nemirni obrati pri clio 1.6 90km

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
žival
Kraj: Litija

nemirni obrati pri clio 1.6 90km

Odgovor Napisal/-a žival »

Zadeva je taka. Na mojem cliacu 1.6 letnik 98 se je pojavila tezava, v prostem teku se obrati gibljejo med 600 in 1000, ce se dolgo peljem s konstantnim gasom pa obrati obcasno narastejo tudi na 2000 in po cca pol minute padejo na normalno vrednost. Tezko tudi speljem, saj obrati, ko dodam gas za trenutek zanihajo. Ko je mrzlo je treba spelat prav po polzje, ce ne skacem k zajc po cest. Ima kdo kaksno idejo, kaj bi to lahko bilo?
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Zdaj ne vem,kak je pri teh masinah,ponavadi jamra motorcek prostega teka :roll: ,kar pa niti ni poceni,ce ti ga ne uspe spucat :?
Uporabniški avatar
žival

Ja slisu sm da bi znal bit motorcek prostga teka. Kok pa kej to stane, pa kako misls spucat motorcek, pa kje se ta pizdarija sploh nahaja in kako zgleda?
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Mislim da nimas motorcka, ampak ventil V 90 procentih zadevo resi ciscenje in mazanje tega ventila.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
žival

Samojed povej mi ke ga najdem, da spucam pol bomo pa vidl.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Najdes ga blizu lopute za zrak (tja pride zajla od gas pedala). Na istem ohisju je gotr prisraufan ene sorte "valj" ki ima konektor. v bistvu ne mores falit.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
žival

Hvala za odgovore, bom u naslednih dneh vse spucu, pol pa porocam, ce bo kej bol.
Uporabniški avatar
žival

No zadeva je taka. Koncno sm zrihtu cukanje. Odpelu sm k mehankarju, k mi je spucu loputo, valjcek prostega teka in sobe. Strosek:12000 sit, nc u primerjavi s tem, kolk avto zdej leps dela. Hvala za odgovore se enkrat.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

jaz se ze spravljam kar nekaj cajta, da to naredim, pa mi se ni ratalo... :roll:
Slika
Odgovori