Homologacija
Homologacija
Na avtu sem opravil nekaj posegov pa me zanima kako je z homologacijo. Imam namrec ALU tepihe, vecje feltne, filter in nekaj malenkosti. Avto je letnik 91 tako da nimam homologacijskega kartoncka in nicesar, pa se tretji lastnik sem. Ali lahko mozem v modrem recem da sem taksnega ze kupil in ni bilo nicesar zraven ??? 
No ce je ze tema odprta pa se mene nekaj zanima
!
A za menjavo felten(ostanes na isti dimenziji) ne rabis homologacije? In sicer zdej jih imam 16col tako kot pise v hom.kartoncku za ta avto in so originalne! Zdej pa da jih jaz zamenjam isto za 16 col sam druge feltne, a rabim homologacijo al ne
?
To me ze nekaj let zanima odkar so se zacele te homologacije pa mi tole ni cist nc jasn?
Hvala za odgovore!
A za menjavo felten(ostanes na isti dimenziji) ne rabis homologacije? In sicer zdej jih imam 16col tako kot pise v hom.kartoncku za ta avto in so originalne! Zdej pa da jih jaz zamenjam isto za 16 col sam druge feltne, a rabim homologacijo al ne
To me ze nekaj let zanima odkar so se zacele te homologacije pa mi tole ni cist nc jasn?
Hvala za odgovore!
ne tole ni potrebno Homologirat! sam morajo bit identicne mere gum kot so napisane v Homologacijskem kartoncku.RS napisal/-a:No ce je ze tema odprta pa se mene nekaj zanima!
A za menjavo felten(ostanes na isti dimenziji) ne rabis homologacije? In sicer zdej jih imam 16col tako kot pise v hom.kartoncku za ta avto in so originalne! Zdej pa da jih jaz zamenjam isto za 16 col sam druge feltne, a rabim homologacijo al ne?
Hvala za odgovore!
Hvala to se pravi mam original 16col in dam druge feltne iste dimenzije samo naprimer OZ feltne 16col mi ni treba homologirat! Ce prav razumem!teso napisal/-a:ne tole ni potrebno Homologirat! sam morajo bit identicne mere gum kot so napisane v Homologacijskem kartoncku.RS napisal/-a:No ce je ze tema odprta pa se mene nekaj zanima!
A za menjavo felten(ostanes na isti dimenziji) ne rabis homologacije? In sicer zdej jih imam 16col tako kot pise v hom.kartoncku za ta avto in so originalne! Zdej pa da jih jaz zamenjam isto za 16 col sam druge feltne, a rabim homologacijo al ne?
Hvala za odgovore!
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Re: Homologacija
Mene pa samo zanima kje dobis ta homo kartoncek kaj gres kr na LPP pa ti oni ga dajo pa se not vpisejo ala kakomikki napisal/-a:Na avtu sem opravil nekaj posegov pa me zanima kako je z homologacijo. Imam namrec ALU tepihe, vecje feltne, filter in nekaj malenkosti. Avto je letnik 91 tako da nimam homologacijskega kartoncka in nicesar, pa se tretji lastnik sem. Ali lahko mozem v modrem recem da sem taksnega ze kupil in ni bilo nicesar zraven ???
Najprej ti starega s sabo prineses na lpp (ce ga nimas pejt v eno izmed avtohis kjer prodajajo renoje oz. tisto znamko avtomobila ki rabi kartoncek in naroci duplikat, cena mislm da je okol 5k - vsaj tolk sm dal jest), pol pa tega pustis na lpp, kjer ti po uspesno opravljenem pregledu v nekem poljubnem roku (cirka 14dni, eni so tut par mescov cakal) posljejo na dom v kuverti nov kartoncek.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )