma sam 800ccm, tak da... Ce bo pa zdej da je majhen avto, vzammo pa ne vem kazga mercedesa, tud v njem so se ze ljudje ubil. Ce pogledamo drugace, mamo za oziroma proti nesrecam uveden drug sistem torej
omejitve in ostale "drobnarije" pod zakonom o varnosti v cestnem prometu, tu pa mislim da ni vazno al fico, al ferrari, al pa Twingo s 600 ihahaji, varnost ma vsak v glavi. :D Kira pesmca :D. V glavnem mocnejsi avti so primerni za zrele ljudi, ceprav v vecini ni tako. Osebno nisem hotel met mocnejsega avta dokler se ne bom pocutil da sem dovolj pameten zanj, ne vem zaenkrat se je obneslo, lahk pa da me bo tud uneslo. Kar se pa pospeskov tice, je pa recimo res da se avto razteguje, ampak to se tud ce s serijskim motorjem grdo spelujes,... To se dela tud ce vleces prikolco, slepas koga,... Mislim pa, da se noben normalen ne voz skoz pod 100% mocjo avta. Ne vem men je mocnejsi motor bolj luksuz (normalno da kdaj pa kdaj tud sportnost), ko imam "power on demand". Ne vem dost boljs se je vozt z mocnim motorjem (sploh kak turbo motor), nobega nepotrebnega tiscanja v obrate, varno lahko prehitevam vozila, ki vozijo pod omejitvami, ne pa da se tresem ko bi uletaval v skarje,...

Zakljucek. Tuning je za ljudi, ki jih to zanima in jim je vsec. Cloveka, ki noce imeti mocnejsega avta, v to nihce ne sili. Avti niso iz papirja. Kdor ne proba, ne ve. V bistvu sem zasel iz teme, ampak skor v vsaki debati, na vseh forumih, v novi temi sledi en in isti razplet. Ene par jih skritizira, par jih provocira, par se brani, vecina se jih smeje, nekteri pa preskocjo temo. Kot sem napisal vsakmu svoje, ni treba takoj napadat. Ce se zdi, da ni resnicno ne odgovoris, ce ves odgovor odgovoris, al pa izberes kako drugo moznost.
Nocem spet nardit kake kregarije. Osebno nisem hotel na nobenga konkretno replayat, ceprav izpade tako kot, da bi recimo BlackWindu in ostalim deval kontra. Res je da sem sel od posta do posta pa sem pisal glede na napisano iz postov, tako da tako nanese.

Ko sem zacel pisat se ni blo odgovora naliMa. Tak da pohvale se enkrat, pa komaj cakam na prvi slalom, da vidmo to v zivo. Ce nam bo uspel Lukovo GTt spravit v tako stanje kot je treba lahk pa se kak drag pade,
Twingo GTt VS. R5 GTt.

Zaenkrat LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Odgovori