ventilator/varovalka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Jurchi

ventilator/varovalka

Odgovor Napisal/-a Jurchi »

Evo spet mene...... :lol:

Moja 19-ka mi spet dela probleme...in sicer se mi je dons na poti v sluzbo avto kr lepo pregrel....ko sem ustavu, sem vidu, da mi ventalatorja ne vklaplja.

Najprej sem reku...hmmmm......termostat, sam sem se pol spomnu, da je bil le ta menjan dva tedna nazaj.

Zato me zanima kaj druzga bi lahko blo oz. ce mi kdo ve povedat, kje ma 19-ka varovalko za ventilator, da se to preverim, preden s spet spuscam v stroske.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

mel isti problem pr cliotu samo men je v manj kt mescu termostat spet pozrlo ... sm pa ponaredek kupu ... mehaniki so mi rekl, da je za ponaredke antifriz premocan, pa pozre tisto gumico na termostatu ... pol so pa neko florestencno zeleno varianto hladilne tekocine nalil notr (k jo majo na renault servisih) in mam ze eno leto mir pred tem ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

men se je isto dogajal, pol me je pa razcefukal pa sm vse kable zamenju od ventilatorja do 3.p.m. pa nazaj in zadeva deluje...mal tiste konektorje nasprici z kontakt sprejem k so pr ventilatorju pa avto opazuj ko stoji al vklaplja al ne.

P.S. ce bos frisno zrihtano masino pregrel ti lahk prej crkne k pa staro stanje tak da mal pazi ;)
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
Jurchi

aha....kontakt sprej....bom probu.
hvala croma.....sam upam, da res ne bom poskodoval masine, ker zdej res dela k urca (vcasih k stojim na kriziscu morm prevert, ce je avto sploh przgan) :lol: :lol:

Drgac mi je pa mehankar reku, da lahko po temperaturi cevi na kilerju ugotovis, ce je sel termostat al ne....in sicer, ce sta cevi razlicne temperature na otip, potem je ziher sel termostat....je to res?
Uporabniški avatar
RoZleht

mislm da je tud tko, ceprov so men mehankarji dokazal tko da so ga vn vzel pa so segreval tist dolg del, pa se ni odprlo ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
croma_man

men npr. ko mi je termostat crknu je bla fora da je se odpiru sam ne vedno - pa mi je "skor zakuhu" avto parkrat, pol sm pa menju termostat pa je blo vse kul, pa ventilator je tud prej laufu tko k more.

zdj mam pa termostat k 2 stopinje prej vklaplja pa tud na showih avto laufa 2-3 ure skoz prizgan zarad muske pa se nikol ne pregreje.

tist glede cevi je pa res, ce termostat ne preklaplja potem voda ne krozi po sistemu ampak se zaustavlja.
Slika
Uporabniški avatar
Jurchi

no....zdej sem sel dol prevert in je dejansko res........zgornja cev na kilerju je cist vroca spodnja glih tolk, da je mlacna........mislm, da je tuki pol vse jasno a ne?
Uporabniški avatar
RoZleht

lahk pa tud tko probas ce mas se un tastar termostat k si menjal, da odrezes tist del k odpira (neki casa sm se tud tko vozu :) ), pa bos vidu ce bo vklopu ventilator ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

zdej sm se spomnu ... s tem ne bos nc dosegu, ker se temperatura ne bo tok dvignla da bi zalaufal ventilator ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Jurchi

no zdej sem se pogovarju s svojim mehanikom, pa mi je povedu, da termostat ni bil zamenjan :oops: :oops: ....tko, da bo verjetno kar to, da je ta sel po gobe.

Sam, ker je moj mehankar kar dalec, se ne morm prpelat do njega.....sem pa klicu na BHS pa mi je reku, da je termostat tam nekje 3000....pa cca.45 min dela (se pravi cca. 5-6 kosov) :shock: :shock:

A ni tko, da se termostat zamenja v parih minutah?
Uporabniški avatar
RoZleht

neorginal termostat sm jst kupu za 1500 ... 5 minut dela je, ne pa 45!!! razen ce ma 19ka tok drugacn narjen kot clio ... edin ce je to mislu k bi cakal da se ohladi voda :) ... pol je pa res 45 minut dela ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
croma_man

jst sm ga sam menju, rabis 10ko ta malo gedoro in to je vse

termostat stane 1500, dela mas 0...jst nism nc dal une paste gor pa vseen dihta kot more...ko bos zamenjal pust ekspanzijsko odprto da se prizge nekajkrat ventilator da se AJNLIFTA sistem.

to je to.
Slika
renault no 1

Odgovor Napisal/-a renault no 1 »

a mi lahko nekdo od vas mojstrov pove kaksno vezo ima termostat z ventilatorjem?kolikor jaz vem ventilator vklaplja in izklapla termostikalo.to je zadeva z dvema ali tremi zickami na hladilniku!!!!lahko pa das dve zicki skupaj pa bos videl ali ja zanic termostikalo ali ventilator.ce ventilator ne bo delal je pac fuc.
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

termostikalo je v tem priemeru isto kot termostat.
Slika
Uporabniški avatar
Jurchi

no termostat sva s kolegom zamenjala na dezju, na parkiriscu pred sluzbo in kaj se zgodi?.........cakam, da se temperatura masine dvigne, in cakam, da vklopi ventilator pa nic :? :? .....pol pa cez nekaj sekund obrne ventilator za par obratov in pol obmiruje......temperatura masine pa kar vztrajno raste

Zato sem avto takoj izklopil in ga lepo parkiral, ker itak nisem mogu nic drugega narest.....zdej me pa zanima, klaj bi poleg termostat lahko se blo?
lohk, da je ventilator fuc (kako nej to stestiram)?......pravjo, da mors staknit stikalo in premostit z eno zicko.....ampak kero stikalo?
Tisto ki je priklopljeno na vrh kilerja al tisto ki je priklopljeno na sredino ventilatorja?

Pa BTW wheredafak je varovalka od ventilatorja.....ce spolh ma svojo varovalko? :?

Dejte mal pomagat jurchiju prosim :lol: !

PS: no vsaj termostat je zamenjan in je spustu tekocino skoz :wink:
Odgovori