Dalj. centralno zaklepanje & utripanje zmigavcev
Dalj. centralno zaklepanje & utripanje zmigavcev
Je izvedljivo da si nekje nekaj zvezem (in seveda kaj naj zvezem) da ko bom daljinsko centralno odklenil avto se mi bojo zmigavci utripnili-ali mors met za to alarm?

- killah bee
- Kraj: Ljubljana
jst sam na svojmu to naredu
Ja mal je komplicirano ampak se da spravi iz releja ki preklaplja centralno grejo zice za motorcke v vratih (v vrata gesta dve zici za za en motorcek razen voznikovih tam je namescen centralni motorcek tam so stiri za povratno informacijo-ce odpremo avto z kljucem mehansko) Mi potrebujemo samo tisti izhod ki gre recimo v zadnja vrata (dve zici) na ta izhod dodatno priklopim dva poljubna konca zic (sepravi naredimo odcep) in ta dva konca povezemo na stikalo za 4 zmigovce seveda moramo vmes montirat diode (ki prevajajo samo v eno smer
) da ob vklopu 4 smernikov nebi skurili releja za centralno. Na stikalu pa je treba previrit kam priklopit zice od centalnega da potem zasvetijo zmikovci (to storimo tako da pritisnemo stikalo za 4 smernike in z instrumentom probamo kje se pojavi napetost lahko probate tudi z 12v preizkusevalcem in stvar povezete. Scena deluje pri meni ampak daje efekt enkratnega mezika ob zaklepanju in odklepanju
NE POZABITE NA DIODE 
Ja mal je komplicirano ampak se da spravi iz releja ki preklaplja centralno grejo zice za motorcke v vratih (v vrata gesta dve zici za za en motorcek razen voznikovih tam je namescen centralni motorcek tam so stiri za povratno informacijo-ce odpremo avto z kljucem mehansko) Mi potrebujemo samo tisti izhod ki gre recimo v zadnja vrata (dve zici) na ta izhod dodatno priklopim dva poljubna konca zic (sepravi naredimo odcep) in ta dva konca povezemo na stikalo za 4 zmigovce seveda moramo vmes montirat diode (ki prevajajo samo v eno smer
Tako kot je opisano deluje bp, za tiste ki se bojite stikala za vse 4 zmigavce (tam je precej kablov in je treba najti prave) lahko priklopite tudi direktno pri zmigavcu, vendar je treba na levi in na desni strani priklopit. Prednji, stranski in zadnji so pa ze povezani med seboj. Pa res ne pozabite diod. Ker ima motorcek enkrat plus na enem, drugic na drugem kablu, ze tu rabite 2 diodi. Da pa ne povezete levih in desnih zmigavcev v slus, rabite se vsaj eno diodo, jaz bi kar dve priporocal.
Kako se tu doda priponko/sliko? Sem vam shemo zrisal, pa je ne znam gor spravit???
Kako se tu doda priponko/sliko? Sem vam shemo zrisal, pa je ne znam gor spravit???
LP, Samojed
Aha, potem bom pa kar na sux nalimal. Evo - tule jo vidite:
http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=1
http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=1
LP, Samojed
Hmm, sem poskusal tole narest na renault 19 1993 letniku. Dokler pritiskam tipko na armaturi za odklep/zaklep utripa in dela vse tako kot more. Ce pa hocem zaklenit/odklenit z daljincem pa noce delat. Kaj sem storil narobe. Ce vezem da samo pri zaklepanju posvetijo zmigovci pol s daljincem lahko samo odklenem, zaklenit ne morem.
Ali obratno. Vezal pa sem direkt od stikala za zaklepanje do stikala za vse 4 zmigavce, aja pa seveda sem uporabil diode.