2.0 williams v R5 campus

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
djsly

2.0 williams v R5 campus

Odgovor Napisal/-a djsly »

Ok, bral sem ene poste od privatnika:
Menjal sem jo zato, ker je mel kolega v petki bolj ohranjeno, zdaj pa bo dal noter masino od Cliota 16V in mi jo je on prodal.
Tak vsaj midva s kolegom delama, ceprav pr 16V masini je mal vec elektronike, sam do tja se nismo
Zdej me pa zanima:
Privatnik - kako kaj napreduje vgradnja 1.8 motorja v 5-ko?
Kaj vse ste spremenili, da se je motor lepo vsedu not?
Ker menjalnik mate notr?
Kere polosi?
Ali so amortizerji ostali tam kjer so bili ali ste jih kaj premikali?
Maš še kako slikco, ker do sedaj sem samo eno vidu?
Zanima me kolk je frend dau za motor in kaj vse je dubu zraven?
Ker hladilnik boste montiral?
Razno (vprašanja sledijo sproti)

Pa lp, djsly
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Masina je ze v avtu in elektronika ze zrihtana, zadnic je ze avto laufu, sam brez vode, tak da sam za kratek cas, tolk da smo vidl ce dela. Glede ostalih predelav je treba predelat samo nosilec ki je na masini. Ostala dva pa sta na menjalniku in ostaneta taka kot sta, ker tudi menjalnik je isti, ker renaultovi menjalniki tak pasejo vse povprek ;). Polosovine so ostale iste od petke, ker je tud menjalnik isti. Killer pa bo not od R 19 1.4. Pa mislim da bo dost velik. Masina pa nevem kolk ga je prsla, mislim da okol 250 Eurov z elektroniko in vsemi kabli in releji vred, kar je tud najboljse, da ti pustijo gor vse kable in konektorje, da se pol ne zejbavas prevec. Bom pa se posliko kako zgleda zdej ko je masina notr v avtu, pa bom dau ta tedn gor.

LP
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Hladilnik ste že dali not? Kolk je vecji od 5-kinega? A bo šel not al je treba kej rezat/švasat?
Hm, menjalnik od 5TB -> to se bo vrtelo u p.. m... ane. Glede na to, da je zdej 150 KM na voljo. No se bo moral zadrževati glede koncne ane. Pospeški bojo pa trgali :)

Kako ste pa z izpuhom rešil? Do prvega lonca je najbrš od cliota ane, pol pa?
Pokrov motorja ste kej luknjal - reže za zrak. al nic?
Kje pa je dubu motor?
Kaj pa števci?
Sklopka?
Iz kje ste vi modeli? LJ?
Dej kako slikco gor da vidm kako to zgleda
Uporabniški avatar
HaBBicH
Kraj: Kranjsterdam

Odgovor Napisal/-a HaBBicH »

A ste vi sploh normalni :lol: :lol: :lol: To bo cupaaaal!!! Se priporocam za castni krog :o
Slika
Big wheels keep on turnin' :D
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
privatnik

Ja menjalnik bo pac isti ostal ker itak gre 230 km/h pri 7000 obratih, na kolk se suce 1.8 16V masina. To pa mislim da bo dost za tak avto kot je petka ;) Izpuha se nismo dal gor, bo pa ostal do kolena pod kolektorjem od 19tke pol naprej ga bo treba pa naredit po meri, zadnji lonec pa od petke verjetno ostane. To bomo se vidl. Verjetno pa v nadaljevanju pride se ena turbina gor in bo pol mogu pridet predelan kolektor.
Killer je skoraj 2x sirsi od petkinega in je sam vodni, treba pa bo mal zgornjo vezno steno odrezat, da bo sel lepo noter, ker ni glih nevem kolk velik placa :) Pokrov motorja je ostal isti, nobenih lukenj in nic drugega (zaenkrat) ker masina zelo lepo gor pase. Motor je kupu v Italiji, mel pa je 95.000 km prefuranih. Isto je tam kupu tut elektroniko za masino z zamenjanim cipom (okol 150 KM). Stevci ostanejo isti, ker je tut menjalnik isti, ostali senzorji pa tut, edino dodal bo stevce od cliota za pritisk, kolicino pa temperaturo olja. Sklopka je ostala stara, sam obnovljena je. Smo pa iz Celja oz Laskega (kolega v Laskem rihta ta avto). Slike bojo pa ta tedn, verjetno grem v sredo tja in bom posliku mal.

Upam da je bla kaka koristna informacija :)

LP
Uporabniški avatar
djsly

Hm, a nimajo ti 16 ventilarci eno odprtino na pokrovu motorja (hlajenje oz. zajemanje svežega zraka)? Mogoce bi o tem malo razmislili.

Se pravi števci ostanejo od R5TB?

Huh, se mi kr sline cedijo. Boste šli s tem avtom na kak show?
Je mogoce v vaši "klapi" tudi tip, ki ima v campus-ki 1.7 GTE motor, pa 15 col, pa spušcenga u nulo, pa CE tablco ma?

Kolk jih pa rihta ta avto - mislim številcno kolk je "mehanikov"?

S cim ste se najbolj za=bavali?

No slike komaj cakam. A lahko slikaš še prostor kamor boste dal dodatne števce?

Upam da je bla kaka koristna informacija :)
LP
A seveda.
LP
Uporabniški avatar
privatnik

Clio in 19 16V mata lukne na haubi zato da piha skozi njih na izpusni kolektor ker ce teras avto cel zari. Tak da zaenkrat luknje nebo, pol bo pa tak vidu kolega kak bo kej z gretjem. Ja stevci bojo ostal od R5 GTT tiste tri stevce od Clia pa nevem se kam bo dal, to bo pomoje pol na koncu, ko bo masina zrihtana do konca. Ta avto rihta on sam, pa jst mu mal pomagam, pa se en kolega (noben ni mehanik po poklicu, vsi stromarji :) ). Pa tut kej takega se prej nikol nismo delal. Edino masino smo na moji petki zamenjal, sam z isto (1.4 turbo) ker je bla ze mal boga in sm dal boljso notr. Slike pa upam da bojo ta tedn, ker drug tedn grem na morje.

Tista petka z 1.7 masina pa 16 col felgami je pa iz Zalca en (10 km iz Celja) ki pa ni v klapi, smo se pa ze vidl na srecanjih.

LP
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

pohvalno

..tista 1.8 na verigah zlgleda dobro
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

1.8 16V mi je zelja od nekdaj.. :?
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Bojci : teb bi tak vse pasal noter srauf na srauf :) tak da kr veselo po masino :) Pa ce mas koga z dvigalom lahk dost sam nardis, staro ven, drugo noter, tvojo staro pa pol prodas pa je :).

LP
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Vem ja... samo masino, dobro ohranjeno, tudi ni kr tak dobiti...
Pa potem homologacija, vec zavarovanja, drugo prometno, vec zere, tudi olja.....blablabla... ker s to masino sem glede vzdrzevanja zadovoljen, tudi z zmogljivostmi....ampak ko me prime, mi je pa premalo :wink:
Slika
Uporabniški avatar
HaBBicH
Kraj: Kranjsterdam

Odgovor Napisal/-a HaBBicH »

Mene ko prime, me kr drži... :lol: :lol: :lol:
Slika
Big wheels keep on turnin' :D
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
djsly

privatnik napisal/-a:Tule pa se slike, ko se ni bla masina v avtu.
LP
Cak mal, zdej pa vec ne vem v ker avto dajete kero mašino.
Rdec je predvidevam, tvoj. In ste not dal TB ane?
V belega pa tlacite 16v ane?
Glede na to da ste vsi štromarji, to delate v popoldanskem casu ko pridete iz joba, al ne hodite na job?
Pol to rihtate ful dolg casa, ce delate sam popoldne pa sob, ned?

mene moj zdej neki =be. Zgleda da bo treba kmal 16v not dat :lol:

Pa tista 5-ka 1.7 ima 15 " ce se ne motim. 16 ne vem ce bi šle tko gor, kot ma on avto spušcen.
Sem ga zadnjic vido v BTC, je šel cez tiste policaje tako, da bi moral skoraj ven in ga porivat cez :lol:
Avto zažiga, res.
Najbolj mi je všec k ma 5 vrat pa hudo mašino, k noben ne pricakuje tega.
Vsi mislijo 5vrat = campus = nilkamor ne gre, potem pa samo izbuljene oci ko ga tip prtisne.

Drgac pa vsa cast vam za voljo in opravljeno delo.
Kdaj pa misliš da se bo ta 5-ka lahko že peljala po cesti?
Uporabniški avatar
privatnik

Tak kot si reku, v rdeci (moji) je 1.4 Turbo masina (original) V belo pa tlacimo 1.8 16V oz. je ze stlacena :) Delamo po sihtu oz. jst sm ta mesec ze brez sihta ker sm se student, pa sm delu sam do konc maja. Traja pa kr dolgo ja in pomoje se nekaj cajta ne bo fertik za na cesto. Upam da cimprej ;).

A ti mas tut GT Turbo ?? posliki mal pa dej na net da vidmo.

LP
Odgovori