Kako je z xenon pri Clio l.2003

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
MihaT
Kraj: Maribor

Kako je z xenon pri Clio l.2003

Odgovor Napisal/-a MihaT »

Zanima me kako je s xenon lucmi pri Clio l.2003.
In sicer sem zasedil kar nekaj ponudnikov na netu, ki prodajajo luci, z vsemi potrebnimi stvarmi, torej gre za naknadno vgraditev,itd.
In sicer tudi pravijo da je cisto enostavna montaza.
Zdaj pa me zanima ali se to da narediti,in ali res tako enostavno, kako je z homologacijo, policaji itd.

Hvala za odgovore!
Zadnjič spremenil MihaT, dne 19 Sep 2005, 14:43, skupaj popravljeno 1 krat.
cliouser
Kraj: Lenart-Maribor

Re: Kako je z xenon pri Clio l.2003

Odgovor Napisal/-a cliouser »

MihaT napisal/-a:Zanima me kako je s xenon lucmi pri Clio l.2003.
In sicer sem zasedil kar nekaj ponudnikov na netu, ki prodajajo luci, z vsemi potrebnimi stvarmi, torej gre za naknadno vgraditev,itd.
In sicer tudi pravijo da je cisto enostavna montaza.
Zdaj pa me zanima ali se to da narediti,in ali res tako enostavno, kako je z homologacijo, policaji itd.

Hvala za odgovore!
Ja na to temo je ze bilo kar nekaj napisanega.

Glede montaze pa je tako da ce se sam lotis tega vgrajevat ti vzame kar nekaj casa in ni cist tak preprosto, ni pa tudi nic strasnega ce ves kje ima vse vijake prednji odbijac :wink:
Homologacije jaz nimam.
Nobenih problemov pa jih mam ze pol leta skoraj. Tudi tehnicnega ze mel ta cas pa nobeden ni nic rekel :D
Ni lahko, nam!
MihaT

Najlepsa hvala za odgovor , daj mi povej se prosim, kje si si dal to noter zmontirat , torej celoten fokus oziroma celotno luć dol pa xenon noter itd, odbijaci....

Ker mi na nek renaultov servis ni za vozit, bo prevec kostalo.
A poznas koga ko to zna dobro nardit, zupanja vreden??
Cena dela??

Hvala
Aja , kaj mas elektricno nastavljive xenon luci in ali imas tudi napravo za ciscenje zarometov al ne?!

Hvala
cliouser

MihaT napisal/-a:Najlepsa hvala za odgovor , daj mi povej se prosim, kje si si dal to noter zmontirat , torej celoten fokus oziroma celotno luć dol pa xenon noter itd, odbijaci....

Ker mi na nek renaultov servis ni za vozit, bo prevec kostalo.
A poznas koga ko to zna dobro nardit, zupanja vreden??
Cena dela??

Hvala
Aja , kaj mas elektricno nastavljive xenon luci in ali imas tudi napravo za ciscenje zarometov al ne?!

Hvala
Ja saj navadna clio luc je tak istih oblik in dimenzij kot xenon luc. Razlika je le znotraj ko je fokus drugi pa elektronika je prilimana se na xenon luc.

Ja zmontiral pa sem sam z kolegom, ker da bi to peljal kam bi prislo predrago.

Nastavitev luci je ostala ista kot sem jo imel pri navadnih zarometih. Ne naprave za ciscenje zarometov pa tudi nimam

lp
Ni lahko, nam!
MihaT

Lepo lepo.

Samo , oni ko jih prodaja, xenon luci namrec, prodaja cele luci ne samo optiko znotraj, pol bi blo treba celotno luc zamenjat, ne stekam kak se to pol priklopi da ostaja nastavljanje visine zarometov enaka kot pri navadnih luceh.

Eno vprasanje, zdaj ko ze te stvari obvladas, demontazo sp. odbijaca, pa tak dalje, a bi slucajno bla kaka varjanta , v kolikor se bom odloco za nakup xenonk, da se midva kje dobiva, to opraviva, pa se nekaj bi ti zasluzo, upam da ce recem 5k ni premalo.
:?
Lp
cliouser

MihaT napisal/-a:Lepo lepo.

Samo , oni ko jih prodaja, xenon luci namrec, prodaja cele luci ne samo optiko znotraj, pol bi blo treba celotno luc zamenjat, ne stekam kak se to pol priklopi da ostaja nastavljanje visine zarometov enaka kot pri navadnih luceh.

Eno vprasanje, zdaj ko ze te stvari obvladas, demontazo sp. odbijaca, pa tak dalje, a bi slucajno bla kaka varjanta , v kolikor se bom odloco za nakup xenonk, da se midva kje dobiva, to opraviva, pa se nekaj bi ti zasluzo, upam da ce recem 5k ni premalo.
:?
Lp
Ja saj. Celoten prednji odbijac se vzame dol nato pa se stare luci odmotirajo in prikljucijo nove xenon na obstojece konektorje. Nastavek za nastavljanje snopa visine svetenja pa vzames od starih in zamenjas z nastavkom ki jih imajo nove xenon luci.

Glede montaze ti rade volje pomagam, ce bom imel cas. Racunal pa ti bom kako pijaco pa je ok :wink:

P.S: od koga kupujes ce ni skivnost?
Ni lahko, nam!
MihaT

Saj v tem je problem, da nikoli se nisem sam odvijal oziroma demontiral cesa na avtu, zato tudi prosim za pomoc.
Glede ponudnika pa tako, ne da ne bi hotel povedat, pac pa imam samo 3 gsm cifre od razlicnih ponudnikov, ki sem jih zasledil ala bolha, avtonet, itd...
Sicer pa moram poklicat za ceno, pol pa se bom odlocil, baje nekje 80k, naj bi prisle.

Ce se bova dobila in to skupaj naredila verjami da ne samo pijaco , 2 ali 3, pa se kaksna nagrada od cankara :) bi znala past.

Hvala
Odgovori