Megane II in okvare mehanizmov za el. dvig stekel

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
alesroki

Megane II in okvare mehanizmov za el. dvig stekel

Odgovor Napisal/-a alesroki »

Sicer vem, da je to znana napaka in da je bilo o tem ze veliko napisanega ampak mene zanima kako to napako odpraviti za vedno. Ok no za cimvec casa.

Zgodilo se je sledece:

Zlomila se je plastika, ki spona zajlo (pletenico) in zajlo je potegnilo prevec dalec v mehanizem in zato se je zapletla okrog osovine navojnega koluta ... ampak pustimo zdejle detajle.

Moje vprasanje je sledece: Glede na to, da stane zamenjava mehanizma pri Renaultu 70k sit in so najverjetneje tile koscki se vedno plasticni (beri lomljivi) me zanima ali kdo ve kje bi lahko dal narediti take stvarce iz aluminija, da ne bo vec tezav z lomljenjem le teh.
Seveda mi je poleg omenjene plastike unicilo tudi zajlo ampak to sem ze uredil (dal sem narediti enako).

Hvala in lp, Ales
BadBoy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

Megane 1.9 dci 2003
alesroki

BadBoy napisal/-a:Resitev :D

http://users.volja.net/mreza/servis.htm
Super ampak ... mene zanima tocno tisto kar tam ne pise in sicer kako narediti nadomestke za tiste plastike.

Sicer pise, da za vec info naj pisemo na mail ampak maila ni nikjer :?

Email please?

lp.
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Mene zanima kako so se tezave zacele. TRenutno ima moj Megnae II okoli 20.000 prevozenih, garancija je se do maja, v vratih pa mi ob dvigu in spustu sipe nekaj poka. Na Renault Servisu Strasek so mi dejali, da je potrebno samo nekaj namazati in bo vse OK, pa so namazali, pa ni OK, ampak oni pravijo sedaj, da je to normalno pokanje, kaj se vam zdi ? Ce ze mora it mehanizem u k.... potem naj re sedaj, ko imam se garancijo.

lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
alesroki

Tudi pri meni se je vse zacelo z pokanjem v vratih in koncalo, ko se okno ni hotelo zapreti ... sploh .. in to sredi nevihte v nedeljo zvecer. Pa najdi ti v nedeljo zvecer nekoga, ki ti bo vsaj okno zaprl in fiksiral toliko, da bo ostalo zaprto. :?

No jaz ti povem da mazanje ne pomaga niæ sploh ... :x

Vsekakor bi bilo pametneje, da tezis naj ti zamenjajo mehanizem dokler je avto se v garanciji. :x

Je pa tudi res, da bo novi mehanizem popolnoma enak staremu, kar pomeni, da bo problem se vedno prisoten. Prav zato jaz iscem nacin kako zamenjati problematicno plastiko z necem bolj trdnim oz. bolj kovinskim. :)

lp.
BadBoy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

Ja ne res ni maila.
Megane 1.9 dci 2003
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

Na mojem avtoju so menjali ze enkrat celi mehanizem pred 8 meseci in zdaj je spet zacelo nagajati.Tko da je to seriska napaka ( meni se zdi)
alesroki

Ok, meni je blo cisto dovolj tega sra**a in sem se zmenu z enim, da mi je tiste problematicne plastike zamenjal z kovinskimi deli. 8)

Ravno danes mi koncuje se vrata na sovoznikovi strani tako, da upam da bo sedaj za nekaj casa mir. Na voznikovi strani zadeva namrec dela brez problema. :)

Je pa res, da sem moral zamenjati zajlo (se je unicila ker jo je namotalo na osovino mehanizma) in pa tisto zlovesco plastiko, ki se mi je zlomila v obeh vratih. Upam, da ne bom cez eno leto spet iskal resitev za kaksen podoben problem ... :?

lp.
Odgovori