Dalj. centralno zaklepanje & utripanje zmigavcev

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Dalj. centralno zaklepanje & utripanje zmigavcev

Odgovor Napisal/-a VIA »

Je izvedljivo da si nekje nekaj zvezem (in seveda kaj naj zvezem) da ko bom daljinsko centralno odklenil avto se mi bojo zmigavci utripnili-ali mors met za to alarm?
Slika
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ni potrebno imeti alarma, tako imajo Clioti od 98l naprej, da izgleda kot alarm. Kako izvesti to,pa najbolje da povejo kaki struckoti :)
Uporabniški avatar
POISON
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a POISON »

Jest bi tut to mel. :oops:
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

no, a je ze kdo ugotovu koko to narest? :lol:
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

jst sam na svojmu to naredu
:)

Ja mal je komplicirano ampak se da spravi iz releja ki preklaplja centralno grejo zice za motorcke v vratih (v vrata gesta dve zici za za en motorcek razen voznikovih tam je namescen centralni motorcek tam so stiri za povratno informacijo-ce odpremo avto z kljucem mehansko) Mi potrebujemo samo tisti izhod ki gre recimo v zadnja vrata (dve zici) na ta izhod dodatno priklopim dva poljubna konca zic (sepravi naredimo odcep) in ta dva konca povezemo na stikalo za 4 zmigovce seveda moramo vmes montirat diode (ki prevajajo samo v eno smer 8) ) da ob vklopu 4 smernikov nebi skurili releja za centralno. Na stikalu pa je treba previrit kam priklopit zice od centalnega da potem zasvetijo zmikovci (to storimo tako da pritisnemo stikalo za 4 smernike in z instrumentom probamo kje se pojavi napetost lahko probate tudi z 12v preizkusevalcem in stvar povezete. Scena deluje pri meni ampak daje efekt enkratnega mezika ob zaklepanju in odklepanju :? NE POZABITE NA DIODE 8)
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

da neki tazga
Slika
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tako kot je opisano deluje bp, za tiste ki se bojite stikala za vse 4 zmigavce (tam je precej kablov in je treba najti prave) lahko priklopite tudi direktno pri zmigavcu, vendar je treba na levi in na desni strani priklopit. Prednji, stranski in zadnji so pa ze povezani med seboj. Pa res ne pozabite diod. Ker ima motorcek enkrat plus na enem, drugic na drugem kablu, ze tu rabite 2 diodi. Da pa ne povezete levih in desnih zmigavcev v slus, rabite se vsaj eno diodo, jaz bi kar dve priporocal.

Kako se tu doda priponko/sliko? Sem vam shemo zrisal, pa je ne znam gor spravit??? :oops:
LP, Samojed
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

ustvari si acount na imagesack.us, in potem prilimas link do slike med [img]in[/img]
Shit happens
Uporabniški avatar
Samojed

Aha, potem bom pa kar na sux nalimal. Evo - tule jo vidite:

http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=1
LP, Samojed
Uporabniški avatar
guma

Odgovor Napisal/-a guma »

Pr clio-tu sam trije kabli
Guma
Renault Laguna Grandtour 1.9 DCI (110kW) PRIVILIGE LUX, Navi
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

kja guma kaj si hotu povedat z "tri-je kabli" :?: 8)
Uporabniški avatar
Samojed

Aha, ti si mislil pri rocki za vklop zmigavcev levo ali desno, ne stikala za vklop vseh stirih. Pisuka, sploh nisem pomislil na to - imas prav, tu je precej lazje zmontirat.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
astegn
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a astegn »

Hmm, sem poskusal tole narest na renault 19 1993 letniku. Dokler pritiskam tipko na armaturi za odklep/zaklep utripa in dela vse tako kot more. Ce pa hocem zaklenit/odklenit z daljincem pa noce delat. Kaj sem storil narobe. Ce vezem da samo pri zaklepanju posvetijo zmigovci pol s daljincem lahko samo odklenem, zaklenit ne morem. :( Ali obratno. Vezal pa sem direkt od stikala za zaklepanje do stikala za vse 4 zmigavce, aja pa seveda sem uporabil diode.
Uporabniški avatar
astegn
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a astegn »

Evo naredil, skuril dve diodi eno varovalko pa se mogoce kaj :?, ampak dela pa le. :lol: :lol:
Odgovori