razmak med vijaki r19...

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

razmak med vijaki r19...

Odgovor Napisal/-a jurre »

ene par stvari mi ni jasnih... :?:
kakor sem zasledil je razmak pri renaultih 4x100...a to velja za vse renaulte? Kaj potem se pomeni npr. to: oznaka 7Jx15H2 ?? :oops:
Katere dimenzije gum dam lahko se gor? Recimo 195/50 15" ? Je treba to ze homologirat?
Sedaj imam zimske gume gor 175/65 14", razmislam pa da bi dal poleti ene alu gor..Bi npr. 195/50 smesno zgledal ce ne bi bil spuscen?
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ja pri vseh renojih razen pri nekaterih novejsih je razmak 4x100
vesolc

Odgovor Napisal/-a vesolc »

mislm da bi mogu 15 col za 19ko homologirat ja!! dej rajs 195/45/15 gor, bo leps, ce pa nau spuscen pa jebat ga...sej je tvoj in ne dajes gor za druge :wink:
R5Gt turbo

Odgovor Napisal/-a R5Gt turbo »

Za spuscenga cliota je bol dimenzija19 45 15 za R19 je pa 50 15 cist taprava in nc napacn ne zgleda na feltn!
Uporabniški avatar
jurre

aha...sem gledal pa so 195/45 gume dost drazje kakor 195/50..
ja sj vem da je moj :lol: sam da ne bi prevec cudn zgledal :D :D
Killah kaksne mas ti gor? Mas homologirane verjetno?

/edit tnx R5Gt turbo
Uporabniški avatar
killah bee

jurre napisal/-a: Killah kaksne mas ti gor? Mas homologirane verjetno?

/edit tnx R5Gt turbo
Jest mam 195-45/16 8) pa se ni homologiran,bo naslednje leto :D

Original pa so 195-50/15 :wink:
Uporabniški avatar
jurre

aja ti mas clo 16"..pa mas spuscenega?
a pa je potem recimo mozn, da jih ne bi bilo treba homologirat ce so original za 16v? Oziroma kako naj sploh ugotovim ce je treba...tistga kartoncka nimam, ceprav naj bi bil od letnika 93 naprej?? :B-fly:
Uporabniški avatar
killah bee

jurre napisal/-a:aja ti mas clo 16"..pa mas spuscenega?
a pa je potem recimo mozn, da jih ne bi bilo treba homologirat ce so original za 16v? Oziroma kako naj sploh ugotovim ce je treba...tistga kartoncka nimam, ceprav naj bi bil od letnika 93 naprej?? :B-fly:
Kartoncek naroci pri Renault Nissan Slovenija,kontakt dobis na kakem pooblascenem servisu, ko bos dobil kartoncek,poglej kolk ti pise,samo vec kot 14 colov sigurno ne, pri meni je original 15 col zato ker je avto drugacen, bolj sporten in potrebuje vecje copate,tudi zarad estetike sevede.

Karton ti bo pa vseeno prav prisel,ko bos homologiral felne. BTW : Jurchi je imel na R19-1.4 tudi 16ke gor, tud spuscena je bila,sevede jih je homologiral :wink:

Moja je pa ze v originalu nizja kot tvoja, je pa se vedno na serijskem podvozju,zaenkrat :D
Uporabniški avatar
jurre

ok, tnx :onfire:
Uporabniški avatar
jurre

se eno vprasanje...
kje naj dobim TUV za feltne RIAL?? Ne najdem nobenega zastopnika v Sloveniji, tisti ki ima sedaj feltne pa pravi da nima nobenih papirjev.
Uporabniški avatar
killah bee

http://www.wheelmachine.de/

Tukaj imas ogromno TUVov, pod showroom imas link do TUVov,klikni tja pa se malo poigraj, moras pa vedeti kateri model Rial feln so, dimenzije itd... :wink:
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kolk jst vem majo vsi renoji k majo 4 vijake ist razmak.
tisti k majo 5 vijakov pa ?

na 7J pa lahk spravis do 215 :roll:

litke 7J pa 195 pa je nemski tuning, tu pa mors pazit na rob :wink:
Uporabniški avatar
jurre

sem ze nasel..tnx
sedaj mi pa nekaj ni jasno glede kartoncka...Kakor sem bral po netu (ena stran od ministrstva tudi) naj bi bil zraven avta od letnika 93 dalje...moj je letnik 95 in tega nimam zraven. Sem sel prasat na renault (labore) kako je s tem, pa so mi rekli da majo ta kartoncek od letnika 98 dalje?! In da ce hocem jaz kaj vpisat da se vpise v prometno :?:
Kako je sedaj s tem?
A mi lahko se en prosim napise kako se potem zrihta ta homologacija..? A naj najprej klicem ke, ali grem ke...nekaj sem bral da dobis en datum za pregled, potem pa se cakas dolgo casa na kartoncek? Kako bo sedaj pri meni ce nimam kartoncka? Bi to lahko kako zrihtal med zimo, da imam potem poleti mir...samo morajo gume verjetno gor bit?

p.s. doctor kaj si mislil z robom? Tisti prej jih je imel na cliotu in zgleda ni imel nobenih tezav...to dimenzijo ma pa ze vpisano.
Uporabniški avatar
killah bee

Rob felne je muslil,da ga ne rajsas po robnikih :wink:

Kar se tice homologacije,tam kjer si spraseval govorijo neumnosti :shock:

Moja 19ka je 94l. in tud ni imela kartoncka,zato sem moral poklicati na Renault v NM,da mi poslejo novi-stari kartoncek( je se un tamali), placal sem za njega mislim da cca. 5k, nato so mi poslali po posti kartoncek. Ko sem homologiral stvari sem pa dobil un tavelik plakat,kao homologacijski katrton,k je res plakat :?

To je to :wink:
Uporabniški avatar
jurre

mja..men se je tud cudn zdel, najboljs da poklicem v NM.
potem rabis tamalga pa se plakat? :lol:
Odgovori