No da povem, kako sem resil zadevo.
Torej. Problem je bil v reostatu za ventilator. To je ena skatlica z uporom in dvema navitjema, ki se nahaja desno od ventilatorja (cisto zraven) - velika cca 3x4x8cm. En konektor (rdece-crni kabel) gre na ventilator - stran, ki je obrnjena k kabini. To je ploscati konektor na klik in je samo za regulacijo hitrosti - stopenj na ventilatorju. Drugi konektor je za napajanje ventilatorja in ma (se mi zdi) 4 prikljucke.
Kako priti do njega? Na sreco ni treba nic vijaciti (samo dolge roke

) ampak samo odpremo prostor pri masini, kjer je dvigalka, jo vzamemo ven in ze vidimo ventilator. Spodnji konktor (cca 2x2 cm kvadtarni s 4-imi kabli) je direktno na zadnji strani reostata (gleda proti tebi) in treba samo pritisniti sponko, ki je na gornji strani (proti armaturi) konektorja. Odpnemo se gornji konektor (sponka cca 2x4cm na zadnji strani ventilatorja, nataknjena pa na stran, ki gleda na armaturo).
Ko odstranimo kable reostat preproto "spulimo" (malo pomigamo levo/desno) in potegnemo ven.
Ko nam uspe dobiti reostat na suho vidimo, da je kos plastike, gor pa kovinska mrezica. Ta se samo sname.
Zdaj pa resitev tezave. Tista kovinska strucka v sredini je leglo tezav (naj bi bil upor (sem probal dat gor razne 22,220, 2k2 ohmov pa ni delalo), samo po ogledu pa nisem uspel odcitati - bolj zgleda kot kaka dioda). Resitev tezave je v prevezavi "upora" (mi je svetoval sosed, ki je serviser za Renoje). To baje naredijo tudi na servisu. Jaz sem vmes dal se eno 10A varovalko, da ne bom kaj prevec kuril

. To je to. Mrezico damo nazaj in konetor vrnemo v prvotno lego z vsemi prikljucki. Stvar dela

. Ko sem prvic snemal sam (enkrat mi je sosed) je malo dlje trajalo, da sem nasel konektorje, pol je pa stvar pol minute
Sicer je malo zmedeno napisano, ce se koga kaj zanima, naj pa vprasa. Upam, da bom se komu prisparal kakih 15, 20k servisa